למעלה מ- 800 ילדי הגנים באירוע מסכם, לפעילות חסרת תקדים של דו קיום ושיתוף, בין כל גני הגלבוע
ילדי הגנים במעין חרוד (צילום: מוא״ז הגלבוע)
זה זמן רב שהגלבוע הוא דוגמה ושם דבר למודל מוצלח בכל הקשור לחיים המשותפים בין כל האוכלוסיות המתגוררות ברחבי מועצה. נדמה שהפעם הצליחו במועצה, לקחת את מדיניות החיים המשותפים, צעד אדיר קדימה, ולהחילו כבר בגיל הגנים, במסגרת פעילות מרגשת המקדשת את ערכי סובלנות ושוויון והידוק היחסים. באירוע שהתקיים לפני מספר ימים במעין חרוד, התכנסו למעלה מ-800 ילדי הגנים והצוותים החינוכיים בגלבוע, לאירוע שבו סיכמו את מיזם "יחד בגלבוע", שכלל מפגשים והפעלות משותפות. שיא האירוע היום היה כאשר כל ילדי הגנים רקדו במשותף ריקודים אותם למדו במהלך שלושת החודשים האחרונים.
"יחד בגלבוע" היא תכנית מובילה של מינהל החינוך במועצה וכוללת את כל גני החובה בגלבוע (29 גנים). מטרת התכנית ליצור חיבור תרבותי המאפשר לילדים לכבד ולהעריך את האחר, לצד חיזוק הזהות העצמית של כל מרכיבי האוכלוסייה בגלבוע. מדובר בפרויקט בין אישי מרגש, שמכיל את כל הערכים החינוכיים שהם תוצרים של החזון החינוכי בגלבוע, כטיפוח סובלנות, הכרת האחר, העמקת תרבות ויצירתיות, ופעילות משותפת לכל ילדי המועצה. חשוב לציין שלא מדובר רק על קידום ערכי דו-קיום, בין יהודים לערבים, אלא בין כל גווני החברה וסוגי הישובים הקיימים בגלבוע.
"החיים המשותפים בגלבוע" הוא אינו ביטוי סתמי והוא מקבל משמעות ממשית ומרגשת עוד בגיל הגן", אמר עובד נור, ראש מוא"ז הגלבוע, "השנה התחלנו להפעיל תכנית המקיימת מפגשים משותפים ופעילויות העשרה משותפות כבר בגיל גני ילדים כי אנו מאמינים בלב שלם שזו שליחות לאפשר לילדים לראות את העולם מנקודות מבט נוספות, וחשוב לסלול עבורם את הדרך לקבל את האחר ולא לפחד. כך נבנה לילדינו עתיד טוב יותר".
ילדי גנים באירוע במעין חרוד צילום: מוא״ז הגלבוע
התוכנית כוללת מפגשים מגוונים, אשר שמים דגש על עולם התוכן של הילדים וכוללים חשיפה לתחומי המוזיקה, הריקוד והאומנות הפלסטית ומונחים ע"י מדריכות מנוסות ומוסמכות. חלק משמעותי בתוכנית כולל אירוח הדדי בין הגנים, וביקורים במשכן לאומנות בעין חרוד, בו ביקרו כל גני החובה לפעילויות משותפות, מתוך תפישה לפיה באמצעות חשיפה ליצירות אמנות ועידוד יצירה, ניתן לגשר על פערי שפה ותרבות. בנוסף למשכן לאומנות , היוו הגופים מיל"ת, קרן קר"ב ומשרד החינוך כשותפים בכירים לפרויקט.
יאיר ילובקסקי ראש מינהל החינוך במועצה אמר: "אנחנו מבקשים ליצור גשר תרבותי שיאפשר לילדים ללמוד ולהכיר את עולמם של חבריהם, לכבד ולהעריך את מורשתם ותרבותם ולצד זה לאפשר את חיזוק הזהות העצמית. כל זאת, באמצעות חיבור בין גנים מכלל המגזרים היוצרים את הפסיפס האנושי הייחודי של הגלבוע".