ראשי הרשויות של מגדל העמק, נצרת ויפיע נפגשו השבוע יחד עם ראשי החינוך ביישובם לסיכום שנת הפעילות והתכניות לשכנות טובה וכבוד האדם לשנה הבאה של עמותת "אפשר אחרת" הפועלת ביישובם
בחסות ראשי הערים של מגדל העמק, נצרת ויפיע התקיים השבוע הכנס לשכנות טובה של עמותת 'אפשר אחרת'. בכנס סקרו מנהלי בתי הספר של שלושת הרשויות הללו את הפעילויות הייחודיות שקיימו בשיתוף הצוות המקצועי של העמותה. המפגש התקיים בעיריית נצרת בנוכחות ראש עיריית מגדל העמק אלי ברדה, ראש עיריית נצרת עלי סלאם, וראש מועצת יפיע, מאהר ח'לילה ובברכת מנהלת המחוז, ד"ר אורנה שמחון. במהלך המפגש הציגו המנהלים והמחנכים מ-16 הכיתות שהשתתפו בתכנית את הפעילות בשנה החולפת ואת התכניות לעתיד. החל משיעורי הלמידה המשותפים בנושאי מוזיקה, ספורט, אומנות ועד ליום התנדבות, סיור אמנות רב תרבותיים בעיר המעורבת חיפה.
השנה, אחרי שנים של שיתוף פעולה פורה ומפרה באזור הצפון, הוחלט להתקדם לתכנית בת שנתיים - שנה נוספת של עשייה משותפת. "עד שהילדים מכירים האחד את השנייה השנה הייתה מסתיימת" אמרה ג'אידה זועבי רכזת הצפון של העמותה, "לכן היה חשוב בהמשכיות גם בשנה שאחרי". לאור הקשר המיוחד שנוצר בין מגדל העמק, נצרת ויפיע הותאמו לשמונה בתי ספר תכניות המשך ייחודיות על פי רצונם וצרכיהם. כל זוג בתי ספר החל במפגשים וגיבש לעצמו תכנית שתתאים לו.
אלי ברדה עם עלי סאלם ואנשי החינוך צילום: דוברות העירייה
עיקר הכוונה בפעילות המשך היא להכשיר את המורים ואנשי החינוך להמשיך את הפעילות הרב תרבותית כשהעמותה מלווה אותם בכל התהליך, מסייעת ותומכת בכל שלב ושלב. כל זאת לקראת עצמאות מלאה של צוותי החינוך בבתי הספר. ד"ר תקוה ברכה, מייסדת העמותה ומנכ"לית שלה מציינת כי "ההצלחה המרשימה של הפרויקט לחיים משותפים במגדל העמק, נצרת ויפיע נובעת מן העובדה שהתכנית משתפת לא רק תלמידים, מורים ומנהלים אלא גם את ההורים, ראשי אגף החינוך כמנהיגי חינוך מלי אליגוב (מגדל העמק), סאמיה בסול (נצרת) ומוחמד עלי סלאח (יפיע) וכמובן שלושת ראשי הערים כמנהיגי ציבור" בשיתוף המטה לחינוך אזרחי ולחיים משותפים במשרד החינוך.