מעל 200 אלף ילדים מגיעים מדי שנה לחדרי המיון בישראל וכ - 20 אלף ילדים מאושפזים בבתי החולים כתוצאה מתאונות, רובן מתרחשות בבית. מעל מיליון ילדים מטופלים בשנה במרפאות ומעל 100 ילדים נפטרים כתוצאה מתאונות ופגיעות
אתם יודעים שילדים הם סקרנים, אוהבים לגעת ולהרים דברים מהרצפה, בולעים חפצים וחושפים את עצמם לתאונות ונזקי גוף. "ניתן למנוע את תאונות הילדים בבית ומחוץ לבית על ידי חינוך נכון. לילדים יש יכולת מוגבלת להגיב לאירועים סביבם, הם לא תמיד מודעים לסכנות הצפויות כתוצאה מההתנהלות שלהם. הבית הוא המקום העיקרי שבו נפגעים ילדים מכוויות, בליעות וחבלות. אסור להוריד את העיניים מילדים קטנים. תמיד צריך להשגיח עליהם, להסביר להם מה הסכנות שיש סביבם אם זה בבית, בחצר, בכביש, בכל מקום" מסביר עאדל אכתילאת, מנהל סיעוד מינהלת נצרת ואחראי בטיחות ילדים בכללית מחוז צפון.
בחורף, ילדינו נמצאים יותר זמן בבית, והם יותר חשופים לתאונות בית. צריך לזכור ולדעת שמכשולים שלא מטפלים בהם מהווים גורם סיכון לפגיעה חוזרת. אזאיך עוברים את החורף בצורה בטוחה? "לא משאירים את הילדים ללא השגחה ועושים את הצעדים הנדרשים והתאימו את ביתכם לבית בטוח לילדים:
הבית חם ובטוח עם רדיאטור או מזגן. במידה ויש אח ו/או תנורי חימום יש לשים שימו רשת ביטחון או כל אמצעי הגנה אחר שירחיק את הילדים. מומלץ להתקין גלאי עשן בחדרי השינה ובסלון. התרעה מוקדמת מצילה חיים
שתייה חמה מגישים על שולחן גבוה ובאמצע השולחן. כאשר מבשלים במטבח ובחצר, ילדים יכולים להשתתף רק בהכנת מאכילים שלא מצריכים טיגון. הטיגון יעשה רק על ידי מבוגר, בלהבות האחוריות של הכיריים, תוך הקפדה על יציבות הסירים והמחבתות בעת הטיגון. יש להרחיק ילדים מהאש. יש להרחיק מהילדים חפצים קטנים מחשש של בליעה ושאיפת גוף זר. לדאוג שהילדים יודעים לחייג את מספרי החירום בזמן אמת.
"ניתן למנוע תאונות בית אם רק נהיה ערים למה שקורה סביבנו. תסבירו לילדים לא להכניס חפצים לפה על מנת שלא יבלעו או ישאפו את הגופים הזרים. תסבירו לילדים מה קורה כאשר מתקרבים לאש כאשר מבשלים ואופים. למדו אותם על הסכנות סביבם. שיהיה חורף בריא ובטוח", מסכם אכתילאת.