רינה אגבאריה, בת שנה מאום אל פחם, הגיעה למחלקה לרפואה דחופה בילדים במרכז רפואי העמק בעקבות קשיי נשימה וצפצוף בריאות. בבדיקות נמצאה קליפה של גרעין בריאה הימנית שסיכנה את חייה והייתה עלולה לגרום לחנק. הרופאים שלפו את הקליפה והצילו את חייה
"היה לנו יום עמוס ומרגש, היינו בחתונה של קרובי משפחה. בסיום החתונה אשתי הלכה יחד עם הילדים לבית הוריה ואני נשארתי לסייע בסידורים לאחר החתונה. השעה הייתה מאוחרת והבנות היו עייפות כי הן רגילות לישון מוקדם. מרוב ההמולה וההתרגשות שהייתה בבית הסבתא לאחר החתונה, איש לא שם לב שהפעוטה בלעה קליפה של גרעין", כך סיפר לצוות הרפואי, אביה של הפעוטה כשהביא אותה לבית החולים.
"כשהגעתי לאסוף את אשתי והילדים, אשתי עדכנה אותי שהילדה התחילה להשתעל והשיעול לא מצא חן בעינינו. שמעתי צפצוף משונה ונדלקה לי נורה אדומה. הגענו למיון הילדים במרכז רפואי העמק, ובהתחלה בצילום לא ניתן היה לראות את הגרעין. הרופאים אמרו שעל הילדה לעבור בדיקת ברונכוסקופיה תחת טשטוש והרדמה", סיפר האב.
הנס של רינה. התינוקת לאחר הטיפול עם אביה והצוות הרפואי שטיפל בה צילום: דוברות בית החולים
הפעולה בוצעה וקליפת הגרעין נשלפה מריאותיה של הילדה. ד"ר סלים מזאוי, מנהל מחלקת אף אוזן וגרון במרכז רפואי העמק, הסביר: ״ברונכוסקופיה היא בדיקה המאפשרת הסתכלות בדרכי הנשימה על ידי החדרת צינורית שבקצה שלה יש מצלמה דרך האף או הפה לתוך דרכי הנשימה. הבדיקה מתבצעת תחת טשטוש ועושים אותה גם במקרים בהם יש צורך לאתר ולהוציא גוף זר אשר עלול לחסום את דרכי האוויר״, אמר ד״ר מזאוי, ״קליפות של פיצוחים הן מאוד מסוכנות, לא תמיד ניתן לזהות אותן בצילומים והן עלולות להוביל לדלקות ריאה ואף לחנק. בזכות העירנות של ההורים, ששמו לב לשיעול המשונה ולצפצופים אצל התינוקת שלהם, הצלחנו לתפוס את הבעיה בזמן מבלי שיגרם נזק בלתי הפיך. התינוקת טופלה ושוחררה לביתה במצב טוב. חשוב להרחיק ילדים עד גיל 5-6 מפיצוחים. על ההורים להשגיח ולהסביר לילדיהם שאסור להכניס גופים זרים לפה".
ד״ר סלים מזאוי, מנהל מחלקת אף אוזן גרון בביה״ח העמק. ״חשוב להרחיק ילדים מפיצוחים״ צילום: דוברות ביה״ח העמק