צוות מרכז בריאות האישה של כללית בנצרת עילית ערך הרצאה בנושא רפואה גניקולוגית בגיל ההתבגרות
מאת: דני ברנר יום ראשון,
23 ביוני 2019, 21:59
מרכז בריאות האישה של כללית בנצרת עילית ערך הרצאה בנושא רפואה גניקולוגית בגיל ההתבגרות בבית הספר "יגאל אלון" בהשתתפות בנות כיתה ח' ו- ט', במטרה לענות על שאלות שמטרידות אותן.
"רפואה המתבגרת היא מחולקת בשתי תקופות: הראשונה, גיל הינקות עד קבלת מחזור הוסת הראשון ושלב שני, מאוחר יותר, מאז קבלת הוסת הראשונה ועד שהנערה מרגישה מספיק בוגרת כדי ליצור קשר חברתי, קשר רומנטי, עם אדם אחר, בדרך כלל סביב גיל 18-20, לפעמים מוקדם יותר. רוב הביקורים של נערות, הן בגלל הפרעות במחזור הווסת: היעלמות הווסת, הווסת הראשון שבושש להופיע או מגיע בגיל מוקדם מאוד. קיימים מיתוסים רבים בכל הקשור לתהליך התפתחותי של המתבגרת ומחזור הווסת. הן חושבות שבגלל שלא מקבלות מחזור בצורה מסודרת, לא יהיו מסוגלות להביא ילדים בעתיד. זה נושא שמעסיק גם את האמא וגם את הנערה. אנחנו ממליצים שהביקור הראשון יהיה בשלב בו המתבגרת חשה צורך בהגנה מפני היריון לא מתוכנן. בכך, הביקור הראשון, בליווי האם, יספק המידע על היסטוריה רפואית של המשפחה, מחלות רקע, עישון, משקל ומכלול הנתונים להתאמת אמצעי מניעה בטוח ויעיל. גלולות, לרוב, מספק ביטחון מקסימלי, עם כי אינן מגינות כנגד עברות מחלות מועברות במגע מיני. קיים גם התקן הורמונלי זעיר, שניתן להחדיר אל תוך הרחם של נערה או אישה שטרם הרתה" מסביר ד"ר אברהם טפר, מנהל המרכז לבריאות האישה של כללית בנצרת עילית.
ההרצאה של צוות בריאות האישה של כללית בנצרת עילית צילום: דוברות כללית מחוז צפון
אחת השאלות שהעסיקה את המתבגרות במהלך ההרצאה הייתה חיסון נגד נגיף הפפילומה שהינו גורם סיכון מרכזי לסרטן צוואר הרחם, באחוזים גבוהים ולוקח שנים רבות מאז ההדבקה בנגיף עד ביטוי קליני ראשוני של נגע סרטני בצוואר הרחם, נרתיק או מקומות אחרים. ניתן לגלות נוכחות של תהליכים טרום ממאירים בצוואר החם, באמצעות בדיקה סקר פשוטה, בשם פאפ. ביצוע בדיקת סקר, כל שלוש שנים, נמצאת בסל השירותים של כללית מגיל 30 עד 54. ההמלצה לבדיקה פאפ, החל מאז הנערה מתחילה לקיים יחסים אינטימיים ועד גיל 65 ואף יותר.
קיים חיסון בטוח כנגד הדבקות נגיף הפפילומה: גם בנים (עד גיל 15) וגם בנות, מקבלים את חיסון חינם, בכיתה ח'. מדובר בשתי מנות של חיסון בהפרש של חודשיים. נכון לעכשיו, קיים חיסון המגן כנגד תשעה נגיפים של פפילומה. מדובר בחיסון ללא תופעות חריגות ברוב המקרים.
"מעורבות של ההורים, בעיקר של האם או אחות בוגרת, חיונית בהתמודדות של הנערה המתבגרת. אין תחליף לייעוץ מומחה עם רופא או רופאה על נושאים עדינים. אתם מוזמנים להתייעץ איתנו, אנחנו כאן בשבילכם. בואו עם הבנות לשיחת ייעוץ. העיקר שהן יהיו בריאות, גם נפשית וגם גופנית" סיכם ד"ר טפר.