יריד התעסוקה של עיריית עפולה והתאחדות התעשיינים יוצא לדרך ויוצעו בו עבודות במקצועות בולטים שחסרים כיום במשק ובתעשייה כמו רתכים, מסגרים (כ-2000 עובדים) חשמלאים ומתקינים (כ-3000 עובדים), מפעילי מכונות (כ-2500 עובדים), נהגי משא כבד (כ-5,500) ועוד
ראש עיריית עפולה מר יצחק מירון חרט על דגלו מרגע כניסתו לתפקיד את פיתוחה של העיר בשני קווים מקבילים מחד הרחבת העיר ושיפור התשתיות בכל תחומי החיים, ומצד שני הרחבת אופציות התעסוקה בתחומי הטכנולוגיה והייטק לתושבי העיר. דוגמאות כמו החממה הטכנולוגית המוצלחת וקומת הסטארטאפיסטים במכללה להנדסאים, כמו גם פגישות עם משלחות אנשי עסקים מכל רחבי העולם בהצעה להשקיע בעיר הם דוגמא לרעיון זה.
בינתיים מזהים מפעלים רבים את הפוטנציאל הגדול של העיר ובשנים האחרונות הוקמו באזורי התעשייה של העיר מספר מפעלים בהיקף קטן עד בינוני בעידוד ובתמיכת עיריית עפולה. עיריית עפולה והתאחדות התעשיינים, יקיימו ב- 22 ליוני יריד תעסוקה והכשרה ייחודי לעבודה בתעשייה. היריד מהווה הזדמנות אמיתית לתושבי העיר והסביבה, לפתוח בקריירה מצליחה ויציבה בתעשייה הישראלית, אשר מגייסת בימים אלו עובדים חדשים לשירותיה, בשל מחסור חמור בכוח אדם מקצועי איכותי.
תעשיה והייטק - מפעל דלתות התבור החדש צילום: דוברות העירייה
אורחי היריד יוכלו לפגוש באופן אישי מעסיקים פוטנציאלים, מהחברות המצליחות, המודרניות והמתקדמות ביותר בצפון, ולאתר עימם יחדיו את נתיב הקריירה המתאים להם ביותר. למתאימים תובטח עבודה מעניינת ומאתגרת, משכורת גבוהה, יציבות תעסוקתית ותנאים מצוינים מתחילת הדרך.
נשיא התאחדות התעשיינים, שרגא ברוש: "אני קורא לתושבי עפולה והסביבה, לבוא ולהצטרף למשפחת התעשייה הישראלית- שהנה מהתעשיות המתקדמות ביותר בעולם. בכך תבטיחו לעצמכם קריירה מצליחה ומהנה, בשכר הוגן (השכר הממוצע בתעשייה עומד על למעלה מ- 14 אלף שקלים), ואפשרויות קידום משמעותיות. זו ההזדמנות שלכם לשינוי. אנחנו בתעשייה כבר מחכים לכם".
כיום התעשייה הישראלית סובלת ממחסור חמור של אלפי עובדים בכל הרמות - החל מעובדי רצפת ייצור, דרך טכנאים והנדסאים וכלה במהנדסים. בסקר שערך לאחרונה האגף למחקר כלכלי של התאחדות התעשיינים, עולה כי כ-80%-85% מכלל המעסיקים מצביעים על קושי ממשי בגיוס עובדים מקצועיים. המחסור מוביל לפגיעה ממשית בכושר התחרותיות של התעשייה הישראלית, פוגע בפריון של המשק, וכבר היום מביא לסגירת או העתקת מפעלים ופסי ייצור לחו"ל.