למעלה מ-6,000 השתתפו בצעדת הגלבוע ה-53 - היום בעמק חדשות -
יום ראשון, 20 באפריל 2025
חדשות   ספורט   בריאות   חינוך   תרבות   דעות   צרכנות    רכילות
למעלה מ-6,000 השתתפו בצעדת הגלבוע ה-53
מאת: דני ברנר 
שבת, 4 במאי 2019, 19:52

אלפי צועדים מכל קצוות הארץ הגיעו לחגוג את תחילת האביב בצעדה בתוך הנופים המוריקים של הר הגלבוע, במזג אוויר אידיאלי; המשתתפים נהנו מ- 3 מסלולים בדרגות קושי שונות; ראש המועצה עובד נור: "התברכנו באלפי איש שהגיעו לגלבוע כדי לחגוג איתנו את פתיחת האביב, על רקע נופים מיוחדים, חגיגה של צבעים וריחות של פריחה"
לאחר שמשעות הבוקר הגיעו למעלה מ-6 אלף איש לצעוד בצעדה העממית המרכזית של ישראל. מארגני האירוע נאלצו לסגור את הכניסה למעיין חרוד לאחר מכירת הכרטיסים. הצעדה התקיימה לאחר חורף גשום במיוחד, בשיא פריחתה של שמורת הר הגלבוע העשירה בצמחייה, במשעולים ציוריים ובנקודות תצפית הצופות לנוף פנורמי מהיפים בישראל. לאורך שלושת המסלולים שהציעו דרגות קושי שונות, נהנו הצועדים, מעבר לנופים המרהיבים, ממוזיקה שכללה את מיטב שירי האירוויזיון הישראלים החל משנת 1973, משלל אטרקציות כגון להקת מתופפים, מסלולי מכשולים, פיתות בטאבון שהוכנו על ידי בני נוער עבור הצועדים וכו'.
למעלה מ-6,000  השתתפו בצעדת הגלבוע ה-53
צעדת הגלבוע ה-53 צילום: צחי רייזל
הצעדה, על שם הרמטכ"ל רא"ל משה לוי, כללה מסלול משפחתי באורך של 6 ק"מ מסלול עממי של 13 ק"מ ומסלול בינלאומי לאורך של 20 ק"מ. מדליות לצועדים וגביעים לקבוצות חולקו בסיום הצעדה למי שעבר דרך כל תחנות המסלול. ראש המועצה, עובד נור: "התברכנו באלפי איש שהגיעו לגלבוע כדי לחגוג אתנו את פתיחת האביב, על רקע נופים מיוחדים, חגיגה של צבעים וריחות של פריחה. אין כמו הנוף מהגלבוע להרחיב את ליבו של אדם ואנו מודים לכל המשתתפים ומזמנים את כולם להגיע גם בשנה הבאה״. צעדת הגלבוע היא מהצעדות הראשונות שנוסדו בארץ אשר הפכה במרוצת השנים לשם דבר ברמה הבינלאומית, בין היתר בזכות משאבי וערכי טבע נדירים, הגלומים בהרי הגלבוע ובעמק חרוד, לאורכם עברו שלושת מסלולי ההליכה. בצעדה הראשונה השתתפו כ- 2,600 צועדים, ועם השנים הגיעו יותר ויותר צועדים, מקהלים מאוד מגוונים.
  כתוב למערכת
עוד כתבות שיכולות לעניין אותך
הישג ראשון ליו"ר המועצה הדתית החדש בעפולה
   
שפ"ע של הכנות לקראת הפסח
   
השחמטאי בן ה-16 שיתמודד מול כ-30 שחקנים במקביל בעפולה: "זה אף פעם לא משעמם"
   
יצא לדרך מרוץ ״BIG מגדלעמק״ הראשון
   
עפולה: מחזקים את הזהות האתיופית
   
עפולה: יצא לדרך מבצע "פסח-תרום"
   
שר הפנים הורה על תיקוני חוק בהקשר למבקרי המועצות
   
עיריית מגדל העמק קיימה את יום הניקיון העירוני בשיתוף בתי הספר
   
הרב אלירם דדון מונה לתפקיד יו"ר המועצה הדתית בעפולה
כתבות ארכיון
 
 האימייל האדום
בואו לבקר בדף
הפייסבוק של היום בעמק
אייל בצר והמכושפות    אייל בצר והמכושפות
אייל בצר בפרלמנט העמק    אייל בצר בפרלמנט העמק
מסיבת פורים מטורפת לצעירים    מסיבת פורים מטורפת לצעירים
שלום כתה א׳    שלום כתה א׳
שבוע שימור אתרים יוצא לדרך
עשרות סיורים, ערבי תרבות, ימי עיון ופעילויות בכל רחבי ה...

מאסיה באהבה
מחפשים מסעדה בסגנון אסייתי? אוהבים סושי ומנות מוקפצות ע...

מסעדת מרינדו ביקנעם עילית - כל ביס חוויה
לא קל היום למצוא מסעדת בשרים, שתספק לכם הנאה מושלמת ממנ...


© כל הזכויות שמורות להיום בעמק 2017            אודות האתר | כתבו לנו | תנאי שימוש | פרסמו אצלנו |