היום בעמק חינוך - בעפולה החלו לגייס הורים חמושים לאבטחת מוסדות חינוך
יום שישי, 1 בדצמבר 2023
חדשות   ספורט   בריאות   חינוך   תרבות   דעות   צרכנות    רכילות
בעפולה החלו לגייס הורים חמושים לאבטחת מוסדות חינוך
מאת: דני ברנר
יום שני, 30 באוקטובר 2023, 18:48

בעפולה כבר חושבים על היום שאחרי ומבינים שבשני התרחישים של רגיעה בדרום או הסלמה של חזית נוספת בצפון – החיילים הפרושים כיום בעפולה יסיימו את משימתם בעיר ולכן החלה העירייה בגיוס הורים מתנדבים שיסייעו באבטחת מוסדות חינוך
חושבים על היום שאחרי: בעיריית עפולה כבר מסתכלים קדימה ומבינים שמה שהיה הוא לא מה שיהיה. כזכור, לפני קצת פחות מחודש הופתעה ישראל עם מתקפה המונית של מחבלים שבעקבותיה נפתחה מלחמת "חרבות ברזל". המכה הכואבת והמפתיעה גבתה מחיר לא נתפס של נרצחים וחטופים וגרמה לאיבוד הביטחון ותחושת הביטחון בקרב האזרחים.

בעפולה, כמו בכל המדינה נערכו מיד לחירום. העירייה רעננה את כל המקלטים הציבוריים והעבירו מפתחות לנציגי השכונות שייפתחו בעת הצורך, במקביל סייעה העירייה להכשיר כ-150 מקלטים פרטיים (בבניינים משותפים) הנמצאים באחריות וועדי הבתים והוקם מערך סיוע למשפחות מהדרום ומהצפון המתארחות בעיר.

תגבורת של בטחון במוסדות החינוך בעיר צילום: דוברות העירייה
במקביל, כשבוע לאחר פתיחת המלחמה, בהנחיית פיקוד העורף ומשרד החינוך פתחה העירייה את מערכת החינוך כדי להחזיר את הילדים וההורים לשגרה מהירה ככל האפשר וכדי לעשות זאת נכון ובטוח דאגה העירייה לאבטחת כל מוסדות החינוך במאבטחים הקבועים בבתי הספר ובחיילים בגני הילדים.

בעקבות החזרה המהירה לשגרה, פתחה השבוע עיריית עפולה גם את פעילות הצהרונים ולמעשה מערכת החינוך העירונית שבה לפעילות מלאה וכבר ביום הראשון, למרות שהחיילים המסייעים באבטחת הגנים בשעות הבוקר לא היו זמינים עבור העירייה למשימת האבטחה של הצהרונים, הגיעו כ-80% מהילדים מה שהצביע על תמיכה גורפת וגיבוי של ההורים במהלך לחזור מהר ככל האפשר לשגרה. עם זאת, בעיריית עפולה מסתכלים כבר על היום שאחרי ומבינים שבכל תרחיש עתידי, במצב של רגיעה בדרום (מה שנראה לפי שעה כתרחיש פחות מציאותי) או הסלמה של חזית נוספת בצפון – החיילים הפרושים כיום בעפולה יסיימו את משימתם בעיר.

בעיריית עפולה נערכים לעזיבתם של החיילים בשלושה מישורים. המישור הראשון שכבר בוצע הוא תגבור סיורים סביב מוסדות חינוך בפרט ותגבור סיורים ברחבי העיר בכלל, המישור השני הוא הקמת כיתות כוננות שאף הוא בוצע והמישור השלישי והאחרון הוא הקמת סיירת הורים מתנדבים חמושים לסיוע באבטחת מוסדות חינוך. אישור ההורים הינו בשיתוף משטרת ישראל ולאחר בדיקה וקבלת האישור על כל המועמדים והמעומדות יתנדבו ההורים לסייע באבטחת מוסדות החינוך.

  כתוב למערכת
עוד כתבות שיכולות לעניין אותך
"מקוּונים מכל הלב" מבית מיזם "סיסמה לכל תלמיד"
   
עפולה: מערכת החינוך שבה לפעילות
   
עפולה: נבנתה תכנית שנתית לפעילות תלמידים בימי שישי
   
זכאות לבגרות: עפולה קופצת בבגרות המצטיינת
   
אושר: שלושה בתי ספר בעפולה ילמדו חמישה ימים בשבוע בשנת הלימודים הקרובה
   
עפולה: שלושת התיכונים בעיר עפולה ברשימת התיכונים המצטיינים בישראל
כתבות ארכיון
 
 האימייל האדום
בואו לבקר בדף
הפייסבוק של היום בעמק
אייל בצר והמכושפות    אייל בצר והמכושפות
אייל בצר בפרלמנט העמק    אייל בצר בפרלמנט העמק
מסיבת פורים מטורפת לצעירים    מסיבת פורים מטורפת לצעירים
שלום כתה א׳    שלום כתה א׳
שבוע שימור אתרים יוצא לדרך
עשרות סיורים, ערבי תרבות, ימי עיון ופעילויות בכל רחבי ה...

מאסיה באהבה
מחפשים מסעדה בסגנון אסייתי? אוהבים סושי ומנות מוקפצות ע...

מסעדת מרינדו ביקנעם עילית - כל ביס חוויה
לא קל היום למצוא מסעדת בשרים, שתספק לכם הנאה מושלמת ממנ...

בעריכת: מירב טור
התאמת בגדים לפי מבנה גוף האישה התאמת בגדים לפי מבנה גוף האישה
על-מנת להתאים מלתחת בגדים מחמיאים לגופך, ראשית עליך להכ...

התאמת בגדים לפי גוון עור התאמת בגדים לפי גוון עור
כמה פעמים יצא ששמת על עצמך בגד ושאלת "האם הבגד הזה מתאי...

הצבעים השולטים באופנת סתיו-חורף 2016 הצבעים השולטים באופנת סתיו-חורף 2016
בקרוב מחליפים לשעון חורף וזה הסימן לדבר על הלבשת חורף...


© כל הזכויות שמורות להיום בעמק 2017            אודות האתר | כתבו לנו | תנאי שימוש | פרסמו אצלנו |