עמק יזרעאל: חקלאי העמק יצאו להפגין בירושלים - היום בעמק חדשות -
יום ראשון, 7 בספטמבר 2025
חדשות   ספורט   בריאות   חינוך   תרבות   דעות   צרכנות    רכילות
עמק יזרעאל: חקלאי העמק יצאו להפגין בירושלים
מאת: דני ברנר 
יום ראשון, 25 בדצמבר 2016, 06:43

כ- 1000 חקלאים מכל האזור הצטרפו לאלפים נוספים ויצאו בשיירה ארוכה להפגין בירושלים במחאה על מדיניות הממשלה כלפי החקלאים, ייקור המים וגזירות נוספות הפוגעות בפרנסת החקלאים, ומצמצמות משמעותית את מספר החקלאים הבוחרים להמשיך במשקים ובענף.
מאות חקלאים מעמק יזרעאל יצאו בשיירה ארוכה, והצטרפו לחברים הצפוניים שיצאו מהגליל העליון וחקלאים נוספים מהמרכז והדרום, ונסעו בשיירה ארוכה ואיטית לירושלים, להשתתף בהפגנה סוערת, נגד מדיניות הממשלה בתחום החקלאות. ראש המועצה האזורית עמק יזרעאל, אייל בצר, אמר בהפגנה: "לאורך שנים, מדיניותה של הממשלה מביאה אותנו לפי תהום. ייקור המים ייבש לחלוטין את החקלאות וידרדר אותנו לתהום. משם, אי אפשר יהיה לשקם כבר את החקלאות. 120 שנות חקלאות והון אנושי עתידות לרדת לטמיון, ממשלת ישראל, עצרי לפני ביצוע הצעד החמור הזה".
עמק יזרעאל: חקלאי העמק יצאו להפגין בירושלים
אייל בצר, ראש המועצה האזורית עמק יזרעאל בהפגנה בירושלים צילום: יהודה פינסקר
חקלאי ישראל דורשים כי מדינת ישראל תשנה את מדיניותה כלפי החקלאים והחקלאות, ודורשים עמדה ברורה שתחזק את מעמד החקלאים מתוך הבנה כי החקלאות הישראלית מספקת לא רק מזון טרי, אלא גם שומרת על הביטחון, ההתיישבות, השטחים הפתוחים ופרנסתם של אלפים בתחום שנדחק לאחרונה לחוק ההסדרים. בצר הוסיף ואמר: "כל אזרחי המדינה צריכים להיות מודאגים היום. החקלאות היא עניין אסטרטגי, נושא כזה אי אפשר להעביר בתוך חוק ההסדרים. ממשלת ישראל באדישות ובאפתיות זורקת שנים של עשייה והון אנושי משובח, לא ניתן לכך יד".
עמק יזרעאל: חקלאי העמק יצאו להפגין בירושלים
חקלאים מהעמק בדרך להפגנה בירושלים צילום: יהודה פינסקר
ההפגנה היא חלק מגל ארוך של מחאות בהם נוקטים חקלאי ישראל ועמק יזרעאל. לפני שבוע התקיימו הפגנות גדולות במספר צמתים ברחבי הארץ. חקלאי עמק יזרעאל הפגינו בצומת יקנעם, חסמו את הכביש, נשאו שלטים וקראו למדיניות ותמיכה ממשלתית הולמת לתחום החקלאות שהינו אסטרטגי וחשוב מהיבטים רבים. מזון טרי, בטחון, שטחים פתוחים, כלכלה ועוד.
  כתוב למערכת
עוד כתבות שיכולות לעניין אותך
עפולה: פתיחה חגיגית לשנת הלימודים
   
עפולה: מונתה מ"מ לתפקיד ראש מינהל חינוך
   
16,878 אלף תלמידים ייפתחו את שנת הלימודים בעפולה
   
ראש העיר עפולה ויו״ר ההסתדרות סיכמו על הקמתו מחדש של היכל האירועים ההיסטורי
   
עפולה: השירות הווטרינרי העירוני מנעו הפצת 120 ק"ג מוצרי מזון המסוכנים לבריאות הציבור
   
השיר הרשמי לשנת ה-100 של העיר עפולה נחשף באופן רשמי
   
בעפולה מתכוננים: שלושה פסטיבלים תוך עשרה ימים
   
עפולה: החייל רפאל גדז'ייב שנפצע קשה בפיגוע בצומת התישבי ביקר בלשכתו של ראש העיר
   
הילד עופרי כידרא צרפתי מעפולה הוא הראשון לקבל את ספר הילדים שהופק לציון שנת ה-100
כתבות ארכיון
 
 האימייל האדום
בואו לבקר בדף
הפייסבוק של היום בעמק
אייל בצר והמכושפות    אייל בצר והמכושפות
אייל בצר בפרלמנט העמק    אייל בצר בפרלמנט העמק
מסיבת פורים מטורפת לצעירים    מסיבת פורים מטורפת לצעירים
שלום כתה א׳    שלום כתה א׳
שבוע שימור אתרים יוצא לדרך
עשרות סיורים, ערבי תרבות, ימי עיון ופעילויות בכל רחבי ה...

מאסיה באהבה
מחפשים מסעדה בסגנון אסייתי? אוהבים סושי ומנות מוקפצות ע...

מסעדת מרינדו ביקנעם עילית - כל ביס חוויה
לא קל היום למצוא מסעדת בשרים, שתספק לכם הנאה מושלמת ממנ...


© כל הזכויות שמורות להיום בעמק 2017            אודות האתר | כתבו לנו | תנאי שימוש | פרסמו אצלנו |