עפולהנט חדשות - יום צה''ל המחוזי התקיים שנה שלישית ברציפות בעפולה
יום צה"ל המחוזי התקיים שנה שלישית ברציפות בעפולה

מאת: דני ברנר 
יום שלישי, 18 בפברואר 2025, 03:21
אלפי תלמידים וחיילים ועשרות יחידות השתתפו ב'יום צה"ל' המחוזי לשנת 2022 שנערך לראשונה בפארק העירוני בעפולה בהשתתפות ראש העיר אבי אלקבץ

בני נוער מעפולה התכנסו ליום צה״ל בעיר (צילום: דוברות העירייה)

עפולה מתגייסת: העיר עפולה נבחרה לארח את "יום צהל" המחוזי בפעם השלישית ברציפות כחלק מתכנית ההכנה לשירות משמעותי בצה"ל. במסגרת האירוע הפך אשכול הפיס בקריית החינוך אורט אלון בעפולה ליום אחד לבסיס צבאי שוקק חיים, כאשר מאות בני נוער מעפולה ומהאזור התכנסו ליום צה"ל מחוזי מרתק ואינפורמטיבי.

האירוע, שהתקיים ביוזמת מחלקת הנוער הפועלת תחת מינהל החינוך בעיריית עפולה, בשיתוף פעולה עם לשכת הגיוס טבריה, יחידת מיטב ומנהל חברה ונוער במשרד החינוך, סיפק למשתתפים הצצה חווייתית ומרגשת אל עולם הצבא והשירות המשמעותי למדינה.


יום צה"ל המחוזי החל במפגש מעורר השראה עם ראש העיר, אבי אלקבץ, ששיתף את בני הנוער בחוויותיו האישיות משירותו הצבאי כלוחם בחיל הים ובקורס חובלים היוקרתי. דבריו נגעו ללבם של הצעירים, והדגישו את החשיבות והמשמעות של השירות הצבאי.

בהמשך, נהנו התלמידים מהצגה מרגשת של תיאטרון צה"ל, שעסקה בנושא "חרבות ברזל" והעלתה שאלות חשובות על חברה, זהות וערבות הדדית. גולת הכותרת של היום הייתה ללא ספק מפגש "שיח לוחמים-מפקדים", בו זכו בני הנוער לפגוש לוחמים ומפקדים מיחידות שונות בצה"ל, לשמוע את סיפוריהם האישיים ולשאול שאלות. המפגש אפשר להם להכיר את הצבא מקרוב, להבין את מגוון התפקידים והאפשרויות, ולקבל השראה לקראת גיוסם.

ראש העיר אלקבץ עם לוחמי מג״ב (צילום: דוברות העירייה)
בנוסף, נחשפו המשתתפים למייצג מרשים של כלל חילות ויחידות צה"ל, שכלל תצוגה של אמצעי לחימה, ציוד ומידע על תפקידים שונים. חוויה נוספת שמשכה תשומת לב רבה הייתה פעילות מציאות מדומה עם משקפי VR, שסיפקה למשתתפים חוויה אינטראקטיבית ומרתקת בנושא הגיוס והשירות הצבאי. מנהל מחלקת הנוער, חנן בן דוד, אמר לאחר המפגש "אנו רואים במיזם זה כהזדמנות מבורכת למתן מידע רחב על תהליכי הגיוס והשירות הצבאי לבני הנוער בעיר עפולה".

ראש העיר אבי אלקבץ סיכם: "בני ובנות הנוער שלנו הם המשאב החשוב ביותר ומגיע להם להכיר את כל האפשרויות העומדות בפניהם טרם גיוסם מתוך כוונה לסייע להם לבחור את המסלול הנכון ביותר לשירות משמעותי בצה"ל. אני שמח שיום צה"ל המחוזי הפך למסורת בעפולה. נמשיך לקיים אותו גם בשנים הבאות".

ראש העיר ביום צה״ל בעיר: ״בני ובנות הנוער שלנו הם המשאב החשוב ביותר״ (צילום: דוברות העירייה)
  כתוב למערכת
כתבות שיכולות לעניין אותך עוד
עפולה: מחזקים את הזהות האתיופית עפולה: מחזקים את הזהות האתיופית
31/3/2025 דני ברנר
עפולה: יצא לדרך מבצע עפולה: יצא לדרך מבצע "פסח-תרום"
31/3/2025 דני ברנר
שר הפנים הורה על תיקוני חוק בהקשר למבקרי המועצות שר הפנים הורה על תיקוני חוק בהקשר למבקרי המועצות
27/3/2025 דני ברנר
עיריית מגדל העמק קיימה את יום הניקיון העירוני בשיתוף בתי הספר עיריית מגדל העמק קיימה את יום הניקיון העירוני בשיתוף בתי הספר
26/3/2025 דני ברנר
הרב אלירם דדון מונה לתפקיד יו הרב אלירם דדון מונה לתפקיד יו"ר המועצה הדתית בעפולה
24/3/2025 דני ברנר
הרוג וארבע פצועים בתאונת דרכים סמוך לצומת נבות הרוג וארבע פצועים בתאונת דרכים סמוך לצומת נבות
21/3/2025 דני ברנר
נפתח שביל טיילת חדש ומונגש לאורך תוואי נחל חרוד נפתח שביל טיילת חדש ומונגש לאורך תוואי נחל חרוד
10/3/2025 דני ברנר
יהורם גאון, משה פרץ, עקיבא וגל אדם יופיעו בעצמאות בעפולה יהורם גאון, משה פרץ, עקיבא וגל אדם יופיעו בעצמאות בעפולה
10/3/2025 דני ברנר
חוזרת הביתה חוזרת הביתה
4/3/2025 דני ברנר
עפולה: בינה מלאכותית לכל תלמיד עפולה: בינה מלאכותית לכל תלמיד
4/3/2025 דני ברנר
רכילות
המלצת השבוע
שבוע שימור אתרים יוצא לדרך
עשרות סיורים, ערבי תרבות, ימי עיון ופעילויות בכל רחבי ה...

מאסיה באהבה
מחפשים מסעדה בסגנון אסייתי? אוהבים סושי ומנות מוקפצות ע...

מסעדת מרינדו ביקנעם עילית - כל ביס חוויה
לא קל היום למצוא מסעדת בשרים, שתספק לכם הנאה מושלמת ממנ...


כל הכתבות הקודמות