הכי מתוק, הכי ישראלי - היום בעמק חדשות -
יום רביעי, 15 ביולי 2020
חדשות   ספורט   בריאות   חינוך   תרבות   דעות   צרכנות    רכילות
הכי מתוק, הכי ישראלי
מאת: שלומי אלבז 
יום רביעי, 3 במאי 2017, 09:02

הדבש של כולנו. מכוורת הדבש של קיבוץ עין חרוד מאוחד, זכתה ב״אוסקר״ של עולם האוכל. בתחרות יוקרתית בניו יורק זכה הדבש המופק מפרחי אבוקדו במקום הראשון. בקיבוץ הוותיק מתרגשים ומחככים ידיים בהנאה. עובד נור, ראש המועצה האזורית הגלבוע, מיהר לברך: ״אני שמח שהם רואים שכר בעמלם ואני משוכנע שהם ימשיכו להוביל בתחומם ולהוות מקור לגאווה״
הכי מתוק, הכי ישראלי. החברים במכוורת של קיבוץ עין חרוד מאוחד, רשמו הישג קולינרי מרשים ברזומה של הקיבוץ הוותיק שהוקם לפני כ-80 שנה. המכוורת צברה בשנים האחרונות מוניטין רב בזכות הדבש הטהור והאיכותי שהיא מייצרת ומשווקת. ואם היה צריך אישור רשמי ובין-לאומי בדמות פרסים ותארים, מתגאים במכוורת עין חרוד בפרס Sofi Awards, מפרסי האוכל היוקרתיים בעולם, ומה שנחשב למקבילה הקולינרית לאוסקר. 

בתחרות שנערכה בשבוע שעבר בניו-יורק, זכה דבש פרחי האבוקדו של מכוורת עין חרוד במקום הראשון בקטגורית הדבש. הדבר זיכה את המכוורת בפסלון זהב, בדומה לפרסי הגראמי והאוסקר. בנימוקים להענקת הפרס ציינו השופטים כי, "דבש האבוקדו של המכוורת טבעי לחלוטין, ללא תוספים, והוא עשיר בוויטמינים ומינרלים. צבעו ענברי כהה והוא בעל ארומה ייחודית הגורמת לו לבלוט משאר מתחריו״. 
הכי מתוק, הכי ישראלי
שירי וול(9) מקיבוץ תל יוסף עם הדבש שזכה בתחרות היוקרתית צילום: אורי וול
במועצה האזורית הגלבוע לא נותרו אדישים, וראש המועצה עובד נור התקשר לברך את מנהל המכוורת אורי סורקין, "זוהי גאווה גדולה למכוורת, לקיבוץ ולכל הכוורנים העושים עבודת מעולה. אני שמח שהם רואים שכר טוב בעמלם, ואני משוכנע שהם ימשיכו להוביל בתחומם ולהוות מקור לגאווה, כאחד ממיזמי התעסוקה הבולטים בגלבוע", אמר נור. "הדבש שלנו הוא דבש טהור, נקי ללא תוספת סוכר או חומרים משמרים", סיפר בהתרגשות אורי סורקין מנהל המכוורת, "אנו נודדים עם הכוורות ברחבי ארץ, תוך התמקדות בהרי הגליל, באזור הכנרת ועמק הירדן, ומביאים את הדבורים לאזורים המצטיינים בשפע פריחה מובחרת. כך אנו מצליחים לייצר מגוון סוגי הדבש כמו דבש המבוסס על פרחי הדר או פרחי שדה, דבש פרחי דרדר, דבש פרחי שיזף, וכאמור דבש פרחי אבוקדו המצטיין".

תחרות Sofi Awards of the Specialty Food Association נערכת זה 45 שנים וכוללת 39 קטגוריות שונות מתחום המזון. הזוכים נבחרו מתוך 3000 מועמדים, ע"י טעימה עיוורת של שופטים מומחי מזון. ראוי לציין כי הישג מכוורת עין-חרוד, מתעצם לנוכח התעקשות המכוורת בישראל להמשיך ולייצר דבש טהור באיכות גבוהה, וזאת על אף צעדי פגיעה ברגולציית הענף, שנעשו בשנים האחרונות, שהובילו בין השאר ליבוא פרוע והצפת השוק בדבש פחות איכותי.
  כתוב למערכת
עוד כתבות שיכולות לעניין אותך
המכללה האקדמית עמק יזרעאל וארגון FIDF תומכים בלוחמים
   
מיטל – ישוב חדש במועצה האזורית עמק המעיינות – חלום שמתגשם
   
החופש הגדול כבר כאן
   
לראשונה מאז 2007: התחבורה הציבורית עתידה לחזור ל'שיכון גאולים' בעפולה
   
חדש בעפולה: מתחם נינג'ה מקצועי הוקם בפארק העירוני
   
קיץ של הפתעות קטנות
   
עפולה: נחנך "בית אריאלה" על שמה של יקירת החינוך הדתי הארצי שהלכה לעולמה
   
עפולה: בקרוב ייפתח מרכז רפואי נוסף שיספק מאות מקומות עבודה
   
כללית מחוז צפון: שומרים על קשר עם המחלימים מנגיף הקורונה
כתבות ארכיון
 
 האימייל האדום
בואו לבקר בדף
הפייסבוק של היום בעמק
מסיבת פורים מטורפת לצעירים    מסיבת פורים מטורפת לצעירים
שלום כתה א׳    שלום כתה א׳
כל אחת והשביס שלה    כל אחת והשביס שלה
מועדון חדש לקהילת החירשים בעפולה    מועדון חדש לקהילת החירשים בעפולה
הטבע כבר בפנים
בואו לבקר במסעדת ארטישוק שלמרגלות הגלבוע. מסעדה צמחונית...

מאסיה באהבה
מחפשים מסעדה בסגנון אסייתי? אוהבים סושי ומנות מוקפצות ע...

מסעדת מרינדו ביקנעם עילית - כל ביס חוויה
לא קל היום למצוא מסעדת בשרים, שתספק לכם הנאה מושלמת ממנ...

בעריכת: מירב טור
התאמת בגדים לפי מבנה גוף האישה התאמת בגדים לפי מבנה גוף האישה
על-מנת להתאים מלתחת בגדים מחמיאים לגופך, ראשית עליך להכ...

התאמת בגדים לפי גוון עור התאמת בגדים לפי גוון עור
כמה פעמים יצא ששמת על עצמך בגד ושאלת "האם הבגד הזה מתאי...

הצבעים השולטים באופנת סתיו-חורף 2016 הצבעים השולטים באופנת סתיו-חורף 2016
בקרוב מחליפים לשעון חורף וזה הסימן לדבר על הלבשת חורף...


© כל הזכויות שמורות להיום בעמק 2017            אודות האתר | כתבו לנו | תנאי שימוש | פרסמו אצלנו |