הישגים לתוכניות לשיפור איכות החיים של משפחות במגדל העמק
מאת: דני ברנר יום רביעי,
31 במאי 2017, 09:15
עיריית מגדל העמק באמצעות אגף הרווחה קיימה ועדת היגוי להצגת הישגי התכניות החברתיות "נושמים לרווחה" ו"מרכז עוצמה" בשיפור איכות חייהם של המשפחות בתחום הכלכלי וביניהן סיפורן של נשים שהצליחו, יצאו לדרך חדשה ולא השאירו עין יבשה
וועדת ההיגוי של "מרכז עוצמה מורחב" שהוקם לטיפול באנשים ומשפחות המתמודדים עם מצוקות כלכליות ומפעיל שתי תכניות מרכזיות "מרכז עוצמה" ו"נושמים לרווחה", התכנסה במגדל העמק והציגה את הישגי השנה החולפת. בוועדה, שהתקיימה בראשות ראש העיר אלי ברדה ובהשתתפות סגן ראש העיר והממונה על הרווחה אלי בקסיס, מנכ"ל העירייה שלום זוזוט, מנהל אגף הרווחה מומי בן סימון, מפקחי משרד הרווחה וקרן רשי, מנהלי אגפים ותכניות ברשות וכן נציגי משרדים וגופים שותפים בתכנית, ניתנה סקירה של מנהלת מדור קהילה אהובה גובני-חגי על התכניות לפיהן בשנה החולפת נרשמו שיפורים משמעותיים בחיי 20 המשפחות המטופלות בתכנית "נושמים לרווחה" וזוכות לתכנית אישית מותאמת ולליווי של עובדת סוציאלית ומלווה צמודה. בין ההישגים שנרשמו הגדלת הכנסות בעקבות יציאה לעבודה של אחד ההורים או שניהם, שיפור תנאי הדיור, יציאה ללימודים והכשרה מקצועית, מיצוי זכויות וקבלת סיוע בהסדרים בגין חובות ישנים.
יוצאים לדרך חדרה. משתתפי התוכנית עם ראש העיר אלי ברדה צילום: דוברות העירייה
כמו כן הוצגו נתונים על 191 לקוחות "מרכז עוצמה" שטופלו במישור הפרטני, קבוצתי וקהילתי. רוב לקוחות המרכז קיבלו סיוע בתחום מיצוי הזכויות, טיפול בחובות, קבלת סיוע משפטי, ובתחומים ביטוח לאומי, תעסוקה, דיור ועוד. אודליה בר, עו"ס מיצוי זכויות ציינה את חשיבות עבודת מלוות המשפחות מירב סבאג ונורית זוהר עלמני להשגת יעדי המשפחות.
שיא המפגש נרשם כאשר שלוש נשים שהשתתפו בתכניות המרכז הציגו את סיפורן ולא הותירו עין יבשה. אחת הנשים, רויטל אפרים, אם עצמאית, סיפרה על הגעתה לתכנית ללא עבודה עם חובות גדולים ושכירות מעיקה והחלה בתהליך שבסיומו קיבלה דיור ציבורי, מחקה חובות רבים והגשימה חלום שהפכה תוך שנה בלבד לקונדיטורית לאחר שסיימה בהצטיינות לימודים במכללת "רימונים" ופתחה עסק לממכר עוגיות. "עכשיו שאני מספרת על התהליך אני מבינה איזה דרך עשיתי וזה מרגש" סיפרה אפרים בדמעות.
אישה נוספת היא ענת פרץ שהגיעה לתכנית שבורה, "שאלו אותי מה החלום ולא היה לי כזה" סיפרה פרץ, "היום אחרי שנתיים יצאתי לקורס נדל"ן ועוסקת כיום בתיווך. עברתי עם הבנות שלי תהליך מדהים, אחת סיימה בהצטיינות לימודית והשנייה בהצטיינות חברתית. היום אני שמחה". סיפור הצלחה שלישי שהוצג במפגש היה של י' שסיפרה שהגיעה למרכז מיואשת ויצאה עם תקווה לעתיד טוב יותר לה ולמשפחתה.
ראש העיר אלי ברדה הודה לסגן ראש העיר, למנכ"ל, למנהל האגף ולצוות האגף ו-"מכרז עוצמה מורחב" על שיתוף הפעולה לטובת המשפחות וכן לנשים שרגשו את הנוכחים בהצלחתן ואמר: "זה היופי והעוצמה של מגדל העמק כעיר קהילתית, רב תרבותית ובעלת ערבות הדדית. אני רואה בזה את ייעודי לעזור למשפחות לצאת ממצוקתם ולכן אמשיך להביא תכניות ייחודיות כאלו למגדל העמק, וכמו "מתלות לאחריות", כדי להגיע ליותר משפחות, לעזור להם ולהוציא אותם לעצמאות אישית, חברתית וכלכלית ובעצם לראות אותם מאושרים ומצליחים בדיוק כפי ששמענו, התרגשנו ומחינו דמעה מספורן של רויטל וענת".