הישוב מיטל עומד לקום על פסגת הגלבוע, סמוך לכפר הגמילה מסמים מלכישוע, בתחום המועצה האזורית עמק המעיינות. רשא המועצה יורם קרין אמר בכנס נקלטים: ״החלטנו לחזק את הגלבוע ולהקים ישוב באחד המקומות היפים בארץ בצמוד לכפר מלכישוע, לצד הקיבוצים מירב ומעלה גלבוע״. אכלוס ראשון צפוי בקיץ 2018
ביום שישי האחרון התקיים כנס קליטה לישוב החדש - מיטל - העומד לקום על פסגת הגלבוע, בצמוד לכפר השיקומי מלכישוע בתחום המועצה האזורית עמק המעיינות. הישוב הקהילתי החדש המעורב לדתיים וחילונים שיוקם בשנים הקרובות על הגלבוע, מייצר ענין רב ומעל 50 משפחות מכל רחבי הארץ, הגיעו לכנס שבו הוצגו התכניות האדריכליות והקהילתיות של הישוב.
יורם קרין, ראש המועצה האזורית עמק המעיינות אשר מובילה את הקמת הישוב, נתן סקירה מקיפה על פעילות המועצה ואמר: "המועצה נמצאת בתנופת צמיחה גדולה מאוד והרבה מאוד משפחות מצטרפות לישובים. לאחר הקמת השכונה המשותפת 'שלפים' בין רשפים ושלוחות, זיהינו את הביקוש הרב שנוצר לחיים משותפים לדתיים וחילוניים. כתוצאה מכך, יחד עם משרדי הממשלה, החטיבה להתיישבות וגורמים נוספים החלטנו לחזק את הגלבוע ולהקים ישוב באחד המקומות היפים בארץ בצמוד לכפר מלכישוע, לצד מירב ומעלה גלבוע, שני ישובים צומחים עם קהילות איתנות במועצה״. ראש המועצה הוסיף ואמר למשפחות הצעירות: "אנו נערכים לבואכם ומזמינים אתכם להצטרף למשפחת עמק המעיינות״.
כנס נקלטי הישוב החדש מיטל בגלבוע צילום: מוא״ז עמק המעיינות
קבוצת משפחות ראשונה שנחשפה לרעיון, החלה להתגבש בליווי והנחייה של המחלקה לפיתוח קהילתי במועצה בשנת 2015, ומאז פועלת ומלווה את התהליך כולו החל מתכנון הישוב, הקמת אגודה קהילתית, בניית צוותי עבודה חברתיים - קהילתיים, פרסום וצירוף עוד משפחות לרעיון שמתגבש. לתהליך הקמת הישוב שותפים גורמים רבים ובהם משרד השיכון, רמ"י, משרד הביטחון והחטיבה להתיישבות וכן, גופים השותפים לגיבוש התפיסה הקהילתית תכנונית בתחום החינוך, הסביבה, שותפות עם ישובים שכנים ומערך השירותים לתושבים. תהליך התכנון ואישור התב"ע נמצאים לקראת הפקדה ואישור בוועדה המחוזית.
יורם קרין, ראש המעוצה האזורית עמק המעיינות בכנס הנקלטים צילום: מוא״ז עמק המעיינות
עומרי זילכה, האדריכל שייצג את משרדו של אילן אייזן המופקד על הכנת התכניות לישוב, סיפר כי זהו אחד הפרוייקטים המרגשים במשרד, שכן לא בכל יום מתכננים ישוב עבור קהילה שמתהווה במקביל ושותפה לתהליך. עוד הדגיש זילכה את תשומת הלב הניתנת והרגישות הגדולה לטבע ולצמחיה בתכנון הישוב. יניב גנגר, ממובילי הקהילה המתהווה, הציג בפני המשפחות את תהליך התגבשות הקבוצה, עוד מהשלב הרעיוני ועד המעורבות בצוותי התכנון והקהילה יחד עם המנהלת שהוקמה לשם כך במועצה.
חברים נוספים מגרעין המשפחות הציגו את החזון והאמנה שנכתבו, תהליך הקליטה הצפוי ובעיקר פנו אל המשתתפים והציעו להם לקחת חלק ולהשפיע בצוותים השונים של היישוב המתהווה. איתמר מטיאש מנהל אגף הצמיחה, וראש המינהלת במועצה להקמת היישוב החדש, הסביר כי מדובר בתהליך ארוך שהתחיל בשנת 2013, ונמצא כיום רגע לפני מימושו בשטח, כאשר היעד הקרוב הוא פיתוח ואכלוס מחנה זמני, על שטחי יישוב הקבע, ע"י 12-14 משפחות חלוצות כבר בקיץ 2018.