אב שבעבר איים לפגוע בבתו הקטינה ולהתאבד, שב וביקש מבית הדין לענייני משפחה בנצרת, לאפשר לו לחדש קשר עם בתו לאחר 3 וחצי שנות ניתוק. בית המשפט נעתר לטענותיה של עו״ד מאירה אזרד מעפולה, דחה את העתירה וקבע שהאב לא יורשה לפגוש את בתו
בית הדין לענייני משפחה בנצרת דחה השבוע עתירה של אב מאזור העמקים שדרש לאפשר לו לפגוש מחדש את בתו בת ה-6 עימה נותק הקשר שלו לפני 3 וחצי שנים. בני הזוג התגרשו לפני מספר שנים ובתם נותרה בחזקת אימה, גם היא תושבת אזור העמקים. לפני 3 וחצי שנים נותק הקשר בין האב לבתו לאחר שהאב איים לפגוע בילדה ולהתאבד. בית המשפט הוציא בזמנו צו הגנה שאסר על האב להתקרב לבתו וכתב בין היתר: ״בית המשפט חושש לשלומן של הילדה ושל אמה״. כנגד האב אף הוגש כתב אישום פלילי שבגינו הוא הורשע ונגזרו עליו 5 חודשי מאסר לריצוי בעבודות שירות ועונש מאסר על תנאי.
עו״ד מאירה אזרד מעפולה. הישג מקצועי מרשים בבית הדין לענייני משפחה צילום: יח״צ
לאחר שריצה את עונשו שב האב לבית הדין לענייני משפחה בנצרת וביקש לחדש את המפגשים עם בתו. עו״ד מאירה אזרד מעפולה, המייצגת את אמה של הילדה, התנגדה לבקשת האב והעלתה בפני השופט אסף זגורי שורה של טענות לפיהן מסוכנותו של האב לא פגה והוא עלול לממש את איומיו כלפי הילדה ואמה. האב טען כי, ״סתם אמר את הדברים״ וכי לא הייתה לו כל כוונה לפגוע בבתו. ואולם השופט זגורי דחה את הטענה וקבע כי אין לו כלים לקבוע האם אמירותיו של האב אמת הן או לא והוא מעדיף את שלומה של הילדה.
השופט בחר לאמץ את טענותיה של עו״ד מאירה אזרד ודחה את העתירה. עוד קבע השופט זגורי, ״חרף כל המאמצים של כל המערכות והגורמים הרלבנטים, החל מבית המשפט, גורמי הטיפול וכלה באם, שנועדו לאפשר לאב לחדש קשר עם בתו הקטינה באופן שיבטיח את שלומה הפיסי והרגשי, הרי האב אינו מסוגל לעמוד בהחלטות שיפוטיות, חוזר בו מהסכמות ותנאים שסוכמו ומתנהל בדפוס לא יציב ועל כן, לא ניתן לסמוך עליו״, כתב השופט בפסק הדין והוסיף, ״בנסיבות המקרה הנוכחי, כאשר האב אינו משלם לאם את דמי המזונות וגרם לבתו אכזבה עמוקה... לא ניתן אלא למחוק את התביעה״, קבע השופט ופסק כי האב ישלם לאם 5,000 שקלים להוצאות משפט ושכר טרחת עו״ד. עוד פסק השופט בין היתר כי, ״האב יימנע מהתבטאויות אלימות או הרמת קול או איומים על גורמי טיפול ואחרים... האב יצטייד באבחון פסיכודיאגנוסטי ופסיכיאטרי של גורם מקצועי מוסמך והמקובל על שירותי הרווחה, המעיד על כך שהוא אינו מהווה סכנה לחיי בתו הקטינה״.