יוזמה חדשה של היחידה להתנדבות והתכנית החינוכית "פותחים עתיד" - סדנת בישול מאכלי גורמה למשפחות הנמצאות בתוכניות העצמה שמפעילה עיריית מגדל העמק
האם אפשר להכין ארוחת גורמה שהוכנה ממוצרים בסיסיים? תתפלאו, אבל התשובה היא חיובית ומי שייהנו בקרוב מארוחות כאלה הם משפחות ממגל העמק השותפות לתכניות העצמה שמפעיל האגף לשירותים חברתיים של הרשות המקומית. במסגרת היוזמה המעניינת לה שותפים גם ילדי התכנית החינוכית "פותחים עתיד", נכנסת אחת לחודש השפית זיוה לובטון לבית משפחה שתיבחר על ידי האגף לשירותים חברתיים ותעביר סדנת בישול להורים ולילדי המשפחה, בהתנדבות מלאה. מעבר להדרכת המשפחה, תורמת השפית את כל הפרודוקטים לסדנא, מקנה למשתתפים כלים בנושא בישול בריא וטכניקות בישול כשהמסר העיקרי שמועבר בסדנא הוא שניתן לעשות ממוצרים בסיסיים אוכל גורמה. תפריט ראשן שנבנה במסגרת היוזמה כולל בין היתר מנות פתיחה כגון מרק אפונה, דג אמנון בתנור, פשטידת ירקות ומנה עיקרית: קציצות בשר ברוטב אסיאתי לצד פריקי וסלט שורשים ולקינוח, עוגיות פיצוחים. יש לציין כי מעין פניבילוב, נאמנת משפחות בתוכנית "פותחים עתיד" שמובילה את הפרויקט, בודקת טרם המפגש בין השפית למשפחות את ההעדפות הקולינריות של כל משפחה ומתאימה את התפריט יחד עם השפית.
מתנדבות ומבשלות צילום: אילנה פרץ עייש
בסיום הסדנא ייהנו כל השותפים מארוחת ערב עם המאכלים שבושלו ובסופה אף יקבלו ערכת מוצרים לבישול עצמי שנתרמה על ידי התלמידים ו"בית התבשיל", וכוללת בין היתר מתכונים, וסינרים שהוכנו על ידי דיירי בית גרבסקי (הוסטל של נכים קשים בקהילה) ועוד. סבתא רותי, אירחה את המפגש הראשון לאחריו סיפרה: "נהגתי לבשל אוכל דרום אמריקאי, ועתה בזכות הסדנא נחשפתי למאכלים ישראליים בריאים שמתאימים לנכדים שלי וגם למדתי שמאוכל בסיסי אפשר לעשות אוכל של מסעדות". אילנה פרץ עייש, מנהלת היחידה להתנדבות באגף לשירותים חברתיים: "התכנית הזאת באה לסייע למשפחות לשדרג את התפריט הביתי שלהם בצורה יצירתית ומכבדת. זאת ההזדמנות לומר תודה לתכנית פותחים עתיד והשפית זיוה לובטון".
ראש העיר אלי ברדה אמר: "'מבשלים בשבילך' היא דוגמא נוספת למגוון פרויקטים המיישמים את הסולידריות החברתית הנהוגה במגדל העמק. הרשות מעודדת ומקדמת יוזמות חברתיות מסוג זה ומטמיעה את ערך הנתינה והערבות ההדדית".