הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה צפון אישרה תכנית לבנייה של כ-7,000 יחידות דיור תוך מתן מענה להיקף אוכלוסייה של כ-50 אלף נפש. ברדה: "אנו מובילים תהליכים אסטרטגיים ארוכי טווח שיבטיחו את התפתחותה ושגשוגה של מגדל העמק בשנים הבאות"
הוועדה המחוזית לתכנון ולבנייה צפון אישרה תכנית מתאר כוללנית למגדל העמק הכוללת תוספת של כ- 7,000 יחידות דיור בשטחי פיתוח חדשים ובמרקם העירוני הקיים, ונותנת מענה להיקף אוכלוסייה של כ- 50,000 נפש. בנוסף כוללת התוכנית תוספת של כ- 300 אלף מ"ר לתעסוקה ו-300 אלף מ"ר לתעשייה. במסגרת התכנית יורחב אזור התעסוקה הדרומי ואזורי מלאכה ישנים יעברו תהליכי התחדשות. מדובר בהכפלה של שטחי התעסוקה והתעשייה הקיימים כיום בעיר מה שיחזק עוד יותר את מעמדה של מגדל העמק כמוקד תעסוקה אזורי עם שיעור אחוז אבטלה של 4.9%, מהנמוכים שבין ערי גליל-עמקים.
השכונה העתידית לקום צילום: הדמיה
התכנית מתייחסת לפיתוח שכונות מגורים חדשות בחלק הצפוני של העיר, שיכללו תמהיל של בנייה לגובה לצד בנייה צמודת קרקע, ושמה דגש על תהליכי התחדשות עירונית וחיזוק השכונות הוותיקות, כמנוף לשיפור איכות החיים ולקליטת אוכלוסייה חדשה. התכנון מכוון להתחדשות משמעותית ומקיפה של מרכז העיר כולל יצירת מערך תחבורתי חדש המבוסס על שני צירים מרכזיים- ציר צפון-דרום וציר מזרח-מערב זאת לצד פיתוח ושימור של מערך שטחים פתוחים וצירים ירוקים בעיר לרווחת התושבים.
האזור בו תוקם השכונה החדשה צילום: באדיבות דוברות העירייה
כידוע, מגדל העמק הוקמה והתפתחה על בסיס גלי עלייה ללא תכנית מתאר עירונית המהווה בעצם מפת דרכים להתפתחות העיר בעשורים האחרונים. תכנית המתאר נותנת מענה להיקף אוכלוסיה עתידי של כ-50,000 תושבים שייהנו ממערכת יחנוך איכותית, אפשרויות תעסוקה נרחבות, פנאי איכותי וזאת תוך חיבור העיר לצירי תחבורה חדשים בהם תחנת רכבת העמק, מגדל העמק-כפר ברוך", קירבה עד כדי 10 דקות נסיעה מכביש 6 שיגיע עד לרמת ישי הסמוכה ועל פי כל התכניות גם משדה תעופה אזרחי שיוקם בעתיד ברמת דוד.
הכנת התכנית בעלות של כ-4 מיליון שקלים נמשכה כשלוש שנים והובלה על ידי ראש העיר אלי ברדה, המהנדס רונן פלג ובשיתוף מנהל התכנון ולשכת התכנון במחוז צפון ונערכה על ידי צוות תכנון רחב בראשות האדריכלים דוד גוגנהיים ואיתן רונאל. יו"ר הועדה המחוזית צפון, אורי אילן: "תכנית המתאר מאפשרת למגדל העמק לתפוס את מקומה הראוי במרחב הרי נצרת והעמקים כמרכז של תעסוקה, מסחר, תרבות ושירותים עבור האזור כולו".
ראש העיר אלי ברדה התייחס לתכנית ואמר: "במקביל לעיסוק השוטף והיומיומי עסקנו בביסוס תהליכים אסטרטגיים ארוכי טווח כמו תכנית המתאר והכנת תכנית לבניית 7,000 יח"ד שיבטיחו את התפתחותה ושגשוגה של מגדל העמק בשנים הבאות".