פרויקט Meet The Beat ילמד בני נוער בסיכון את מקצוע הדי ג'יי ויעניק להם כיוון חדש בחיים
קורס ייחודי חדש במתנ"ס אחים שבמגדל העמק יעניק כלים וכיוון חדש בחיים לבני נוער בסיכון בעיר. הקורס, אותו מפעיל פרויקט Meet The Beat מלמד בני ובנות נוער את מקצוע הד ג'יי ובעזרתו מעניקה להם כלים שיסייעו להם בהכוונה בדרכם בחיים.
בראש הפעילות עומד ערן סורג'ון, (39) אשר הקים ומוביל היום את מיזם Meet The Beat. סורג'ון פועל ברחבי הארץ ומקדם את הפעילות פורצת הדרך לקידום בני נוער בסיכון. ערן משמש לנוער מורה ומקור השראה שמאפשר להם להתעלות מעל כל המחסומים שהציבו החיים בפניהם ולפרוץ לדרך טובה הרבה יותר. המקצוע שמלמד את בני הנוער מעניק להם כלים להתקדם בחיים ומחזיר להם את תחושת המסוגלות, שאבדה מהם במערכות בהן שהו במהלך חייהם.
Meet The Beat. תקווה חדשה לנוער בסיכון צילום: יח"צ
הקורס כולל מפגש שבועי של שעתיים וחצי למשך 10 שבועות בסיומו סיור מקצועי במועדון מצליח בעיר חיפה בשיתוף פעולה די ג'יי מוביל בתעשייה. לדבריו של סורג'ון "הפרויקט משלב הכשרה מקצועית בתחום הדי ג'יי, יחד עם העצמה אישית חברתית, רב-מימדית, אשר מחזקת, מרחיבה ומעניקה למשתתפים בפרויקט כישורי חיים משמעותיים מעבר לעיסוק בתחום הדי ג'יי"
מפגש של ערן עם שירלי אלקובי, מנהלת פרויקט 'עיר ללא אלימות' במגדל העמק, אשר חיפשה פתרון יצירתי לבעיית השייכות של בני הנוער האתיופים בעיר פתחה את השער למיזם החדש ולהקמת המיזם. לדבריה, "הנוער העולה מהקהילה האתיופית חיפש איפה הייחודיות שלו, במה הם מיוחדים ומודע גם הם שווים. ערן העביר הרצאה שמספרת על התפתחות המוסיקה שכל הביט וכל העניין המרכזי שזה בא מאפריקה וזה היווה איזשהו מושא לכבוד שהמוסיקה הטובה והראפ, בתקופה שהראפ מאוד פרח, מתחילה בעצם מאפריקה. בני הנוער מאוד הוקסמו מערן והתחברו לנושא ומשם הדרך לאימוץ הפעילות בעיר הייתה קצרה. הרעיון הכללי שעומד מאחורי הפעילות הוא לעשות שימוש במוזיקה כחלופה למעשי ונדליזם, לשתיית אלכוהול וסמים. המוזיקה מעניקה כלים חדשים להתנהלות".
הדרך אל הקמת המיזם הייחודי התחילה בעברו של סורג'ון, כשהיה שותף בהקמת בית הספר הראשון לנושא בישראל. במקביל התמחה בהרצאות בנושא אבולוציית המוזיקה אותן העביר לקהלים שונים. הרצאה אחת מיוחדת, מול עובדים סוציאליים שהציעו לו להעביר את ההרצאות לילדים בסיכון, פתחה את השער למיזם החדש ולהקמת הפרויקט. לדבריו של ערן, החיבור האישי שלו לבני הנוער טמון גם בהיסטוריה הפרטית שלו שכללה התבגרות בבית לא פשוט. נוסף לכך, תאונת דרכים ממנה ניצל בדרך נס החדירה בו תחושת שליחות והחזירה אותו אל האהבה האמיתית של חייו – המוזיקה.
Meet The Beat פועלת במספר ערים ברחבי הארץ. המוזיקה והתיקלוט פותחים עבור המשתתפים פתח לביטוי עצמי, יצירתיות והקניית ערך והמשמעת. בנוסף, הלימודים דורשים השקעה והתמדה. בעזרת ערכים אלה ב-Meet The Beat מאמינים כי ניתן לסייע לנערים שלא מצאו עצמם במסגרות שונות, להגיע אל הדרך הנכונה עבורם. תחת הדרכתו של ערן עברו מאות בני נוער. בין הבוגרים של Meet The Beat ניתן למצוא לא מעט תקליטנים המועסקים דרך קבע במועדונים מובילים בסצנת חיי הלילה בתל אביב ובצפון הארץ.