יום השואה צוין השבוע ובמגדל העמק ממשיכים לקדם יוזמות לטובת ניצולי השואה. יוזמה שכזאת היא "עכשיו זה הזמן" במסגרתה מתנדבים יבקרו ניצולי שואה בביתם ויפיגו את בדידותם
פרויקט מרגש נוסף לטובת ניצולי השואה במגדל העמק. בימים אלה מקדם המדור לאזרח הוותיק באגף הרווחה של הרשות מבצע ענק במסגרתו התקיימו למעלה מ-600 ביקורי בית בבתיהם של ניצולי השואה המתגוררים במגדל העמק וכבר יוצאים לדרך עם מיזם חדש אף לטובת רווחתם של ניצולי השואה. מדובר ביוזמה משותפת לרשות המקומית, הרשות לזכויות ניצולי שואה במשרד האוצר בשיתוף ג'וינט ישראל-אשל ובהפעלת עמותת מטב להתמודדות עם תופעת הבדידות בקרב ניצולי שואה. מדובר למעשה במיזם ראשון המבקש להפיג את בדידותם של ניצולי שואה זאת לאור ההבנה כי אחת המצוקות הגדולות ביותר של ניצולי השואה היא תחושת הבדידות, ולראייה, מחקר שנעשה על ידי מכון ברוקדייל הראה כי 40% מהניצולים מדווחים על תחושת בדידות.
מספרם של ניצולי השואה במגדל העמק עומד כיום על כ-630 המוכרים לגורמי הרווחה. אנשי המקצוע של האגף המטפלים מדי יום בניצולים החלו כבר באיתור ובגיוס של מתנדבים לפרויקט ואלה יתבקשו להתחייב להתנדבות שאורכה המינימלי יהיה שנה לפחות. מסגרת ההתנדבות תכלול מפגש שבועי אחד לפחות, למשך שעתיים עם ניצול/ת שואה. לפני כן, יעברו המתנדבים הכשרה ייעודית, שמהותה מתן כלים ואמצעים חברתיים שיסייעו למתנדבים במהלך הפרויקט.
ביקור בית אצל ניצולי שואה במגדל העמק צילום: דוברות העירייה
מנהל האגף לשירותים חברתיים מומי בן סימון אמר: "האגף, באמצעות המדור לאזרח הוותיק, מפעיל תכניות ופרויקטים רבים למען ניצולי השואה ויש להודות לראש הרשות אלי ברדה ולסגנו אלי בקסיס הממונה על הרווחה על הסיוע בקידום צרכיהם של ניצולי השואה". ראש העיר מגדל העמק אלי ברדה, הצטרף אף הוא לקריאה ואמר: "במגדל העמק חיים כ-630 ניצולי שואה ומחובתנו לדאוג לרווחתם. לכן אנו מפתחים עבורם שירותים ומענים ייחודיים ומגוונים כגון שכונה תומכת, מועדון מופ"ת, ביקורי בית, מיצוי זכויות ועוד. אני קורא לכל תושבי העיר לבוא ולהתנדב במיזם חשוב זה".