רגע לפני שאתם פונים למיון, ישנם מספר דברים שאתם חייבים לדעת
הערב הגיע והחום של הילד מסרב לרדת, כאבי הבטן שהתעלמתם מהם מהבוקר התגברו, ואתם בדילמה מה לעשות. רגע לפני שאתם פונים למיון ישנם מספר דברים שאתם חייבים לדעת. במהלך שעות היום, כאשר המרפאות פתוחות, יש לפנות למרפאה ולהתייעץ עם הרופא המטפל. במידה והרופא החליט כי ישנו מצב רפואי דחוף, הרופא יפנה למיון. בשעות הערב, כאשר המרפאות סגורות ישנן מספר אפשרויות: פניה למוקד רפואה דחופה, התייעצות בשירותי האון – ליין- ניתן לפנות להתייעצות ולקבל המלצה לטיפול או המשך הבירור על ידי רופא ילדים, רופא משפחה ורופא עור, מוקד אחיות בטלפון 2700*, המספק מענה טלפוני לצרכים נוספים כגון הפניות להמשך טיפול והתייעצויות נוספות.
"רופאי הילדים והמשפחה מכירים הכי טוב את המטופלים שלהם. הם המענה הראשוני והכתובת המקצועית לקבלת טיפול בבעיה רפואית מיידית או כרונית. פנייה לרופאים אלו כאשר המרפאה פתוחה, תחסוך פנייה מיותרת למיון. הרופא יכול לכוון ולתת המלצה כיצד לפעול בהתאם למצב הרפואי, אם הוא יתרשם כי יש צורך בפניה למיון הוא יפנה לשם את המטופל", מסבירה ד"ר אפרת ברון הרלב, המנהלת הרפואית של מחוז צפון.
חשוב לדעת, על פי קביעת משרד הבריאות, בחוק ביטוח בריאות ממלכתי, פנייה למיון כרוכה בתשלום כאשר מגיעים ללא טופס הפנייה מגורם רפואי. אם הפניה למיון הסתיימה באשפוז, המטופל פטור מתשלום האגרה. מרפאות הקהילה נותנות מענה רפואי למקרי חירום ובכך ניתן להימנע מפנייה לבית החולים. לכללית צפון שירותי טראומה במרפאות רפואה יועצת – במרפאת עומר בעפולה, במרפאת רקתי בטבריה, במרפאת מגדלי נצרת, במרפאת קנ"ב בקריית שמונה. במרפאות הללו ניתן לקבל שירות ממיטב מומחי האורתופדיה כגון: מומחה ברך, מומחה כף יד, אורתופד כללי ואורתופד ילדים. כמו כן קיים שירות של רנטגן, אולטרסאונד פרקי ירכיים, הזרקות תוך מפרקיות וטיפול בשברים כולל גיבוס. "למיון פונים כאשר ישנם מקרים המחייבים פינוי וכשהמרפאה סגורה. רגע לפני שאתם פונים למיון, תדעו שבמרפאות שלנו נמצאים מומחים רבים שיחסכו לכם את הפנייה לבתי החולים", סיכמה ד"ר הרלב.