עפולהנט חדשות - הכי מתוק, הכי ישראלי
הכי מתוק, הכי ישראלי

מאת: שלומי אלבז 
יום רביעי, 3 במאי 2017, 09:02
הדבש של כולנו. מכוורת הדבש של קיבוץ עין חרוד מאוחד, זכתה ב״אוסקר״ של עולם האוכל. בתחרות יוקרתית בניו יורק זכה הדבש המופק מפרחי אבוקדו במקום הראשון. בקיבוץ הוותיק מתרגשים ומחככים ידיים בהנאה. עובד נור, ראש המועצה האזורית הגלבוע, מיהר לברך: ״אני שמח שהם רואים שכר בעמלם ואני משוכנע שהם ימשיכו להוביל בתחומם ולהוות מקור לגאווה״

שירי וול(9) מקיבוץ תל יוסף עם הדבש שזכה בתחרות היוקרתית (צילום: אורי וול)

הכי מתוק, הכי ישראלי. החברים במכוורת של קיבוץ עין חרוד מאוחד, רשמו הישג קולינרי מרשים ברזומה של הקיבוץ הוותיק שהוקם לפני כ-80 שנה. המכוורת צברה בשנים האחרונות מוניטין רב בזכות הדבש הטהור והאיכותי שהיא מייצרת ומשווקת. ואם היה צריך אישור רשמי ובין-לאומי בדמות פרסים ותארים, מתגאים במכוורת עין חרוד בפרס Sofi Awards, מפרסי האוכל היוקרתיים בעולם, ומה שנחשב למקבילה הקולינרית לאוסקר. 

בתחרות שנערכה בשבוע שעבר בניו-יורק, זכה דבש פרחי האבוקדו של מכוורת עין חרוד במקום הראשון בקטגורית הדבש. הדבר זיכה את המכוורת בפסלון זהב, בדומה לפרסי הגראמי והאוסקר. בנימוקים להענקת הפרס ציינו השופטים כי, "דבש האבוקדו של המכוורת טבעי לחלוטין, ללא תוספים, והוא עשיר בוויטמינים ומינרלים. צבעו ענברי כהה והוא בעל ארומה ייחודית הגורמת לו לבלוט משאר מתחריו״. 

במועצה האזורית הגלבוע לא נותרו אדישים, וראש המועצה עובד נור התקשר לברך את מנהל המכוורת אורי סורקין, "זוהי גאווה גדולה למכוורת, לקיבוץ ולכל הכוורנים העושים עבודת מעולה. אני שמח שהם רואים שכר טוב בעמלם, ואני משוכנע שהם ימשיכו להוביל בתחומם ולהוות מקור לגאווה, כאחד ממיזמי התעסוקה הבולטים בגלבוע", אמר נור. "הדבש שלנו הוא דבש טהור, נקי ללא תוספת סוכר או חומרים משמרים", סיפר בהתרגשות אורי סורקין מנהל המכוורת, "אנו נודדים עם הכוורות ברחבי ארץ, תוך התמקדות בהרי הגליל, באזור הכנרת ועמק הירדן, ומביאים את הדבורים לאזורים המצטיינים בשפע פריחה מובחרת. כך אנו מצליחים לייצר מגוון סוגי הדבש כמו דבש המבוסס על פרחי הדר או פרחי שדה, דבש פרחי דרדר, דבש פרחי שיזף, וכאמור דבש פרחי אבוקדו המצטיין".

תחרות Sofi Awards of the Specialty Food Association נערכת זה 45 שנים וכוללת 39 קטגוריות שונות מתחום המזון. הזוכים נבחרו מתוך 3000 מועמדים, ע"י טעימה עיוורת של שופטים מומחי מזון. ראוי לציין כי הישג מכוורת עין-חרוד, מתעצם לנוכח התעקשות המכוורת בישראל להמשיך ולייצר דבש טהור באיכות גבוהה, וזאת על אף צעדי פגיעה ברגולציית הענף, שנעשו בשנים האחרונות, שהובילו בין השאר ליבוא פרוע והצפת השוק בדבש פחות איכותי.
  כתוב למערכת
כתבות שיכולות לעניין אותך עוד
סגירת המעגל המרגשת של מנכ סגירת המעגל המרגשת של מנכ"ל משרד התרבות והספורט
18/11/2024 דני ברנר
פושטים מדים בדרך לאזרחות פושטים מדים בדרך לאזרחות
18/11/2024 דני ברנר
בואו היום להלוויית הלוחם שנהרג בואו היום להלוויית הלוחם שנהרג
12/11/2024 דני ברנר
אושרה הקמתו של תיכון נוסף בעפולה אושרה הקמתו של תיכון נוסף בעפולה
11/11/2024 דני ברנר
אחרי חמש שנות הפסקה: עפולה חוזרת להוציא משלחות לפולין אחרי חמש שנות הפסקה: עפולה חוזרת להוציא משלחות לפולין
5/11/2024 דני ברנר
העיר עפולה למען משפחות המפונים העיר עפולה למען משפחות המפונים
28/10/2024 דני ברנר
עפולה: מפקד מחוז צפון החדש ניצב מאיר אליהו פתח את הקדנציה בביקור ראשון בעפולה עפולה: מפקד מחוז צפון החדש ניצב מאיר אליהו פתח את הקדנציה בביקור ראשון בעפולה
28/10/2024 דני ברנר
חיבוק וזיכרון חיבוק וזיכרון
14/10/2024 דני ברנר
מסתמן: יחידת אופנוענים תוקם כחלק מהשיטור העירוני בעפולה מסתמן: יחידת אופנוענים תוקם כחלק מהשיטור העירוני בעפולה
14/10/2024 דני ברנר
עפולה מתייחדת עם נופליה בשבעה באוקטובר עפולה מתייחדת עם נופליה בשבעה באוקטובר
8/10/2024 דני ברנר
רכילות
המלצת השבוע
שבוע שימור אתרים יוצא לדרך
עשרות סיורים, ערבי תרבות, ימי עיון ופעילויות בכל רחבי ה...

מאסיה באהבה
מחפשים מסעדה בסגנון אסייתי? אוהבים סושי ומנות מוקפצות ע...

מסעדת מרינדו ביקנעם עילית - כל ביס חוויה
לא קל היום למצוא מסעדת בשרים, שתספק לכם הנאה מושלמת ממנ...


כל הכתבות הקודמות