הדירוג מבוסס על בחינת 5 פרמטרים המעידים על חוסנה הפיננסי והעסקי של הרשות המקומית. הסקירה בוחנת פרמטרים פיננסים וביניהם שיעור העודף או הגרעון בתקציב הרגיל, שיעור גביית ארנונה, דירוג סוציו-אקונומי, יחס תושבים לעסקים ויחס מענקים לסך התקציב הרגיל. רק כדי לסבר את האוזן, הכנסות בתקציב הרגיל כוללות הכנסות עצמיות, השתתפות ממשלה וכן הכנסות והעברות חד-פעמיות ואילו שיעור עודף (גירעון) בתקציב רגיל הוא פרמטר שמעיד על איתנותה הפיננסית והתנהלותה הכספית של הרשות המקומית.
התקציב הרגיל משמש ככלי העבודה העיקרי של הרשות לביצוע תכנית העבודה השנתית. בדו"ח שפורסם בשנה שעברה דורגה עיריית מגדל העמק במקום ה-31 ואילו השנה עשתה קפיצה גדולה של 11 מקומות קדימה היישר למקום ה-20 מבין הרשויות הקטנות שנבחנו (עד 50 אלף תושבים) בעקבות חמשת הפרמטרים שנבדקו ולפיהם הכנסות התקציב הרגיל שלה עומדות על 180.7 מיליון שקלים, השיעור העודף (הגרעון) בתקציב הרגיל עומד על 0.0, יחס גביית הארנונה עומד על 0.93, יחס מענקים לסך תקציב רגיל עומד על 9.96, ויחס תושבים לעסקים עומד על 18.54.
ראש העיר אלי ברדה התייחס לנתונים המחמיאים ואמר: "מגדל העמק מבססת את החוזקות שלה הכוללות הון אנושי איכותי, מפעלי תעשייה ומקומות תעסוקה ותנופת הבנייה, גם בחוזקות פיננסיים וכלכליים בדרך התנהלות תקינה ומצוינות בניהול. נמשיך במאמצינו לשמר את מגמגת העלייה גם בעתיד".
|