מפגש חווייתי לילדים ובני נוער המטופלים במרפאת סכרת נעורים במרכז הרפואי העמק של הכללית
צוות מרפאת סוכרת נעורים במרכז הרפואי העמק מקבוצת הכללית, פינק השבוע את המטופלים הצעירים במפגש מיוחד שערכו לכבוד הילדים ובני משפחותיהם.
"סוכרת זו לא מחלה אלא דרך חיים", כך מאמינים במרפאת הסוכרת בעמק ובהתאם לכך הם מקפידים ללמד את הילדים ובני משפחותיהם לחיות בשלום עם הסוכרת. הטיפול במכון לאנדוקרינולוגיה וסוכרת ילדים ובני נוער לא מסתכם רק בבדיקות רפואיות והתאמת מינונים של אינסולין לכל מטופל אלא מספק תמיכה למטופלים ובני משפחותיהם בכל תחום בו הסוכרת עשויה לאתגר אותם.
הצות במרפאה צילום: מרכז רפואי העמק
מרפאת הסוכרת משמשת מרכז רב מקצועי שכולל רופאים, אחיות סוכרת, דיאטניות, פסיכולוגית, עובדת סוציאלית ומרפאה באומנויות במתמחים בטיפול בסוכרת בילדים ובמתבגרים.
במסגרת הליווי הצמוד, ארגן הצוות מפגש חווייתי למטופלים בגילאי 6-15 ולבני משפחותיהם. במפגש התקיימו הרצאות שמיועדות להורים בנושאים: חידושים בסוכרת כדי שיישארו מעודכנים תמיד, ספירת פחמימות וחשיבותה, זכויות סוציאליות של ילדים עם סוכרת ואפילו בוגרים עם סוכרת הגיעו לחלוק מניסיונם ולספר על התמודדותם. במקביל, נערכו פעילויות לילדים: תחנת יצירה, תחנת מד"א, פעילות ספורטיבית ופעילויות מיוחדת של "בית חולים לדובים" בה התבקשו הילדים להגיע מהבית עם בובה או דובי אהוב ולמדו לטפל בו כאילו הוא חולה במחלת הסוכרת.
הצוות במרכז רפואי העמק צילום: מרכז רפואי העמק
המפגש הוא פרי יוזמתן של העובדת הסוציאלית עינב מירן, ושל הסטודנטיות לעבודה סוציאלית מירי ויצשיין ורזאן איברהים. למפגש התגייסו אנשי צוות רבים וטובים מהמרכז הרפואי העמק ביניהם צוות מרפאת סוכרת בראשות פרופ' ירדנה טננבאום-רקובר, מנהלת המכון לאנדוקרינולוגיה וסוכרת ילדים, שהעשירו את ההורים בהרצאות חדשות, והצוות החינוכי של המרכז הרפואי העמק בהובלת איילה בן משה שהפעילו את הילדים במגוון תחנות. בנוסף התגייסו למפגש שותפים מהקהילה, בית "דור לדור" שבו התקיים המפגש ומד"א עפולה שהגיעו עם אמבולנס להפעיל את הילדים. "בסיכום המפגש המשפחות הודו לצוות והסכימו שהמפגש היה משמעותי עבורם ואפשר להם להכיר משפחות המתמודדות עם אותה מחלה ולחלוק מידע וחוויות" מספרת עינב מירן.
"היה מפגש מוצלח מאוד", מספרת נילי כהן, האחות האחראית מרפאת סוכרת ילדים. "בכל שנה אנו עורכים פעילויות שהן מעבר לטיפול במרפאה ואנו נוכחים לדעת כמה זה חשוב לילדים ולהורים. מדי שנה אנו מקיימים יום כיף שמיועד לילדים המטופלים אצלנו ולבני משפחותיהם. הפרויקט הבא שלנו הוא סדנא חווייתית על קיר טיפוס שאנו עורכים בשיתוף עם עיריית עפולה בפארק העירוני בעפולה. הסדנא תכלול 3 מפגשים, בשעות אחר הצהריים, ותועבר על ידי מדריכים מקצועיים לטיפוס בליווי צמוד של צוות המרפאה, עובדות סוציאליות ואחיות. חשוב לנו שהמטופלים ימשיכו לנהל אורח חיים בריא ותקין לצד הסוכרת", היא מסכמת.