מגדל העמק הצטרפה לפרויקט "מנת הדגל" שמטרתו לחזק ולסייע לעסקים קטנים בתחום המזון שנפגעו בקורונה. דוכני הפלאפל "פלאפל ברטו" ו-"פלאפל קופת חולים" בעיר נרתמו ותרמו מנות לילדי המועדוניות
"מנת דגל" הוא מיזם שמטרתו לתמוך בעסקים קטנים בכלל ובעסקי מזון קטנים בפרט, שמתמודדים עם נזקים כלכליים רבים בעקבות משבר הקורונה. את המיזם מובילים בהתנדבות מלאה, זיו שילון, חברת CR קשרי קהילה ויזמים חברתיים. המיזם שם דגש על ערבות הדדית וסולידריות חברתית, שהם מקווי הייסוד של החברה הישראלית. מטרתו עידוד רכישה מרוכזת מבעלי עסקים קטנים, לטובת תרומה לעמותות ומוסדות רווחה באמצעותה ייווצר רווח כפול: חיזוק כלכלי לעסקים קטנים ותרומה בפעולה אחת. במקביל, מקווה המיזם להעלות את המודעות לקניה בעסקים קטנים דרכה יוכל לסייע בהנעת הכלכלה המקומית ושיקומה.
מנת הדגל. מבצע תמיכה בעסקים קטנים במגדל העמק צילום: דוברות העירייה
יריית הפתיחה של הפרויקט "מנת הדגל" התמקדה במנה המזוהה ביותר עם הישראלים – הפלאפל. ביום חמישי האחרון התקיימה חגיגת פלאפל בכל רחבי הארץ, מצפון ועד דרום וגם במגדל העמק הצטרפו. דוכני הפלאפל בעיר שהשתתפו בפרויקט הם "פלאפל ברטו" ו"פלאפל קופת חולים" מהם נרכשו 50 מנות מכל דוכן שנתרמו לבית התבשיל. בעלי הדוכנים עצמם תרמו מנות לילדי המועדוניות בעיר.
זיו שילון, ממובילי הפרויקט אמר: "המטרה היא לחזק את בעלי הפלאפליות שספגו מכה קשה מאוד בתקופת הקורונה מקריית-שמונה ועד אילת, וכך לתת דחיפה כלכלית ל-350 בעלי דוכני פלאפל. במקביל, נקרא לכמה שיותר צרכנים לחזור לדוכנים ובכך להיות חלק פעיל מהנעת עסקי המזון הקטנים. בשבילכם זה כסף קטן אבל לבעל הדוכן זה אוויר לנשימה". את הפרויקט במגדל העמק מובילה עיריית מגדל העמק באמצעות האגף לשירותים חברתיים היחידה להתנדבות, בשיתוף מח' רישוי עסקים.