היום בעמק תרבות - המטבח הבריא של סבתא
יום שלישי, 22 בינואר 2019
חדשות   ספורט   בריאות   חינוך   תרבות   דעות   צרכנות    רכילות
המטבח הבריא של סבתא
מאת: דני ברנר
יום שלישי, 1 בינואר 2019, 17:49

המדור לאזרחים וותיקים במגדל העמק יוזם בימים אלה סדנה ייחודית במסגרתה לומדות הסבתות איך להפוך את האוכל המסורתי שלהם לבריא יותר, מבלי שטעמו ייפגע. מעתה החריימה כבר לא שוחה בשמן והקציצות מרוסיה נאפות ולא מטוגנות
אין אחד שלא אוהב את האוכל של סבתא. זאת עובדה. אבל מה קורה שרוצים לאכול בריא יותר? אז מעתה יכולים תושבי מגדל העמק ליהנות משני העולמות שכן במדור לאזרח הוותיק באגף לשירותים חברתיים של עיריית מגדל העמק החליטו לחשוף את הסבתות לעולם האוכל הבריא, ולהדריך אותן איך להכין את אותו האוכל הביתי המוכר והטעים שלהן בגרסה הרבה יותר בריאה וזאת באמצעות סדנה ייחודית המבקשת לקחת את המאכלים המסורתיים והאהובים מבית סבתא ולהפוך אותם, בשינוי כמה מרכיבים, למאכלים בריאים יותר.

על פי מנהלת המדור לאזרח הוותיק ברכה בן סדון לסדנה הייחודית שתי מטרות, הראשונה היא חשיבות תזונה נכונה בגיל השלישי והשנייה לסייע לסבתות להיפרד מהמאכלים המוכרים והמשפחתיים ולהפנים מאכלים חדשים, בריאים יותר. "יזמנו את הסדנה הזו בסיוע המשרד לשוויון חברתי במטרה לשמור על תזונה נכונה בגיל השלישי, תוך שמירה על האוכל המסורתי", הסבירה בן־סדון והוסיפה: "האוכל הוא לא רק מזון. הוא בעל משמעות רגשית, משפחתית, היסטורית ונוסטלגית, ולכן כשנכד מגיע לסבתא, הוא מצפה לאכול את אותו הקוסקוס שהוא רגיל אליו, ללא גרעיני חמנייה או צ'יה. ולכן בסדנה מכינים קוסקוס מלא במקום רגיל, במקום שמן רגיל משתמשים בשמן זית, וכך שומרים על המטבח המסורתי, אבל יחד עם עקרונות בריאותיים".

ראש העיר אלי ברדה וחלק ממשתתפות הסדנא 
הסדנה מתקיימת בשלושה מועדוני וותיקים במגדל העמק כאשר כל מועדון משרת חתך אוכלוסייה שונה כגון יוצאי עדות המזרח, יוצאי אתיופיה או מועדון ניצולי שואה. סימה אזולאי כהן, הדיאטנית הקלינית שמלווה את הפרויקט, התרשמה מהתוצרים: "בכל קבוצה יש לי כ־30 נשים ומעט גברים. הם רגילים לבישול של פעם, אז בכל פעם אנחנו עושים עוד שינוי".

בסיום הסדנה יתקיים מפגש במסגרתו יכינו המשתתפים את המאכלים הבריאים שבושלו, כגון חריימה שאינו שוחה בשמן, קציצות מרוסיה שנאפו בתנור ולא טוגנו ואנג'רה אתיופית מקמח מלא ותוענק למשתתפים חוברת המאגדת את כל המתכונים והטיפים לבישול בריא שהועברו בסדנה. השבוע הגיע ראש העיר לברך את משתתפי הסדנה ואמר: "העירייה משקיעה משאבים רבים למען ותיקי העיר והסדנה הייחודית הזו מסייעת לנו לדאוג לבריאותם, תוך כדי שימור האוכל המסורתי שלהם".
  כתוב למערכת
עוד כתבות שיכולות לעניין אותך
נגני ג'אז מחו"ל יגיעו לארץ לצפות בקונצרט של "כוכבי נצרת עילית"
   
מגדל העמק: פסטיבל של טעמים וצלילים
   
צעירים בראש
   
מגדל העמק: במאי הקולנוע יאיר קויפמן התארח ב"אורט רוגוזין"
   
מתימן לעפולה לדלהי ובחזרה
   
הצלחה לפסטיבל "אנימיקס" ה-8 במגדל העמק
כתבות ארכיון
 
 האימייל האדום
בואו לבקר בדף
הפייסבוק של היום בעמק
ראש העיר וילדי הגן    ראש העיר וילדי הגן
יהלומים בכיתת אומן    יהלומים בכיתת אומן
שבוע עליות צוין בביה    שבוע עליות צוין בביה"ס "יהלום"
שרים לזכרם    שרים לזכרם
מאסיה באהבה
מחפשים מסעדה בסגנון אסייתי? אוהבים סושי ומנות מוקפצות ע...

מסעדת מרינדו ביקנעם עילית - כל ביס חוויה
לא קל היום למצוא מסעדת בשרים, שתספק לכם הנאה מושלמת ממנ...

רשת Profit משנה את שוק חדרי הכושר בעפולה והסביבה
מהפכת הלאוקוסט בתחום מכוני הכושר מגיעה לעפולה. בסוף החו...

בעריכת: מירב טור
התאמת בגדים לפי מבנה גוף האישה התאמת בגדים לפי מבנה גוף האישה
על-מנת להתאים מלתחת בגדים מחמיאים לגופך, ראשית עליך להכ...

התאמת בגדים לפי גוון עור התאמת בגדים לפי גוון עור
כמה פעמים יצא ששמת על עצמך בגד ושאלת "האם הבגד הזה מתאי...

הצבעים השולטים באופנת סתיו-חורף 2016 הצבעים השולטים באופנת סתיו-חורף 2016
בקרוב מחליפים לשעון חורף וזה הסימן לדבר על הלבשת חורף...


© כל הזכויות שמורות להיום בעמק 2017            אודות האתר | כתבו לנו | תנאי שימוש | פרסמו אצלנו |