עובדי חברת "אל על" הגיעו למגדל העמק לכפר ״מגדים״ של האגודה הישראלית לכפרי ילדים SOS, והעבירו לילדים פעילות פורימית שכללה חלוקת תחפושות והרבה אהבה
עובדי "אל על" הגיעו למגדל העמק, לכפר "מגדים" של האגודה הישראלית לכפרי ילדים SOS, והעבירו בו הפנינג פורים בהתנדבות שכלל הכנת בלונים בצורות לילדים, חלוקת תחפושת אשר נאספו ע"י כבאי אל על, משה פרחי, שגם גייס את שאר העובדים למשימה. בנוסף העובדים הביאו עמם מכונת פופקורן, אמצעי הגברה ומוסיקה למסיבת הריקודים שהתקיימה בתום חלוקת התחפושות.
ילדי כפר מגדים נהנו מאוד מהמחווה ובחרו תחפושות מהמבחר הגדול אשר עובדי אל על הביאו עימם. משה מספר על התהליך: "הכל התחיל מהפייסבוק והגיע למימדים עצומים, נאספו כ-300 תחפושות מכל הארץ ואכסנו אותן באגף מינהל מחלקת כיבוי של החברה. אל על תרמה סכום מכובד שנוכל לקנות בו תחפושות חדשות וגם לנקות ולתקן את אלו שנתרמו וארגנה לנו רכבים לאיסוף התחפושות מכל רחבי הארץ. אחרי שראיתי מה זה עשה לילדים בכפר ולאמהות, לעובדי אל על ולי אופן אישי – אני חושב לחזור על זה כל שנה. נתינה זה ממכר".
עובדי אל על מקבלים תעודת הוקרה מאם הבית במוסד ״מגדים״ מגדל העמק צילום: יח״צ
לאה, אם בית מכפר מגדים, העניקה לעובדי החברה תעודת הוקרה על התנדבותם ואמרה: "תודה שבאתם ועשיתם זה פשוט מדהים. התעודה הזאת מוענקת לכם באהבה על הזמן, ההשקעה והשמחה שהענקתם לכל ילד בכפר שלנו". לתודות הצטרפה נלי גבע, מנכ"לית האגודה הישראלית לכפרי ילדים SOS: "כשמשה פנה אלינו, לא היססנו לרגע וזכינו להכיר אדם עם לב רחב שעמל כל כך קשה בשביל להסב אושר וגייס חברים טובים שיעזרו לו לשמח את הילדים ולתת להם להרגיש שפורים הוא אכן חג שמח. הילדים בחרו תחפושות, רקדו עם מוזיקה שהשמיע טכנאי מטוסים, עברו סדנת יוגה-צחוק על ידי דיילת אוויר, דיילת קרקע איפרה אותם, קיבלו בלונים שהוכנו על ידי כבאי - איפה עוד נשמע דבר כזה נהדר? אנו מודים מכל הלב לאל על, למשה לצוות המקסים שהגיע עימו על המחווה״.
אגודת כפרי הילדים SOS הינה אגודה בינלאומית אשר פעילה ב-135 מדינות ברחבי העולם, ונחשבת לאחת מארבעת הארגונים הגדולים בעולם המטפלים בילדים בסיכון. בישראל מפעילה האגודה, בשיתוף ובפיקוח משרד הרווחה, שני כפרי ילדים, "נרדים" בערד ו"מגדים" במגדל העמק, בהם מתגוררים מאות ילדים אשר הוצאו מביתם על ידי רשויות הרווחה. כל כפר בנוי ממספר משפחתונים חמימים וביתיים שבכל משפחתון מתגוררים אם בית, המשמשת עבור הילדים כאימא לכל דבר, וכ-8 ילדים בגילאים שונים. כמו כן, בכל כפר צוות גדול של פסיכולוגים, עובדות סוציאליות, יועצים פדגוגיים, רכזים ומתנדבים העומדים לרשות הילדים 24 שעות ביממה, עוטפים אותם בחום ואהבה ועושים ככל שביכולתם על מנת להעניק לילדי הכפר חווית ילדות נורמטיבית למרות הרקע הקשה ממנו הגיעו.