השירות הוטרינרי העירוני רשמה במהלך המבצע האחרון כ-800 ניתוחים לעיקור וסירוס חתולים כחלק מהמאבק למיגור ובלימה של מחלת הכלבת. השירות ניתן ללא עלות לתושבים שגילו היענות ודיווחו על מטרדי חתולים וחתולים משוטטים
בשנים האחרונות מוכרז אזור הצפון כאזור בעל סיכון מוגבר לכלבת ורק בשנה האחרונה נרשמו כבר 30 מיקרים של כלבת. כפועל יוצא להתמודדות ומיגור המחלה הוחלט בשירות הוטרינרי בעפולה, לחסן ולסרס כמה שיותר חתולים נגד מחלת הכלבת הפוגעת בין היתר גם בחתולים ויכולה להדביק בני אדם.
השירות שניתן לתושבים ללא כל עלות התבצע לאחר תהליך מוסדר של רישום מקוון מטעם תושבים שביקשו לעקר ולסרס את החתולים. החתולים נאספו ממספר אוכלוסיות בהם: אנשים שמגדלים ומאכילים באופן מוסדר חתולי רחוב, אנשים שהתלוננו על מטרד וכן חתולים משוטטים במקומות ציבוריים.
במסגרת המבצע שהתקיים במבני היחידה של השירותים הווטרינרים באמצעות רופא וטרינר, סירסה העירייה כ-800 חתולי רחוב. צוות השירות הוטרינרי ביצעו פעולות רישום, לכידה, ניתוח, חיסון, אשפוז של 24 שעות ולאחר שהחתולים התאוששו הם הוחזרו לרחוב שממנו נאספו. במהלך הניתוח החתול מחוסן נגד כלבת ולשם זיהוי קוטמים את אוזן שמאל מה שיאפשר בעתיד לזהות כי עבר טיפול עיקור סירוס וחיסון נגד כלבת.
במרכז המבצע עמדה מטרה של "רפואת עדר"- שמביאה לתוצאה של חתולים בריאים ומחוסנים ופחות גורים לא רצויים על ידי ויסות הריבוי הטבעי הגדול של האוכלוסייה. שיטה שבה לא מתמקדים בטיפול פרטני בהכרח, אלא משקיעים משאבים בכמות רבה של חתולים במטרה להקטין את התחלואה בצורה שתאפשר פיקוח והתרבות מבוקרת.
ד"ר יואל בנט, הווטרינר הרשותי, אמר: "יש בציבור מודעות וביקוש אדיר לקבלת השירות החשוב הזה. על פי מתווה העבודה בשנה הבאה מתכוונת השירות הוטרינרי העירוני לבצע יותר מ-2,000 ניתוחים וחיסונים בחתולי הרחוב. הצלחת המבצע נזקפת רבות לתרומתו של המפקח הוטרינרי אורי חיון שביצע את המשימה בפרק זמן קצר של ארבעה חודשים במקום בפרק זמן של שנה שלמה".