לראשונה: התיאטרון הקהילתי לילדים בבית שאן עלה על הבמה
מאת: קרן כהן יום שלישי,
26 ביוני 2018, 15:56
לעיניהם הנרגשות של הצופים, עלו ילדי העיר בית שאן לראשונה על הבמה עם ההצגה "כפתורים" ונחלו הצלחה ענקית. מאיה בן שבוא, מנהלת התרבות: "הגשמנו חלום"
לראשונה העלו ילדי "התיאטרון הקהילתי לילדים בית שאן" הצגה על טהרת הכוחות המקומיים של העיר. התיאטרון הוקם לפני כשנה וחצי כתוצאה משיתוף פעולה שהובילו עיריית בית שאן והמתנ"ס עם מינהל התרבות. עם סיום שנת הפעילויות השנייה, כאמור, לראשונה הציגו הילדים בפני קהל, שלא הפסיק לפרגן ולהתרגש מהכישרונות הצעירים.
קבוצת התיאטרון מונה 16 ילדים, בכיתות ד-ו, אשר עוברים הכשרה עם הבימאי והיוצר המוכשר והמוערך עידו וייס ועוזרת הבימאי נריה גונן. ההצגה שנבחרה לעלות ראשונה היתה "מרק כפתורים", העוסקת בכח שבשיתוף הפעולה, באחוות הקהילה ובהבנה שאם כל אחד יתרום את חלקו הקטן- ביחד אפשר לעשות דברים גדולים, ולשנות עולמות. "לא פשוט להופיע לראשונה לפני קהל, והם עשו את זה במקצועיות וברמה גבוהה. הקהל מחא כפיים בהתרגשות והילדים היו מדהימים", אומרת מנהלת מחלקת התרבות במתנ"ס, מאיה בן שבוא, "האולם היה מלא מקצה לקצה, הקהל פרגן וביקש להמשיך ולהעלות את ההצגה. מעבר ליכולות שהילדים הפגינו, ראינו איך קהילה שלמה נוצרה סביב התיאטרון. החברים של הילדים הגיעו, ההורים, המורים, כולם באו לתמוך. העבודה הקשה השתלמה".
לראשונה: ילדי התיאטרון על הבמה בבית שאן צילום: דוברות העירייה
בעיריית בית שאן ממשיכים לעודד את המפעל המושקע, שהתחיל עם חזון והפך למציאות: "במהלך שנה וחצי הילדים רק עבדו ולמדו. הם קיבלו הכשרה ולמדו מקרוב את רזי עולם המשחק ומקצועות התיאטרון, השתתפו בסדנאות אומן, סדנאות איפור ומסכות ולצד כל זאת, נחשפו וצפו בהצגות ילדים ונפגשו עם שחקנים מאחורי הקלעים. "מרגש לא פחות מהרמה המקצועיות אליה הגיעו הילדים בעבודה קשה, היא העובדה שהתיאטרון מפגיש ילדים ממוסדות החינוך השונים ונותן לכל ילד וילדה שרוצים לחוות את עולם המשחק הזדמנות להיכנס פנימה ולצלול לתוך עולמות חדשים". בעירייה הדגישו כי להבדיל מחוגי תיאטרון הנהוגים בערים שונות, הפרויקט המדובר מסובסד, כך שכל אחד יכול להצטרף וכן, לא נדרש ניסיון או ידע קודמים: "ההזדמנות ניתנת לכולם".
"צריך רצון וחלום", מסכמת בן שבוא, "זה חלום שהתגשם וכל מי שרצה וחלם הגיע ללמוד. חשוב לציין שהילדים מחויבים להתמיד, עובדים קשה ואחת לשבוע עוברים שעה וחצי של למידה אינטנסיבית. ההורים שותפים לתהליך ותומכים לכל אורך הדרך. עכשיו המטרה שלנו היא שהילדים יהיו קבוצת תיאטרון ייצוגית לעיר, שתעלה על במות בכל רחבי הארץ".