זהירות!! אתר של שחיטה שחורה נחשף בכפר סולם ליד עפולה |
מאת: שלומי אלבז יום ראשון, 12 בפברואר 2017, 15:35 |
מפקחי משרד החקלאות חשפו בסוף השבוע 4.5 טון בשר עוף, הודו וכבש אשר הוחזקו בתנאים אסורים. שר החקלאות, אורי אריאל: "מפקחי המשרד הוכיחו פעם נוספת כי הם לא מקלים ראש עם מי שעובר על החוק״ |
בשר משחיטה שחורה בכפר סולם סמוך לעפולה (צילום: משרד החקלאות ופיתוח הכפר) |
מפקחי היחידה המרכזית לאכיפה וחקירות של משרד החקלאות ופיתוח הכפר, חשפו בסוף השבוע שני מקרים של שחיטה שחורה ובהם בשר שהוחזק בתנאים אסורים, וניסיון הברחת בשר משטחי הרשות הפלשתינאית לגבולות ישראל. במקרה הראשון מפקחי היחידה בשיתוף עם נציגי הרבנות איתרו בכפר סולם, סמוך לעפולה אתר שחיטה שחורה, ובו כמות של 4 טון צלעות ושומן כבש, שמקורם לא ידוע, בנוסף נמצאו במקום כ- 240 ק"ג טבחות בשר כבש ממקור שאינו ידוע. בעל המקום, בשנות ה- 40 לחייו, הועבר לחקירה ונפתחו נגדו הליכים משפטיים. הבשר הועבר להשמדה על פי צו רופא.
גם במקרה השני, איתרו מפקחי היחידה בשיתוף שוטרי משטרת זבולון אתר נוסף ביישוב בסמת טבעון, סמוך לקריית טבעון, ובו כמות של 200 ק"ג בשר עוף. בעל המקום, בשנות ה- 30 לחייו, הועבר לחקירה ונפתחו נגדו הליכים משפטיים. הבשר הועבר להשמדה על פי צו רופא. במקרה השלישי חשפו מפקחי היחידה בשיתוף יחידת המעברים של משרד הביטחון במעבר מיתר סמוך לחברון ניסיון הברחה של 160 ק"ג בשר הודו, שמקורו בחברון. נגד בעל הרכב בו אותר הבשר, בשנות ה - 40 חייו, נפתחו הליכים משפטיים, הבשר הועבר להשמדה על פי צו רופא. |
רואי קליגר, מנהל היחידה המרכזית לאכיפה וחקירות במשרד החקלאות ופיתוח הכפר, אמר: "משרד החקלאות פועל באופן מתמיד לשמירה על בריאות הציבור. בתוך כך, במקרים המדוברים פעלו העובדים ללא היתרים או רישיונות ובמצב תברואתי מחפיר. אנו רואים זאת בחומרה רבה, ולא נשקוט ונמשיך בפעילות חשובה זו". שר החקלאות, אורי אריאל אמר: "מכירת בשר בתנאים ובמקומות שלא בפיקוח משרד החקלאות היא חמורה ומעמידה בסכנה את בריאות הציבור. מפקחי המשרד הוכיחו פעם נוספת כי הם לא מקלים ראש עם מי שעובר על החוק ואני מחזק את ידם".
ממשרד החקלאות נמסר, כי חל איסור על העברת מוצרים מן החי משטחי הרשות הפלשתינאית עקב חשש לבריאות הציבור, וכן, חל איסור על הפעלת מפעלי בשר ללא אישור ופיקוח. במשרד מבקשים מהציבור להקפיד לרכוש בשר במקומות מוכרים הנמצאים תחת פיקוח. בנוסף, יש להקפיד על מוצר באריזה מקורית, סגורה ונקייה עם התוויה וסימון של תאריך ייצור ותאריך פג תוקף. |
|
כתוב למערכת |
כתבות שיכולות לעניין אותך עוד | ||||
|
רכילות |
המלצת השבוע |
שבוע שימור אתרים יוצא לדרך עשרות סיורים, ערבי תרבות, ימי עיון ופעילויות בכל רחבי ה... | |
מאסיה באהבה מחפשים מסעדה בסגנון אסייתי? אוהבים סושי ומנות מוקפצות ע... | |
מסעדת מרינדו ביקנעם עילית - כל ביס חוויה לא קל היום למצוא מסעדת בשרים, שתספק לכם הנאה מושלמת ממנ... | |
כל הכתבות הקודמות |