מפגש תלמידים מבתי הספר "אורט רוגוזין" במגדל העמק ו"אורט אחווה" בגלבוע הוביל למפגש מורים שכלל סדנת בישול לקידום שיח סבלני
גילה קיין ואחמד זועבי הם שני מורים המלמדים ברשת החינוך "אורט ישראל". בשנה שעברה הכירו במסגרת פרויקט מ"גשרים של שלום" שהפגיש בין תלמידים מבתי הספר בהם הם מלמדים "אורט רוגוזין" במגדל העמק ו"אורט אחווה" בגלבוע. לאחר המפגשים בתכנית, חשו קיין וזועבי בפוטנציאל הגלום בפרויקט מסוג זה לתרום לדו קיום בין שני המגזרים, החליטו להוביל השתלמות משותפת גם לצוותי המורים משני בתי הספר.
מפגש תלמידים מבתי הספר "אורט רוגוזין" במגדל העמק ו"אורט אחווה" בגלבוע, הוביל למפגש מורים שכלל סדנת בישול לקידום שיח סבלני צילום: אלבום פרטי
ואכן לפני כשבוע יצאה היוזמה לדרך כאשר מורים משני בתי הספר יצאו לסדנת בישול בבית הספר לבישול "דן גורמה" בת"א. הסדנא נערכה במסגרת השתלמות הנקראת "בחברה טובה", שבאה לקדם שיח סובלני מכיל ומיטיב בין המגזר היהודי לערבי. בהמשך מתכננים מובילי היוזמה קיין וזועבי אמורים לנסוע בימים הקרובים להשתלמות בעכו כדי להתרשם מתכנית דומה המתקיימת בין שני בתי ספר של המגזרים השונים כדי ליצור סדנאות שיח נוספות שיעוררו שאלות, יגעו במשותף ובשונה ובקונפליקט המתקיים בין שני המגזרים לשיח מכבד, מכיל ומקרב ואף יידרשו ליצירת מערכי שעור משותפים שיתבססו על המפגש בין שתי התרבויות.
מבשלים דיאלוג צילום: אלבום פרטי
מאורט רוגוזין נמסר כי בית הספר שם לו למטרה להציב את תלמידיו בראש המגדל בפן הלימודי והחברתי והמורים מהווים מודל לדוגמא. המורה גילה קיין סיפרה: "סדנת הבישול בת"א הייתה אקורד הפתיחה להמשך. הבישול בצוותא היה נעים ושני הצוותים זכו בחוויה משותפת שתאפשר את המשך צעידה משותפת".