עפולהנט חדשות - עפולה: המבנים היבילים ב''מתחם התחנה'' יפונו בימים הקרובים
עפולה: המבנים היבילים ב"מתחם התחנה" יפונו בימים הקרובים

מאת: שלומי אלבז 
יום חמישי, 3 באוגוסט 2017, 09:57
כצפוי, עיריית עפולה תיאלץ לפנות את המבנים היבילים במתחם עד לאישור הוועדה המחוזית במשרד האוצר. ההערכה כי השלמת המתחם תתעכב בשנה נוספת. עיריית עפולה: "בתקופת ההמתנה, יופעל האתר כאתר לבילוי פנאי, במגוון רחב של פעילויות תרבות לכל המשפחה לתושבי העיר והסביבה"

מתחם התחנה בעפולה. פרוקיט הדגל של ראש העיר מירון (צילום: עיריית עפולה)

בעיריית עפולה ייאלצו לפנות בימים הקרובים את המבנים היבילים, אשר הוצבו שלא כחוק, במתחם התחנה במרכז העיר. זאת בעקבות החלטת הוועדה המחוזית במשרד האוצר. מדובר בעשרה מבנים שבעירייה יצטרכו למצוא מקום על מנת לאחסן אותם. ההחלטה הזו מהווה מכה למתחם התחנה שעלות הקמתו מוערכת ביותר מ-30 מיליון שקלים. בעקבות ההחלטה, מעריכים בעירייה כי השלמת המתחם תתעכב בשנה נוספת. כזכור, רק לפני כחודש פרסמנו ב"עפולנט" כי היחידה הארצית לאכיפת דיני התכנון והבנייה במשרד האוצר, פתחה בחקירה כנגד בכירים בעיריית עפולה בנושא.

הסיפור החל לפני כחצי שנה כאשר במשרד האוצר הוציאו צו המורה לעירייה להפסיק עבודות במתחם שבוצעו שלא כדין. בתיאור העבודות שנעשות בניגוד לתוכנית ובלא היתר, כלולים 12 מבנים יבילים בחלק המערבי ועוד 10 מבנים יבילים בחלק המזרחי. "כדי להכשיר את הבנייה התכנסה ועדה לתכנון ולבנייה עם בקשה להיתר 'לשימור' כדי להכשיר את הבנייה, אבל בפועל אי אפשר לבנות כלום מאחר ומדובר במסחר לכל דבר", מסר גורם במשרד האוצר. מתחם התחנה הוא פרויקט הדגל של ראש העיר יצחק מירון ומדובר במתחם בסגנון מתחמי התחנה בירושלים ובתל אביב.

מעיריית עפולה נמסר בתגובה: "בעקבות טיפולו הכושל של מהנדס העיר ודחיית המלצתו ע"י הוועדה המחוזית לקבלת היתר להפעלת מתחם "התחנה עפולה" לשימוש מסחרי, אנו נאלצים לפנות את המבנים היבילים עד לקבלת ההיתר מהוועדה המחוזית. בתקופת ההמתנה, יופעל האתר כאתר לבילוי פנאי, במגוון רחב של פעילויות תרבות לכל המשפחה לתושבי העיר והסביבה".
  כתוב למערכת
כתבות שיכולות לעניין אותך עוד
השחמטאי בן ה-16 שיתמודד מול כ-30 שחקנים במקביל בעפולה: השחמטאי בן ה-16 שיתמודד מול כ-30 שחקנים במקביל בעפולה: "זה אף פעם לא משעמם"
6/4/2025 דני ברנר
יצא לדרך מרוץ ״BIG מגדלעמק״ הראשון יצא לדרך מרוץ ״BIG מגדלעמק״ הראשון
6/4/2025 דני ברנר
עפולה: מחזקים את הזהות האתיופית עפולה: מחזקים את הזהות האתיופית
31/3/2025 דני ברנר
עפולה: יצא לדרך מבצע עפולה: יצא לדרך מבצע "פסח-תרום"
31/3/2025 דני ברנר
שר הפנים הורה על תיקוני חוק בהקשר למבקרי המועצות שר הפנים הורה על תיקוני חוק בהקשר למבקרי המועצות
27/3/2025 דני ברנר
הרב אלירם דדון מונה לתפקיד יו הרב אלירם דדון מונה לתפקיד יו"ר המועצה הדתית בעפולה
24/3/2025 דני ברנר
עפולה: 200 אזרחים וותיקים קיבלו מדליה מנשיא רוסיה לציון 80 שנה לניצחון על גרמניה הנאצית עפולה: 200 אזרחים וותיקים קיבלו מדליה מנשיא רוסיה לציון 80 שנה לניצחון על גרמניה הנאצית
24/3/2025 דני ברנר
הרוג וארבע פצועים בתאונת דרכים סמוך לצומת נבות הרוג וארבע פצועים בתאונת דרכים סמוך לצומת נבות
21/3/2025 דני ברנר
נפתח שביל טיילת חדש ומונגש לאורך תוואי נחל חרוד נפתח שביל טיילת חדש ומונגש לאורך תוואי נחל חרוד
10/3/2025 דני ברנר
יהורם גאון, משה פרץ, עקיבא וגל אדם יופיעו בעצמאות בעפולה יהורם גאון, משה פרץ, עקיבא וגל אדם יופיעו בעצמאות בעפולה
10/3/2025 דני ברנר
רכילות
המלצת השבוע
שבוע שימור אתרים יוצא לדרך
עשרות סיורים, ערבי תרבות, ימי עיון ופעילויות בכל רחבי ה...

מאסיה באהבה
מחפשים מסעדה בסגנון אסייתי? אוהבים סושי ומנות מוקפצות ע...

מסעדת מרינדו ביקנעם עילית - כל ביס חוויה
לא קל היום למצוא מסעדת בשרים, שתספק לכם הנאה מושלמת ממנ...


כל הכתבות הקודמות