בית קק"ל למצוינות בנצרת עילית קיים לראשונה בעיר האקתון – אירוע במסגרתו מתכנסת יחד קבוצת אנשים בכדי לעבוד על פרויקטים טכנולוגיים בנושא כלשהו שנמשך כמרתון לאורך יום אחד
בהאקתון הראשון שנערך בבית קק"ל השתתפו 24 בני נוער, בגילאי 16-18, מנצרת עילית, מועצה מקומית יפיע והמועצה האזורית עמק יזרעאל. האתגר שבני הנוער קיבלו על עצמם היה פיתוח אפליקציה לעשייה חווייתית ביער בלפור שבמגדל העמק, במסגרת פרויקט מינוף משאבי טבע של קק"ל. ההאקתון הראשון בבית קק"ל היה שיאו של קורס יזמים צעירים שהתקיים במהלך חודש יולי במקום כחלק מתכנית TechLift מטעם עמותת בוגרי 8200. הקורס עסק בתהליך שעובר יזם החל מהגדרת הצורך, דרך התהליך המחשבתי למציאת רעיונות לפתרון ועד לפיתוח המוצר הסופי - במקרה הנ"ל אפליקציה לטובת פעילות פנאי ביערות. הקורס כלל 15 מפגשים, שכללו סיורים בחברות כמו 'פייסבוק ישראל' וביער בלפור, הרצאות אורח והשיא האקתון ואירוע סיום להצגת הפרויקטים. לאורך כל תקופת הפעילות הונחו בני הנוער על ידי מדריכים מעמותת בוגרי 8200 .
יזמים צעירים בהאקתון הראשון בנצרת עילית צילום: מיכאל חורי
ביום רביעי שעבר נערך האקתון, שנמשך כ-12 שעות רצופות בהם היזמים הצעירים, בעזרת חיילים בסדיר מיחידת 8200, תכנתו האפליקציות ותוך כדי גם למדו איך לעמוד בפני קהל, איך להציג מצגות ואיך לשכנע משקיעים להשקיע במוצר שלהם. ביום חמישי שעבר נערך טקס סיום הפרויקט ובו הוצגו ארבעת האפליקציות שתוכנתו, כשהאפליקציה 'לשמור על היער' זכתה במקום הראשון. האפליקציה 'לשמור את היער' מטרתה לדווח על מפגע ביער, התחלה של שריפה, אדם שנפצע או דרך שנחסמה על ידי שליחת מיקום לכוחות הביטחון וההצלה. ראש העיר רונן פלוט בירך על המיזם ואמר כי החל מה 2 בספטמבר 2018 בית קק"ל יכנס לפעילות מוסדרת בתכנית עבודה שנתית בה יקחו חלק מאות בני נוער בנצרת עילית . מנהל בית קק"ל עומר הרפז סיכם ן כי "בית קק"ל זו מתנה שניתנה לנצרת עילית ואני שמח שבני הנוער לוקחים בה חלק והביקוש להיות חלק מהמקום רק הולך גובר".