לא פעם עולה החשש בפני ההורים האם לחסן את ילדם, ובעידן שפע הידע באינטרנט וברשתות החברתיות ההחלטה עוד יותר קשה. עד שתקבלו את ההחלטה, אתם מוזמנים להתייעץ עם רופא הילדים ואחות טיפת החלב שלכם על חשיבות קבלת החיסון
"ההורים לא תמיד מבינים אילו חיסונים הילדים חייבים לקבל ומפני אילו מחלות החיסונים מגנים. ישנה טענה שהחיסונים אינם בטוחים ואפילו מסוכנים, אינם יעילים, מיותרים ואינם נחוצים. מטרת החיסונים היא למנוע את הסיבוכים הקשים של המחלות. החיסונים בישראל ניתנים במסגרת חיסוני השגרה, בטיפת חלב ובבתי הספר " מספר ד"ר יוסף גלושטיין, מנהל מרכז בריאות הילד בקריית שמונה ורכז רפואת ילדים בכללית מחוז צפון. ישנן מחלות שחשבו שנעלמו מהעולם אבל ארגון הבריאות העולמי מזהיר מפניהן וטוען כי רוב התפרצויות המחלות, כגון חצבת, הן בגלל שהאוכלוסייה לא מחוסנת כנדרש עקב ירידה בהיענות לחיסון.
לדברי מיטל אלבז ואתי נול, רכזות רפואה מונעת במחוז "עד להכנסת החיסון המשולב (MMRV) לשימוש, הייתה מחלת החצבת אחת הסיבות המובילות לתמותת ילדים בגילאי 0-5 שנים. סיבוכי המחלה גורמים לדלקת ריאות ופגיעה מוחית, שמסתיימת בדרך כלל במוות תוך 5 שנים. מחלת החזרת, היא מחלה שהסיבוכים שלה עלולים לגרום לדלקת קרום המח, אובדן שמיעה בדרך כלל חד צדדי, דלקת בלבלב ועקרות בבנים. אדמת היא מחלה יחסית קלה במבוגר, מטרת החיסון העיקרית, מניעת אדמת מולדת. תסמונת אדמת מולדת מתבטאת בהפרעה בגדילה והתפתחות, הקף ראש קטן, קטרקט, ומומי לב. אבעבועות רוח, הינה מחלה ויראלית הנגרמת על ידי נגיף. המחלה מאוד מדבקת, כ- 90% מהמגעים הלא מחוסנים ידבקו במחלה. ומכאן החשיבות הרבה להגיע ולהתחסן בדיוק בגיל שנה. בנוסף כדי להגן על התינוק מפני שעלת בשבועות הראשונים לחייו מומלץ שהאם תקבל חיסון נגד שעלת בין השבועות 27-16 להריון. החיסון מומלץ בכל הריון גם אם ניתן בהריונות קודמים".
חיסונים לילדים בשירותי בריאות כללית בצפון צילום: דוברות כללית מחוז צפון
ישנן מחלות שההדבקה היא לרוב ללא סימנים חיצוניים והאדם שנדבק לא מודע לכך שהוא יכול להעביר את הנגיף לאדם אחר, ועלולים לגרום לסוגים שונים של סרטן לאחר מספר שנים כגון: סרטן צוואר הרחם, סרטן הפות והנרתיק בנשים, סרטן הפין בגברים, סרטן פי הטבעת וסרטן של הפה והלוע בגברים ובנשים. זנים אחרים גורמים ליבלות באיברי המין ובלוע, המופיעות זמן קצר לאחר ההדבקה. נגיף הפפילומה עובר במגע ישיר ובמיוחד ביחסי מין. ההדבקה היא לרוב ללא סימנים חיצוניים ואדם שנדבק לא מודע לכך שהוא יכול להעביר את הנגיף לאדם אחר. ההדבקה בנגיף מתרחשת לרוב בגיל ההתבגרות ובמבוגרים צעירים. "אנחנו מבינים את החששות ואנחנו קוראים להורים לחסן את ילדם. אל תהססו, בואו להתייעץ איתנו על החששות שלכם", מסכם ד"ר גלושטיין.