עפולה: השירות הווטרינרי העירוני מנעו הפצת 120 ק''ג מוצרי מזון המסוכנים לבריאות הציבור - היום בעמק חדשות -
יום רביעי, 20 באוגוסט 2025
חדשות   ספורט   בריאות   חינוך   תרבות   דעות   צרכנות    רכילות
עפולה: השירות הווטרינרי העירוני מנעו הפצת 120 ק"ג מוצרי מזון המסוכנים לבריאות הציבור
מאת: דני ברנר 
יום שני, 18 באוגוסט 2025, 17:00

הווטרינר העירוני מלווה במפקח וטרינרי ופקחים עירוניים עצרו חשוד עם כמות גדולה של בשר ודגים שאינם ראויים למאכל אדם רגע לפני שהופצו לציבור בעפולה. הווטרינר העירוני ד"ר יואל בנט: "הסחורה שנתפסה סיכנה את בריאות הציבור"
120 ק"ג של מוצרי מזון שאינם ראויים למאכל אדם נתפסו במבצע של השירות הווטרינרי, המפקח הווטרינרי, מחלקת הפיקוח והשיטור העירוני של עיריית עפולה רגע לפני שהופצו ברחבי העיר עפולה וסיכנו את בריאות הציבור.

בין היתר תפסו הפקחים מוצרי דגים קפואים שהופשרו, דגים מעושנים שעברו עיבוד ואריזה בבית ואוחסנו בעטיפת נייר עיתון ללא פיקוח וטרינרי, דגים טחונים קפואים שהופשרו, מוצרי בשר ועוף קפואים שהופשרו ויוצרו בייצור ביתי ללא פיקוח וללא רישיון עסק או רישיון משרד הבריאות ודגים שלמים שהוקפאו ונפרסו יחד עם האיברים הפנימיים.
עפולה: השירות הווטרינרי העירוני מנעו הפצת 120 ק
אנשי מחלקת הפיקוח עם התפיסה צילום: דוברות העירייה
חשוב לציין כי הנהג שנתפס הובא למתחם אגף שפ"ע של עיריית עפולה שם הכחיש תחילה את מעורבותו וציין שהוא "רק השליח" אך לאחר התערבות של פקחים והשיטור העירוני כדי לבצע את פעילות הבדיקה, ההחרמה וההשמדה הוא הודה שהוא הבעלים והיצרן של הדגים. החשוד לא הציג כמובן רישיון עסק, היתר משרד הבריאות או תעודות וטרינריות כלל המאפשרות לו לעסוק בסחר בדגים, בשר או בכל סוג של מזון מן החי.

רופא הווטרינר העירוני, ד"ר יואל בנט, אמר לאחר התפיסה: ״לצערי, לחשוד שנתפס אין לכאורה מושג מה הוא עשה וכיצד הסחורה שנתפסה בהחלט הייתה עלולה לסכן את בריאות הציבור ואינה ראויה למאכל אדם בייחוד לאוכלוסיות רגישות כמו אזרחים וותיקים. נמשיך לאכוף בכל הכוח הפצת מזון על כל סוגיו ללא פיקוח וטרינרי ואישורים נדרשים".
  כתוב למערכת
עוד כתבות שיכולות לעניין אותך
ראש העיר עפולה ויו״ר ההסתדרות סיכמו על הקמתו מחדש של היכל האירועים ההיסטורי
   
השיר הרשמי לשנת ה-100 של העיר עפולה נחשף באופן רשמי
   
בעפולה מתכוננים: שלושה פסטיבלים תוך עשרה ימים
   
עפולה: החייל רפאל גדז'ייב שנפצע קשה בפיגוע בצומת התישבי ביקר בלשכתו של ראש העיר
   
הילד עופרי כידרא צרפתי מעפולה הוא הראשון לקבל את ספר הילדים שהופק לציון שנת ה-100
   
עפולה: עשרות בני נוער השתתפו בערב שכולו להקות נוער
   
עפולה: מונתה מנהלת חדשה לאגף תרבות וקהילה
   
דירוג הערים היציבות בישראל: עפולה בעשרים הערים המובילות בישראל וראשונה מבין ערי גליל-עמקים
   
שני אחים מנוף הגליל הוכתרו כחתן וכלת חידון התנ"ך הארצי לילדים
כתבות ארכיון
 
 האימייל האדום
בואו לבקר בדף
הפייסבוק של היום בעמק
אייל בצר והמכושפות    אייל בצר והמכושפות
אייל בצר בפרלמנט העמק    אייל בצר בפרלמנט העמק
מסיבת פורים מטורפת לצעירים    מסיבת פורים מטורפת לצעירים
שלום כתה א׳    שלום כתה א׳
שבוע שימור אתרים יוצא לדרך
עשרות סיורים, ערבי תרבות, ימי עיון ופעילויות בכל רחבי ה...

מאסיה באהבה
מחפשים מסעדה בסגנון אסייתי? אוהבים סושי ומנות מוקפצות ע...

מסעדת מרינדו ביקנעם עילית - כל ביס חוויה
לא קל היום למצוא מסעדת בשרים, שתספק לכם הנאה מושלמת ממנ...


© כל הזכויות שמורות להיום בעמק 2017            אודות האתר | כתבו לנו | תנאי שימוש | פרסמו אצלנו |