בנות למדעים וטכנולוגיה: תלמידות "יערת העמק" במגדל העמק החלו בתכנית עם חברת "רפאל"
מאת: דני ברנר יום רביעי,
6 בינואר 2021, 18:01
מגדל העמק: כל תלמידה תזכה לליווי על ידי מובילה בחברת "רפאל" שתנחה מרחוק באופן דיגיטלי. יתקיימו מפגשים עם מדעניות ומהנדסות מובילות בתחום
חברת רפאל פועלת לקידום החינוך הטכנולוגי-מדעי במגוון רחב של תכניות בקהילה. תכנית בנות למדעים וטכנולוגיה ובשמה החדש – Next Generation – RafalNG – היא אחת התוכניות הוותיקות והמשמעותיות של החברה. התכנית מתמקדת בעידוד תלמידות בכיתה ט', לבחירת מגמה מדעית-טכנולוגית בתיכון. התלמידות שנבחרו לתוכנית מאותרות על ידי בתי הספר אשר מזהה פוטנציאל והזדמנות לשנות או לחזק תפיסה של נשים במקצועות טכנולוגיים. במסגרת התכנית התלמידות נפגשות עם מדעניות ומהנדסות מוכשרות ונחשפות לעולמות התוכן - אווירונאוטיקה, חלל וכימיה - לסביבת העבודה היומיומית שלהן, כל אחת, פורצת דרך בתחומה.
בתכנית משתתפות כ-400 תלמידות, ב-15 פרויקטים, ב-10 רשויות מקומיות וערים מרכזיות באזור הצפון. את התכנית מלוות כ-100 מדעניות ומהנדסות של רפאל. מפגש פתיחה נערך בדצמבר 20 והתכנית מסתיימת בחודש אפריל 21 (עת בחירת המגמה מיד לאחר חג הפסח). מפגש פתיחה התקיים ב"זום" בהשתתפות תלמידות מבית הספר "יערת העמק" והוריהן. שאר המפגשים ימשיכו להתקיים גם הם באופן מקוון באמצעות ארגז ייעודי ומלא לפעילות.
תלמידות בחברת רפאל צילום: דוברות העירייה
הארגז צייד כל תלמידה בערכה טכנולוגית ממותגת, בה אלבום נשים פורצות דרך ברפאל - חשיפה לעולמן הסודי והמסקרן של חלק מהנשים ואתגרים - שש חידות ארוזים במעטפות וקופסאות ייחודיות הנוגעים כל אחד מתחומי הליבה של רפאל. כ-30 ארגזים נשלחו לבית הספר. מובילת כל פרויקט תנחה את התלמידה מרחוק ודיגיטלית.
אילן יצחקי מנהל חט"ב "יערת העמק" אמר: "התוכנית כל כך משמעותית שמצליחה לעשות שינוי בקרב הבנות המשתתפות בה בנושא בחירת מקצועות הבחירה במעבר לחטיבה העליונה, החשיפה לטכנולוגיות מתקדמות ומפגש עם מהנדסות מדרבנת את הבנות לבחור במקצועות טכנולוגיים מדעיים ולהתחיל לימודיים אקדמיים לפני השירות הצבאי. זה תהליך מבורך".
מלי אליגוב ראש מנהל החינוך סיכמה: "אנו שמחים מאוד על הקשר שנוצר עם חברת "רפאל". הפגישות החברתיות והמקצועיות בין התלמידות למדעניות ומהנדסות ב"רפאל" משמעותיות מאוד עבור מערכת החינוך, הן מחזקות את מקצועות המדעים בעיר ומרחיבות את עולם הטכנולוגיה בפני הקהילה הנשית והחזקה בעיר. אני סבורה ששיתופי פעולה בין התעשייה למערכת החינוך מטיבה את איכות הלמידה ומאפשרת התנסות בסביבה עדכנית ובעלת ציוד טכנולוגי שלא נמצא בבתי הספר כך התלמידות רוכשות מיומנויות וידע עדכני חדש ומותאם למאה ה-21".