מרכז הסיוע לנפגעות ולנפגעי תקיפה מינית בחיפה והצפון, קיים בשבוע שעבר יום עיון בנושא מניעת הטרדות מיניות בארגונים. בשנה החולפת, התקבלו כ-1400 פניות, מתוכן כ-20% אודות הטרדות בעבודה
העמותה, הפועלת באזור הצפון כ-40 שנה, מסייעת לנפגעות ונפגעי אלימות מינית מכל הסוגים, כולל הטרדות מיניות במקומות עבודה. בשנה החולפת, הגיעו לקו הטלפוני של העמותה כ-1400 פניות, מתוכן כ- 20% דיווחו על מקרים של הטרדה מינית במקום העבודה. כמו כן, מקיימת העמותה הרצאות וסדנאות לעובדים ומנהלים במקומות עבודה, תוך דגש על הפן המשפטי בהטמעת החוק. בעמותה בחרו לקיים מפגש למידה לממונות ומנהלות משאבי אנוש, שעסק בשינוי תרבות ארגונית 'ביום שאחרי קמפיין#MeToo '. את יום העיון, שהתקיים בפארק הי-טק ועסקים מת"ם בחיפה, אירחה חברת צים, אשר תרמה את המקום ואת הכיבוד.
אלי גליקמן, מנכ"ל צים, פתח את היום ודיבר על סוגיית ההטרדות המיניות, מתוך נקודת מבטו של מנהל ואיש צבא בעברו. מר גליקמן שיתף ב'אני מאמין' שלו, לפיו תפקיד ההנהלה בארגון הוא להעביר מסרים ברורים וחד משמעיים לגבי התנהגות ראויה. עוד הוסיף כי המחיר שמשלמים מנהלים בכירים על התנהגות לא ראויה, גם אם לעיתים איננה מוכחת פלילית, הוא מחיר כבד. בהמשך היום עו"ד, עו"ס שני אלוני מנהלת העמותה, דיברה על הפעולות הארגוניות שניתן לעשות לטובת יצירת תרבות ארגונית חדשה ואמרה: "כולנו מרגישים עדיין את ההשפעות של קמפיין #MeToo. אם רציתן להניף את הדגל של יצירת תרבות ארגונית חדשה ולהוביל מהלכים פורצי דרך בארגון, 2018 זאת השנה לכך".
בכנס: מיכל גולדן. רכזת מניעת הטרדה מינית במרכז הסיוע לנשים צילום: מרכז הסיוע
בסיום היום התקיים דיון סביב אירועים יומיומיים במקום עבודה והתנהגות הולמת ושאינה הולמת במסגרת זו. הדיון לווה בקטעי משחק קצרים בהשתתפות זוג שחקני פלייבק, מהעמותה "החבר'ה מאיכילוב", יחד עם הגברת מיכל גולדן, רכזת מניעת הטרדה מינית במרכז הסיוע. מיכל גולדן סיכמה ואמרה: ""הטרדה מינית היא אלימות ויש לעשות הכל כדי למגר התופעה. קמפיין #MeToo השאיר על כולנו רושם רב, אך חשוב לזכור ש'שיימינג' והוקעה חברתית, ללא תהליך בירור הוגן, אינם פתרון הולם. על מקומות עבודה לפעול יום-יום לשינוי ויצירת תרבות ארגונית מכבדת שאין בה סובלנות להטרדות מיניות".