קייטרינג "אלסנבאל" של הנשים הבדואיות בנגב, פורץ גבולות ופתח מפעל נוסף במגדל העמק. הקייטרינג אלסנבאל, הפועל ביישוב הבדואי חורה שבנגב, פתח מפעל נוסף במגדל העמק המספק אלפי מנות חמות לתלמידי בתי ספר ומעסיק 20 עובדים
מפעל הקייטרינג "אלסנבאל" המוגדר כעסק חברתי, הוא מיזם משותף של ארגון אג'יק וראש המועצה המקומית בישוב הבדואי חורה, ד"ר מוחמד אלנבארי. המפעל מייצר מדי יום כ-8,000 מנות חמות המוגשות לארוחות הצהריים של ילדי בתי הספר בחורה וביישובים בדואיים סמוכים. המפעל מסוגל לייצר עד כ- 15,000 ארוחות ביום. הארוחות כוללות בשר, אורז, ירקות מבושלים, פרי וירק. כל הנשים שעובדות באלסנבאל הן מהחברה הבדואית. מדובר ביוזמה של ארגון "אג'יק מכון הנגב", הפועל להעצמת האוכלוסייה הבדואית בנגב, שחבר לצורך הגשמתה לראש המועצה המקומית חורה.
בעקבות הצלחת המיזם בחורה פתחה חברת אלסנבאל מפעל נוסף במגדל העמק. המפעל מעסיק כ-20 עובדים, ומספק מנות חמות לכ-2,600 ילדים בבתי ספר ביישובים יהודים וערבים מסביב לעיר. עפ"י המבנה העסקי של החברה, 20% מהרווחים יושקעו בפרוייקטים חברתיים בחברה הבדואית, 40% לפרוייקטים קהילתיים בישוב חורה ו-40% נוספים בפרוייקטים חברתיים של מכון אג'יק.
קמלה חוואג'רה, תושבת חורה ואם לשמונה ילדים המשמשת סגנית השף במפעל ומובילת גיבוש קבוצת הנשים שהביאה להקמת אלסנבאל, מספרת: "ברקע שלי הייתי מובטלת וללא השכלה. למדתי במתנ"ס: בגרויות, לימודי מחשבים, תזונה ובריאות האישה. בהמשך התנדבתי באג'יק ואחר כך בקיבוץ נחל עוז שם למדתי את העבודה, הוצאתי גם רישיון נהיגה ואפילו קניתי רכב. התחלנו שש נשים, היינו מכינות מדי יום 600 מנות. גדלנו וגדלנו, ל-3,000 מנות, לאחר מכן ל-4,000 ו-8,000 מנות ואנחנו ממשיכות לגדול״.
קייטרינג "אלסנבאל" של הנשים הבדואיות בנגב פורץ גבולות ופתח מפעל נוסף במגדל העמק צילום: יח״צ
"אני קמה בבוקר והולכת יום יום לעבודה ב-14:30. לפני שעבדתי, הייתי קמה בבוקר ורואה שחור בעיניים. העבודה נתנה לי כבוד, נתנה לי תקווה, וכך גם לנשים האחרות שעובדות כאן לצידי. אני מרגישה שכל הילדים שאוכלים את המנות החמות שאנחנו מכינות הם הילדים שלי. ומצד שני אני מרגישה שהמפעל תורם לי גם כאמא. הוא מאפשר לי גם לפרנס את ילדיי וגם לגדל אותם כאנשים עם כבוד. מאז שאני עובדת הם עוזרים לי בבית, הם מעריכים אותי ואת העבודה והנתינה. נתתי להם דוגמא אישית. יש לי בת מורה ובת שעובדת בהנדסת מחשבים", סיפרה קמלה.
ח'יר אלבז, מנכ"ל משותף "אג'יק – מכון הנגב" הוסיף, "עבור חלק מהילדים, המנה החמה היא לא רק ארוחת הצהריים והדבר היחיד שהם אוכלים בבית הספר, אלא היא הארוחה העיקרית שהם אוכלים במשך כל היום. יש כאן שילוב מוצלח בין מתן פתרון של ארוחות ביתיות ובריאות המספקות תזונה טובה לתלמידים, לצד תעסוקה עם פרנסה בכבוד לנשות החברה הבדואית, כאשר הרווחים מופנים לתרומה לקהילה. חייבים לציין את תרומתו של איש העסקים איציק זיון המלווה בהתנדבות מלאה את המיזם ותורם רבות מניסיונו האדיר, ובזכותו המיזם מנוהל כעסק מצליח ומשגשג", סיכם אלבז.