הוא למד רפואה בהונגריה, התמחה ברפואת ילדים בבתי החולים שיבא בתל השומר ובסידני שבאוסטרליה, הציל חיים באפריקה, זכה בפרסים, שימש כרופא ילדים בכיר ברמב״ם, ולאחרונה התמנה לנהל את המחלקה לרפואה דחופה בילדים בבית החולים העמק בעפולה... תכירו את ד״ר גילעד חן...
ד"ר גילעד חן, בן 44 תושב מושב שדה יעקב שבעמק יזרעאל, גדל במשפחה שבה סבא ואבא הם רופאים, אבל הוא דווקא לא רצה להיות רופא. בשנת 1994, בעת שירותו הצבאי כחובש, הצטרף למשלחת ההצלה של צה"ל לרואנדה שבאפריקה, שיצאה לטפל בפליטים שהיו בסכנת חיי. בעקבות המראות הקשים אליהם נחשף ובעקבות הצפייה ברופאי הילדים שטיפלו בילדים מוכי גורל בבית חולים שדה שצה"ל פרש בשטח, הבין כי ייעודו בחיים הוא להיות רופא ילדים.
רק באחרונה, כשהגיע למרכז רפואי העמק כמנהל המחלקה לרפואה דחופה ילדים/מיון ילדים, גילה כי אחד הרופאים שהשפיעו על החלטתו להיות רופא, הוא לא אחר מאשר פרופ' יוסי הורוביץ, מנהל מחלקת ילדים א' במרכז רפואי העמק, שהיה רופא ילדים בצוות ההצלה ברואנדה. "המפגש בינינו היה מרגש מאד״, סיפר ד״ר חן, ״הפנים שלו נראו לי מוכרות והתחלנו לתחקר אחד את השני מאיפה אנחנו מכירים, והגענו לרואנדה. אמרתי לו שהצפייה בו והעבודה המשותפת עם רופאי הילדים שטיפלו בילדי רואנדה השפיעה על מסלול חיי בצורה דרמטית", סיפר ד"ר חן.
ד״ר גילעד חן, מנהל המחלקה לרפואה דחופה בילדים, בביה״ח העמק בעפולה צילום: דוברות ביה״ח העמק
מיד עם שחרורו מהצבא החל ד"ר גילעד חן את לימודי הרפואה בבית הספר לרפואה בבודפשט שבהונגריה. את ההתמחות ברפואת ילדים עשה בבית החולים שיבא בתל השומר, במהלכה הוענק לו פרס מתמחה מצטיין. עם סיום ההתמחות ברפואת ילדים נסע ד"ר חן להתמחות נוספת ברפואה דחופה בילדים בבית החולים ווסטמיד בסידני, אוסטרליה, שם עבד כמעט 4 שנים, שבהן צבר ידע וניסיון רבים בטיפול במצבי חירום רפואיים בילדים. עם חזרתו ארצה עבד בבית החולים רמב"ם כרופא בכיר במחלקה לרפואה דחופה בילדים, ובאחרונה מונה למנהל מחלקה לרפואה דחופה ילדים במרכז רפואי העמק. בתפקידו הצבאי במילואים, משמש ד"ר חן רופא ביחידת הרפואה של חטיבת הקומנדו הימי של חיל הים, ובתפקידי הדרכה של סימולציות רפואיות המכינות את צוותי הרפואה הצבאיים לטיפול באירועי חירום מבצעיים.
"אל מרכז רפואי העמק פונים מידי שנה 29 אלף ילדים במצבים דחופים, החל ממחלות ילדים שהסתבכו, ועד תאונות ופציעות טראומה. אני מאמין שילד שמגיע למיון לא צריך לסבול כאב או טראומה כתוצאה מבדיקה פולשנית, או פעולות כואבות ואנחנו מכניסים גישות חדשות של אלחוש וטשטוש לילדים שעוברים בדיקות לא נעימות. כל זה על מנת שההורים והילדים יצאו עם חוויה חיובית מהטיפול שניתן להם במרכז רפואי העמק״, מסכם ד"ר חן.