היום בעמק תרבות - המטבח הבריא של סבתא
יום שישי, 22 במרץ 2019
חדשות   ספורט   בריאות   חינוך   תרבות   דעות   צרכנות    רכילות
המטבח הבריא של סבתא
מאת: דני ברנר
יום שלישי, 1 בינואר 2019, 17:49

המדור לאזרחים וותיקים במגדל העמק יוזם בימים אלה סדנה ייחודית במסגרתה לומדות הסבתות איך להפוך את האוכל המסורתי שלהם לבריא יותר, מבלי שטעמו ייפגע. מעתה החריימה כבר לא שוחה בשמן והקציצות מרוסיה נאפות ולא מטוגנות
אין אחד שלא אוהב את האוכל של סבתא. זאת עובדה. אבל מה קורה שרוצים לאכול בריא יותר? אז מעתה יכולים תושבי מגדל העמק ליהנות משני העולמות שכן במדור לאזרח הוותיק באגף לשירותים חברתיים של עיריית מגדל העמק החליטו לחשוף את הסבתות לעולם האוכל הבריא, ולהדריך אותן איך להכין את אותו האוכל הביתי המוכר והטעים שלהן בגרסה הרבה יותר בריאה וזאת באמצעות סדנה ייחודית המבקשת לקחת את המאכלים המסורתיים והאהובים מבית סבתא ולהפוך אותם, בשינוי כמה מרכיבים, למאכלים בריאים יותר.

על פי מנהלת המדור לאזרח הוותיק ברכה בן סדון לסדנה הייחודית שתי מטרות, הראשונה היא חשיבות תזונה נכונה בגיל השלישי והשנייה לסייע לסבתות להיפרד מהמאכלים המוכרים והמשפחתיים ולהפנים מאכלים חדשים, בריאים יותר. "יזמנו את הסדנה הזו בסיוע המשרד לשוויון חברתי במטרה לשמור על תזונה נכונה בגיל השלישי, תוך שמירה על האוכל המסורתי", הסבירה בן־סדון והוסיפה: "האוכל הוא לא רק מזון. הוא בעל משמעות רגשית, משפחתית, היסטורית ונוסטלגית, ולכן כשנכד מגיע לסבתא, הוא מצפה לאכול את אותו הקוסקוס שהוא רגיל אליו, ללא גרעיני חמנייה או צ'יה. ולכן בסדנה מכינים קוסקוס מלא במקום רגיל, במקום שמן רגיל משתמשים בשמן זית, וכך שומרים על המטבח המסורתי, אבל יחד עם עקרונות בריאותיים".

ראש העיר אלי ברדה וחלק ממשתתפות הסדנא 
הסדנה מתקיימת בשלושה מועדוני וותיקים במגדל העמק כאשר כל מועדון משרת חתך אוכלוסייה שונה כגון יוצאי עדות המזרח, יוצאי אתיופיה או מועדון ניצולי שואה. סימה אזולאי כהן, הדיאטנית הקלינית שמלווה את הפרויקט, התרשמה מהתוצרים: "בכל קבוצה יש לי כ־30 נשים ומעט גברים. הם רגילים לבישול של פעם, אז בכל פעם אנחנו עושים עוד שינוי".

בסיום הסדנה יתקיים מפגש במסגרתו יכינו המשתתפים את המאכלים הבריאים שבושלו, כגון חריימה שאינו שוחה בשמן, קציצות מרוסיה שנאפו בתנור ולא טוגנו ואנג'רה אתיופית מקמח מלא ותוענק למשתתפים חוברת המאגדת את כל המתכונים והטיפים לבישול בריא שהועברו בסדנה. השבוע הגיע ראש העיר לברך את משתתפי הסדנה ואמר: "העירייה משקיעה משאבים רבים למען ותיקי העיר והסדנה הייחודית הזו מסייעת לנו לדאוג לבריאותם, תוך כדי שימור האוכל המסורתי שלהם".
  כתוב למערכת
עוד כתבות שיכולות לעניין אותך
מגדל העמק: תעודת הוקרה למנהלת אגף התרבות
   
מגדל העמק: מופע הצדעה לגדולי הזמר המיתולוגיים
   
"תארבות": קמפוס ללימודי אומנות ותרבות יוקם בעפולה
   
לכבוד פורים בנצרת עילית: תכנית "עולמות" יוזמת משלוח מנות קהילתי
   
מגדל העמק: הדור הבא של המתופפים
   
מגדל העמק: עלתה תערוכת צילומים של בעלי מוגבלויות
כתבות ארכיון
 
 האימייל האדום
בואו לבקר בדף
הפייסבוק של היום בעמק
תנועת הצופים חוגגת 100 שנה להיווסדה    תנועת הצופים חוגגת 100 שנה להיווסדה
אטרקציית השלג בנצרת עילית    אטרקציית השלג בנצרת עילית
ראש העיר וילדי הגן    ראש העיר וילדי הגן
יהלומים בכיתת אומן    יהלומים בכיתת אומן
הטבע כבר בפנים
בואו לבקר במסעדת ארטישוק שלמרגלות הגלבוע. מסעדה צמחונית...

מאסיה באהבה
מחפשים מסעדה בסגנון אסייתי? אוהבים סושי ומנות מוקפצות ע...

מסעדת מרינדו ביקנעם עילית - כל ביס חוויה
לא קל היום למצוא מסעדת בשרים, שתספק לכם הנאה מושלמת ממנ...

בעריכת: מירב טור
התאמת בגדים לפי מבנה גוף האישה התאמת בגדים לפי מבנה גוף האישה
על-מנת להתאים מלתחת בגדים מחמיאים לגופך, ראשית עליך להכ...

התאמת בגדים לפי גוון עור התאמת בגדים לפי גוון עור
כמה פעמים יצא ששמת על עצמך בגד ושאלת "האם הבגד הזה מתאי...

הצבעים השולטים באופנת סתיו-חורף 2016 הצבעים השולטים באופנת סתיו-חורף 2016
בקרוב מחליפים לשעון חורף וזה הסימן לדבר על הלבשת חורף...


© כל הזכויות שמורות להיום בעמק 2017            אודות האתר | כתבו לנו | תנאי שימוש | פרסמו אצלנו |