הציונות שהולידה אהבה. שלוש צעירות שעזבו את החיים הטובים בארה״ב, והגיעו לבית שאן ללמד עברית, התאהבו בשלושה צעירים תושבי העיר, והחליטו להישאר. החתונות בדרך
היה להן כל מה שצריך בחיים, בית מבוסס ועתיד מובטח. אבל ג'סיקה אוונס(29) מפילדלפיה, מליסה צ'רטוף(27) מניו ג'רזי ואמה זוגלין(25) מניו יורק, החליטו שזה לא מספיק. הן עזבו הכל והגיעו לבית שאן כדי ללמד אנגלית בהתנדבות. על הדרך התאהבו בהן שלושה צעירים מקומיים ונראה כי בקרוב תגיע גם הטבעת. אמה, מליסה וג'סיקה הגיעו לבית שאן לפני כשנתיים במסגרת תכנית "מסע" שמביאה אקדמאים יהודים צעירים מצפון אמריקה לישראל, ללמד כאן בהתנדבות אנגלית במשך שנה בבתי ספר יסודיים.
הזוגות בבית שאן צילום: אלעד גבאי
בית־שאן איננה כרך גדול המציע אינספור בילויים לתושבים, כך שלפעמים, אחרי שסיימו ללמד, נהגו שלוש המורות המתנדבות, לבקר במרכז לצעירים בעיר, מקום המציע פעילויות ליוצאי צבא ואף מסייע להם למצוא מקום עבודה.
"הייתי מנהלת בתחום המזון, נחשפתי לתוכנית של 'מסע' והחלטתי לבוא לישראל", מספרת ג'סיקה. והיא צוחקת כששואלים אותה האם הגיעה למצוא שידוך, "לא, ממש לא. באתי לתרום לקהילה ולחברה". במהלך עבודתה בבית שאן הכירה את עמית כהן(28), מתמחה בראיית חשבון תושב העיר. "אנחנו מתכננים את החתונה", הוא מספר. ג'סיקה מוסיפה כי משפחתה יודעת, ומאוד תומכת: "הם יודעים שתמיד חלמתי על עלייה לארץ".
מליסה הכירה את בחיר ליבה, חי שבו(25), ביום כיף בקיבוץ ניר דוד שבו הוא עובד במרכז התיירות. "כבר באותו ערב יצאנו לשחות בנחל, ומליסה אמרה שדייט כזה מעולם לא היה לה. בפגישה השנייה כבר אמרתי לה שהיא עומדת להיות אשתי". ואכן, כבר יש מועד לחתונה: 6 באפריל 2017. "המשפחה של מליסה שמחה על הקשר, וכבר הייתי אצלם כמה פעמים", מספר חי.
את הדרך הקצרה ביותר לזוגיות עשתה אמה זוגלין. אפי מזור(31) היה רכז התכנית שלה, והם הכירו במסגרת קשרי העבודה. "תוך כדי הפעילות גילינו שמתפתח בינינו משהו", מספר אפי, "אנחנו כבר מדברים על חתונה". רפי בן שטרית, ראש עיריית בית שאן, סיכם את הסיפור היפה הזה: "מרכז הצעירים נועד להשאיר את מיטב הבנים שלנו כאן. אשמח להשתתף בשלוש החתונות המתוכננות ובהקמת בית חדש בבית שאן. הבחירה של הצעירות הללו לעזוב את אמריקה ולהתיישב כאן מעודדת אותנו".