עפולהנט חדשות - הכי מתוק, הכי ישראלי
הכי מתוק, הכי ישראלי

מאת: שלומי אלבז 
יום רביעי, 3 במאי 2017, 09:02
הדבש של כולנו. מכוורת הדבש של קיבוץ עין חרוד מאוחד, זכתה ב״אוסקר״ של עולם האוכל. בתחרות יוקרתית בניו יורק זכה הדבש המופק מפרחי אבוקדו במקום הראשון. בקיבוץ הוותיק מתרגשים ומחככים ידיים בהנאה. עובד נור, ראש המועצה האזורית הגלבוע, מיהר לברך: ״אני שמח שהם רואים שכר בעמלם ואני משוכנע שהם ימשיכו להוביל בתחומם ולהוות מקור לגאווה״

שירי וול(9) מקיבוץ תל יוסף עם הדבש שזכה בתחרות היוקרתית (צילום: אורי וול)

הכי מתוק, הכי ישראלי. החברים במכוורת של קיבוץ עין חרוד מאוחד, רשמו הישג קולינרי מרשים ברזומה של הקיבוץ הוותיק שהוקם לפני כ-80 שנה. המכוורת צברה בשנים האחרונות מוניטין רב בזכות הדבש הטהור והאיכותי שהיא מייצרת ומשווקת. ואם היה צריך אישור רשמי ובין-לאומי בדמות פרסים ותארים, מתגאים במכוורת עין חרוד בפרס Sofi Awards, מפרסי האוכל היוקרתיים בעולם, ומה שנחשב למקבילה הקולינרית לאוסקר. 

בתחרות שנערכה בשבוע שעבר בניו-יורק, זכה דבש פרחי האבוקדו של מכוורת עין חרוד במקום הראשון בקטגורית הדבש. הדבר זיכה את המכוורת בפסלון זהב, בדומה לפרסי הגראמי והאוסקר. בנימוקים להענקת הפרס ציינו השופטים כי, "דבש האבוקדו של המכוורת טבעי לחלוטין, ללא תוספים, והוא עשיר בוויטמינים ומינרלים. צבעו ענברי כהה והוא בעל ארומה ייחודית הגורמת לו לבלוט משאר מתחריו״. 

במועצה האזורית הגלבוע לא נותרו אדישים, וראש המועצה עובד נור התקשר לברך את מנהל המכוורת אורי סורקין, "זוהי גאווה גדולה למכוורת, לקיבוץ ולכל הכוורנים העושים עבודת מעולה. אני שמח שהם רואים שכר טוב בעמלם, ואני משוכנע שהם ימשיכו להוביל בתחומם ולהוות מקור לגאווה, כאחד ממיזמי התעסוקה הבולטים בגלבוע", אמר נור. "הדבש שלנו הוא דבש טהור, נקי ללא תוספת סוכר או חומרים משמרים", סיפר בהתרגשות אורי סורקין מנהל המכוורת, "אנו נודדים עם הכוורות ברחבי ארץ, תוך התמקדות בהרי הגליל, באזור הכנרת ועמק הירדן, ומביאים את הדבורים לאזורים המצטיינים בשפע פריחה מובחרת. כך אנו מצליחים לייצר מגוון סוגי הדבש כמו דבש המבוסס על פרחי הדר או פרחי שדה, דבש פרחי דרדר, דבש פרחי שיזף, וכאמור דבש פרחי אבוקדו המצטיין".

תחרות Sofi Awards of the Specialty Food Association נערכת זה 45 שנים וכוללת 39 קטגוריות שונות מתחום המזון. הזוכים נבחרו מתוך 3000 מועמדים, ע"י טעימה עיוורת של שופטים מומחי מזון. ראוי לציין כי הישג מכוורת עין-חרוד, מתעצם לנוכח התעקשות המכוורת בישראל להמשיך ולייצר דבש טהור באיכות גבוהה, וזאת על אף צעדי פגיעה ברגולציית הענף, שנעשו בשנים האחרונות, שהובילו בין השאר ליבוא פרוע והצפת השוק בדבש פחות איכותי.
  כתוב למערכת
כתבות שיכולות לעניין אותך עוד
השחמטאי בן ה-16 שיתמודד מול כ-30 שחקנים במקביל בעפולה: השחמטאי בן ה-16 שיתמודד מול כ-30 שחקנים במקביל בעפולה: "זה אף פעם לא משעמם"
6/4/2025 דני ברנר
יצא לדרך מרוץ ״BIG מגדלעמק״ הראשון יצא לדרך מרוץ ״BIG מגדלעמק״ הראשון
6/4/2025 דני ברנר
עפולה: מחזקים את הזהות האתיופית עפולה: מחזקים את הזהות האתיופית
31/3/2025 דני ברנר
עפולה: יצא לדרך מבצע עפולה: יצא לדרך מבצע "פסח-תרום"
31/3/2025 דני ברנר
שר הפנים הורה על תיקוני חוק בהקשר למבקרי המועצות שר הפנים הורה על תיקוני חוק בהקשר למבקרי המועצות
27/3/2025 דני ברנר
הרב אלירם דדון מונה לתפקיד יו הרב אלירם דדון מונה לתפקיד יו"ר המועצה הדתית בעפולה
24/3/2025 דני ברנר
עפולה: 200 אזרחים וותיקים קיבלו מדליה מנשיא רוסיה לציון 80 שנה לניצחון על גרמניה הנאצית עפולה: 200 אזרחים וותיקים קיבלו מדליה מנשיא רוסיה לציון 80 שנה לניצחון על גרמניה הנאצית
24/3/2025 דני ברנר
הרוג וארבע פצועים בתאונת דרכים סמוך לצומת נבות הרוג וארבע פצועים בתאונת דרכים סמוך לצומת נבות
21/3/2025 דני ברנר
נפתח שביל טיילת חדש ומונגש לאורך תוואי נחל חרוד נפתח שביל טיילת חדש ומונגש לאורך תוואי נחל חרוד
10/3/2025 דני ברנר
יהורם גאון, משה פרץ, עקיבא וגל אדם יופיעו בעצמאות בעפולה יהורם גאון, משה פרץ, עקיבא וגל אדם יופיעו בעצמאות בעפולה
10/3/2025 דני ברנר
רכילות
המלצת השבוע
שבוע שימור אתרים יוצא לדרך
עשרות סיורים, ערבי תרבות, ימי עיון ופעילויות בכל רחבי ה...

מאסיה באהבה
מחפשים מסעדה בסגנון אסייתי? אוהבים סושי ומנות מוקפצות ע...

מסעדת מרינדו ביקנעם עילית - כל ביס חוויה
לא קל היום למצוא מסעדת בשרים, שתספק לכם הנאה מושלמת ממנ...


כל הכתבות הקודמות