עפולהנט צרכנות - יום המעשים הטובים במגדל העמק
יום רביעי, 17 בדצמבר 2025
חדשות   ספורט   בריאות   חינוך   תרבות   דעות   צרכנות    רכילות
יום המעשים הטובים במגדל העמק
מאת: דני ברנר
יום שישי, 19 במרץ 2021, 08:50

המיזם המרגש "יום המעשים הטובים" בהובלת היחידה להתנדבות ומנהלי אגפים ברשות צוין גם השנה בעשרות מוקדים של נתינה, חסד ומעשים טובים
"יום המעשים הטובים" שהתקיים ביום שלישי האחרון צוין בעשרות מוקדים ברחבי המדינה וגם במגדל העמק. השנה, לאור תופעת "השיימינג" ברשתות החברתיות הדגישו בעמותת "רוח טובה" את המסר של שינוי השיח בארץ וקראו לתושבים לפרגן לאנשים על מעשים טובים שעשו תחת הסיסמא: "מאירים את הטוב. עוברים מ-SHAMING ל-FAMING". במגדל העמק, התקיימו משעות הבוקר עד הערב עשרות מעשים טובים למען הקהילה המקומית. על אף משבר ה"קורונה" היחידה להתנדבות הרימה על 30 פרויקטים עבור הקהילה בהם לקחו מעל 2,000 מתנדבים.

היום נפתח בבית ספר "פסגות" במיזם "מרימים" עם הכרת תודה לארגונים ועמותות שלקחו חלק במשבר ה"קורונה" במטרה לקדם את רוח ההתנדבות ולקיים את העברות ההדדית בחברה הישראלית. בין האירועים הרבים של "יום המעשים הטובים" בו לקחו חלק תלמידי בתי הספר, סטודנטים, תושבים ומפעלים מקומיים: ניקוי מרחבים ציבוריים, קיום סדנאות בישול, הנצחת חללי העיר, ציור על גבי קירות במרחב הציבורי, שיפוץ בתי נזקקים, שמירת קשר עם העיוורים, אימוץ מסגרות בקהילה, הענקת דברי מתיקה לסועדי בית התבשיל, הענקת אדניות עץ לפנימיית "מגדים" ומועדוניות רווחה, כתיבת ברכות החלמה לילדים בבית חולים "העמק", צביעת סניף "פתחון לב" וציור של ציורי קיר בשיתוף השיטור הקהילתי, התקנת 50 גלאי עשן בבתי קשישים, הכנת פעילות חברתית למועדוניות רווחה, הקמת עמדה לגירוד מעשה טוב, הכרת הטוב לעובדים הסוציאליים, איסוף מזון "קמחא דפסחא" למשפחות וחיילים בודדים וכו'.

יום המעשים הטובים במגדל העמק צילום: דוברות העירייה
היום המרגש נחתם בבית "פותחים עתיד". היחידה להתנדבות באגף לשירותים חברתיים, תכנית "פותחים עתיד" ובית ספר "גיורא יוספטל" בשיתוף אגף הקליטה בעירייה אימצו לאורך כל השנה את העולים שעלו בשנה האחרונה וערכו מגוון פעילויות לאורך השנה. במסגרת "יום המעשים הטובים" נערך לכבודם סדר פסח ראשון בארץ עם קריאת הגדה, אכילת מצות וקבלת חבילת "קמחא דפסחא".

אלי בקסיס סגן ראש העיר וממונה תיק הרווחה אמר: "מגדל העמק כעיר קהילתית עם מודעות לערבות הדדית בין תושביה מקיימת מעשים טובים במשך כל השנה. אני גאה בתושבי העיר על נדיבותם והלב הגדול שלהם". אילנה פרץ עייש מנהלת היחידה להתנדבות ורכזת עירונית בתחום משפחות המתמודדות עם קשיים כלכליים הוסיפה: "במגדל העמק פעלו מעל 2,000 איש, עצרו את שגרת היום כדי לעשות משהו טוב למען האחר. אני גאה באגף לשירותים חברתיים, במערכת החינוך, מפעלים, עמותות, ארגונים ומסגרות שלקחו חלק ביום הזה. התרגשתי לראות בכל הפרויקטים את רוח ההתנדבות וההתלהבות מהעשייה ההתנדבותית".

ראש העיר אלי ברדה סיכם: "מגדל העמק מאופיינת כעיר קהילתית ורב תרבותית. העיר זכתה פעמיים בהישג ערכי של "אות קהילה מתנדבת מצטיינת" ולא בכדי. יישר כח לכל המתנדבים ולכל העוסקים במלאכה".
  כתוב למערכת
כתבות נוספות
היסטוריה: הוועדה המקומית של עיריית עפולה אישרה פרויקט ראשון של 'התחדשות עירונית' בעיר
   
עפולה: הוקמה מנהלת התחדשות עירונית
   
עפולה בעשר הערים המובילות בישראל בקידום בטיחות בדרכים
   
המלחמה הסתיימה ובעפולה חזרו לקיים תרגילים לשמירה על מוכנות בחירום
   
בקרוב בעפולה: מרכז פיתוח טכנולוגי
   
עפולה: בקרוב תחל פריסת מוני חשמל חכמים
   
עפולה בין חמש הערים המבוקשות בישראל
   
המתנה של התושבים לשכונתם שמציינת 75 שנה - הוצאה לאור של ספר זיכרונות אותו כתבו בעצמם
   
עפולה: אגף שפ"ע תגבר כוחות לקראת ראש השנה וחגי תשרי שיחלו בשבוע הבא
כתבות ארכיון
 
 האימייל האדום
בואו לבקר בדף
הפייסבוק של היום בעמק
אייל בצר והמכושפות    אייל בצר והמכושפות
אייל בצר בפרלמנט העמק    אייל בצר בפרלמנט העמק
מסיבת פורים מטורפת לצעירים    מסיבת פורים מטורפת לצעירים
שלום כתה א׳    שלום כתה א׳
עמק יזרעאל חוגג את חנוכת עין עדעד המחודש
פנינת טבע ששוקמה ונפתחה מחדש לציבור הרחב...

מאסיה באהבה
מחפשים מסעדה בסגנון אסייתי? אוהבים סושי ומנות מוקפצות ע...


© כל הזכויות שמורות להיום בעמק 2017            אודות האתר | כתבו לנו | תנאי שימוש | פרסמו אצלנו |