התחלת העבודות להקמת השכונה החדשה מציינת את שיאו של תהליך צמיחה ופריחה במהלכו יקלטו 50 חברים חדשים והמון ילדים
בשבוע שעברהתקיים בקיבוץ תל-יוסף, טקס המציין את התחלת העבודות להקמת השכונה החדשה, באחד מהקיבוצים הוותיקים בגלבוע. בהשתתפותם של חברי הקיבוץ ומנהלי הקהילה, ראש מוא"ז הגלבוע, ונציגי החברה הכלכלית בגלבוע, נגזר הסרט כאקט סמלי לפתיחה והתחדשות. האירוע מהווה אבן דרך חשובה בתהליך מרשים שעובר הקיבוץ בשנים האחרונות, במסגרתו עבר לצמיחה דמוגרפית משמעותית המלווה בקליטה והתחדשות, שבסופה צפוי הקיבוץ לשלש את מספר החברים, וזאת בפרק זמן של חמש שנים!
את השכונה החדשה יאכלסו כ-50 תושבים חדשים, אשר יקלטו כולם בתהליך של חברות מלאה בקיבוץ, ויעצימו בכך משמעותית את כמות החברים בקיבוץ. עובד נור, (ראש המועצה) בירך בחום את הנוכחים ואמר "הצמיחה הדמוגרפית במועצה, היא הבשורה הטובה ביותר שיכולנו לאחל לעצמנו". במוא"ז הגלבוע גילו שביעות רצון וביקשו לברך את חברי תל-יוסף, כשלדברי ראש המועצה, קיבוץ תל-יוסף מייצג תהליכים שעוברים קיבוצים בגלבוע: "תל-יוסף הוא סיפור של בחירה בהתקדמות, בעשייה, וביצירת שותפויות שהקהו את הקושי. זוהי מגמה מבורכת, ואנו רואים במרבית קיבוצי האזור תהליכים מרשימים הבאים לחזק את בסיס הקהילה הקיבוצית. בתהליכים הללו ישנו מרכיב בולט ברצון לאחד סטאטוסים, מתוך ההבנה שמעמד דומה של חובות וזכויות, ישליך על תחושת השותפות והשייכות לקיבוץ".
מימין לשמאל- לאונרדו לם. ענת מר. עובד נור. רויטל רוסו הרפז- נציגת המתישבים צילום: דוברות המועצה
השכונה החדשה תמנה 26 יחידות, אשר יוקמו ב-2 מרחבים עיקרים בקיבוץ. השכונה החדשה תבנה בשיטת "בנה ביתך", כאשר כל משפחה תזכה למגרש בגודל של כ-400 מ"ר עליו תבנה את ביתה, ואילו משרד השיכון נושא בחלק משמעותי בעלויות התשתיות. תהליך הבנייה מפוקח ומלווה על ידי המועצה (דרך החברה הכלכלית). ע"פ התכנון בניית השכונה תושלם תוך 24 חודשים, כשלאחר מכן בכוונת הקיבוץ לקדם תכנית להקמת שכונה נוספת שתמנה 16 יח' דיור.
הקמת השכונה היא מימוש תהליכים פורצי דרך שהובילו הכוחות הפנימים בתוך תל-יוסף, כאשר מי שהחלה בהובלתם היא ענת מור, חברת תל-יוסף (כיום מנהלת אסטרטגיה וארגון במועצה), והושלם ע"י לאונרדו לם, מנהל הקהילה בתל-יוסף (חבר תל-יצחק), שביקש בדבריו להתייחס למהפך הדמוגרפי שעבר הקיבוץ: "בניית השכונה החדשה היא לא רק פתרון נדל"ני לחברים אלא משקפת תהליך פנים חברתי משמעותי במהלכו יקלטו חברים חדשים לקיבוץ, שרק חלקם בני הקיבוץ. בכך יזכה הקיבוץ לזריקת מרץ אדירה הנותנת את אותותיה במערכות החינוך ובחיי התרבות, ובלכידות הקהילתית שבתל-יוסף".
בהמשך לדבריו של לאונדרו לם, ראוי לציין כי אותם משפחות חדשות מביאות עמם לקיבוץ קרוב ל-70 ילדים ובני נוער, דבר המעצים דרמטית את מערכות החינוך המקומיות, ובקיבוץ תל יוסף כבר מדווחים על מעורבות חברתית ותרבותית פעילה ומקיפה של אותן משפחות.