עפולהנט חדשות - בקרוב: קולנוע במגדל העמק
בקרוב: קולנוע במגדל העמק

מאת: דני ברנר 
יום שני, 18 בפברואר 2019, 19:35
עיריית מגדל העמק מקדמת בימים אלה את הקמתו של בית קולנוע חדש שיפעל בהיכל התאטרון העירוני

היכל התיאטרון מבחוץ (צילום: דוברות העירייה)

חיים בסרט טוב: בשורה משמחת לתושבי מגדל העמק, העירייה מקדמת בימים אלה הפעלת קולנוע עירוני בהיכל התאטרון. אישור רשמי לקידום המיזם התקבל לאחרונה עם אישור 'קול קורא' ששלחה הרשות לרשות לפיתוח הגליל שתסייע לרשות המקומית בהקמת הקולנוע שיכלול רכישת ציוד חדיש, הקרנה והפקת אירועים. כידוע, במגדל העמק פעלו בעבר בתי קולנוע במספר תקופות שונות. הראשון היה "קולנוע דליה" שמאוחר יותר החליף את שמו לקולנוע "תמר" ושימש כבית קולנוע עירוני בשנות ה-60 המוקדמות - בדיוק במקום שבו נמצא קניון "לב העיר" כיום. פעמיים עד שלוש פעמים בשבוע, כולל במוצאי שבת, הוקרנו בו סרטים - בטורקית, ערבית וגם מערבונים והועלו בו גם הצגות תיאטרון (באידיש בעיקר) ולמעשה שימש הקולנוע כאחד ממוקדי התרבות המקומית, בתקופה שבה לא המתנסים עדיין לא היו קיימים. עם התפתחות הטלוויזיה, דעכו בהדרגה בתי הקולנוע בארץ וכך גם במגדל העמק. ב-1982 נסגר המקום סופית. לקראת סוף שנת 1987, במסגרת הקמת הקניון הראשון בעיר, נהרס הקולנוע ובמקומו נבנה הקניון המוכר לנו כיום. באמצע שנות ה-90 נעשה ניסיון לפתוח בקומה העליונה של הקניון בית קולנוע, אלא שלאחר זמן קצר המקום נסגר בגלל חוסר היענות. גלגול שלישי של קולנוע עירוני נרשם לפני כעשור לערך כאשר הרשות המקומית רכשה מקרן וסרטים לטובת תושבי העיר אך גם השקעה זאת לא ארכה ימים.

גם בימים אלה לא פועל כלל קולנוע בערים רבות בפריפריה בגלל חוסר כדאיות כלכלית של יזמים פרטיים והתושבים נאלצים לנסוע עד למטרופולין חיפה על מנת לצפות בסרטים. בעיריית מגדל העמק היו ערים לנושא והחליטו להרים את הכפפה ולקדם לטובת התושבים את הקמתו של הקולנוע העירוני שיפעל בכוחות מקומיים. מי שיפעיל את הקולנוע הם המתנ"ס העירוני שמשמש כזרוע הביצועית של הרשות בנושאי תרבות כסוג של 'סינמטק' קטן שיכלול הקרנות של סרטים חדשים לילדים ולמבוגרים, סרטי איכות, סרטי נושא ומפגשים עם יוצרים, תסריטאים ובמאים וכן הפקת פסטיבלים ואירועים ייחודיים בתחום הקולנוע לטובת בהם ישתתפו תלמידים ותושבים חובבי קולנוע.

אולם הקולנוע העתידי (צילום: דוברות העירייה)
אורית זאבי כהן, מנהלת המתנ"ס העירוני, אמרה: "ראש העיר אלי ברדה נענה לפניות של תושבים לקדם הקמת קולנוע עירוני ולאחר שהרשות קיבלה אישור ל'קול הקורא' מהרשות לפיתוח הגליל, התחלנו בבניית תכנית עבודה שתיצוק תוכן איכותי לקולנוע החדש שיקום". ראש העיר אלי ברדה אמר: "עיריית מגדל העמק תמשיך לפעול ולהביא אירועי תרבות ופנאי לעיר ותנגיש לציבור תכנים איכותיים קרוב לבית".
  כתוב למערכת
כתבות שיכולות לעניין אותך עוד
הישג ראשון ליו הישג ראשון ליו"ר המועצה הדתית החדש בעפולה
7/4/2025 דני ברנר
שפ שפ"ע של הכנות לקראת הפסח
7/4/2025 דני ברנר
השחמטאי בן ה-16 שיתמודד מול כ-30 שחקנים במקביל בעפולה: השחמטאי בן ה-16 שיתמודד מול כ-30 שחקנים במקביל בעפולה: "זה אף פעם לא משעמם"
6/4/2025 דני ברנר
יצא לדרך מרוץ ״BIG מגדלעמק״ הראשון יצא לדרך מרוץ ״BIG מגדלעמק״ הראשון
6/4/2025 דני ברנר
עפולה: מחזקים את הזהות האתיופית עפולה: מחזקים את הזהות האתיופית
31/3/2025 דני ברנר
שר הפנים הורה על תיקוני חוק בהקשר למבקרי המועצות שר הפנים הורה על תיקוני חוק בהקשר למבקרי המועצות
27/3/2025 דני ברנר
עיריית מגדל העמק קיימה את יום הניקיון העירוני בשיתוף בתי הספר עיריית מגדל העמק קיימה את יום הניקיון העירוני בשיתוף בתי הספר
26/3/2025 דני ברנר
הרב אלירם דדון מונה לתפקיד יו הרב אלירם דדון מונה לתפקיד יו"ר המועצה הדתית בעפולה
24/3/2025 דני ברנר
עפולה: 200 אזרחים וותיקים קיבלו מדליה מנשיא רוסיה לציון 80 שנה לניצחון על גרמניה הנאצית עפולה: 200 אזרחים וותיקים קיבלו מדליה מנשיא רוסיה לציון 80 שנה לניצחון על גרמניה הנאצית
24/3/2025 דני ברנר
הרוג וארבע פצועים בתאונת דרכים סמוך לצומת נבות הרוג וארבע פצועים בתאונת דרכים סמוך לצומת נבות
21/3/2025 דני ברנר
רכילות
המלצת השבוע
שבוע שימור אתרים יוצא לדרך
עשרות סיורים, ערבי תרבות, ימי עיון ופעילויות בכל רחבי ה...

מאסיה באהבה
מחפשים מסעדה בסגנון אסייתי? אוהבים סושי ומנות מוקפצות ע...

מסעדת מרינדו ביקנעם עילית - כל ביס חוויה
לא קל היום למצוא מסעדת בשרים, שתספק לכם הנאה מושלמת ממנ...


כל הכתבות הקודמות