פרויקט החקר החינוכי "עפולה עירי" במסגרתו חוקרים התלמידים את ההיסטוריה של העיר במטרה ליצור גאוות יחידה ולחזק את השורשיות לעיר, חזר לבתי הספר וציין השבוע 'יום שיא'
מגדל המים הישן, שדרת הדקלים, תחנת המשטרה ההיסטורית, בית הכנסת היכל אברהם, רכבת העמק, בית הכנסת הגדול, מגדל המים העתיק במרכז העיר, שדרת הדקלים, בית הספר אוהל מאיר, תחנת כיבוי אש, בית הקלייה הראשון ואפילו סניף פלאפל מקומי שהפך לסמל ארצי הם רק חלק מהאתרים והמוקדים אותם חוקרים תלמידי כיתות ד' בימים אלה במסגרת הפרויקט החינוכי "עפולה עירי" שמטרתו להפוך את התלמידים להיות עפולאים גאים שיכירו ויוקירו את העיר, אתריה ומנהיגיה תוך שילוב רב דורי של וותיקים וצעירים.
מטרת הפרויקט החינוכי, ביוזמתו של ראש העיר אבי אלקבץ ואגף החינוך, מרכזת יהודית שוורץ גמלאית משרד החינוך ופעילה חברתית בעיר בשיתוף בתי הספר היסודיים, בשיתוף עמותת 'דור לדור' והעמוד בראשה יאיר כתר, מרכזת המספרים שושנה מרום, 'שחקים', בית המוסיקה, 'תנועת תרבות', המופע המשולב של לילך מידן וחן הררי, וועד הורים עירוני ותושבים, לקשר בין התלמידים לשורשי העיר באמצעות קריאת ספרים ואתרים מקוונים, מפגש עם אזרחים וותיקים, חוקרים ומרצים לצד ביקור באתרים ברחבי העיר.
ראש העיר אלקבץ עם התלמידים החוקרים צילום: דוברות העירייה
כל בית ספר בחר לחקור מוקדים שונים בעיר ובמסגרת המחקר העלו התלמידים שאלות וחיפשו בספרים וברשת את התשובות עליהן. בנוסף, נפגשו התלמידים עם מרצים, אנשי מקצוע וותיקי העיר שסיפרו להם על ההיסטוריה של המוקדים השונים, הליכי העבודה ואפילו סיפורי גבורה. במקביל, בנו התלמידים יחד רכזי התקשוב בבתי הספר אתר ייחודי שהוטמע באתר האינטרנט העירוני ובו מידע ופרטים על הפרויקט בבתי הספר השונים.
ביום ראשון השבוע התקיים יום שיא של הפרויקט כאשר כל תלמידי כיתות ד' בעיר ייצאו לסיור בשלושה מוקדים עליהם למדו וחקרו, שם שמעו הרצאות וסיפורים נוספים מפי תושבים וותיקים וחברי 'תנועת תרבות' שהתחפשו וסיפרו על האתר בצורה תיאטרלית. בין המוקדים בהם ביקרו התלמידים אפשר לציין את בית "יד לבנים", בית חולים 'העמק', בית הכנסת הגדול, תל עתיקות, קיר הטיפוס, 'רכבת העמק', תחנת המשטרה, סניף הפלאפל הוותיק "מפגש גולני", בית הקלייה הראשון בעיר "מגדן" ועוד.
ראש העיר מעניק תעודה ליהודית שוורץ, רכזת התכנית צילום: דוברות העירייה
ראש העיר אבי אלקבץ שיזם את הפרויקט בקדנציה הקודמת והחייה אותו השנה אמר בטקס הסיום: "מטרת הפרויקט הוא לימוד ההיסטוריה של העיר עפולה וחיזוק גאוות היחידה- 'גם אני גאה להיות עפולאי'. תודה לרכזת הפרויקט יהודית שוורץ, אגף החינוך בראשות טנה ולדמן, מנהלות בית הספר, וותיקי העיר המספרים, הנהלת העירייה וכמובן התלמידים".