הסבתא המיתולוגית חגגה יומולדת 100 - היום בעמק חדשות -
יום שישי, 6 בפברואר 2026
חדשות   ספורט   בריאות   חינוך   תרבות   דעות   צרכנות    רכילות
הסבתא המיתולוגית חגגה יומולדת 100
מאת: דני ברנר 
יום ראשון, 27 באוגוסט 2017, 23:03

גסיה נון, המטפלת המיתולוגית מקיבוץ עין גב, חגגה יומולדת 100. ומי בא לברך? ילדי קבוצת ירדן שהיו בני 9 כשטיפלה בהם והיום הם בני 80. אחד ״הילדים״, עמיקם אטיאס ממושב רם און שבחבל תענך, ברך את סבתא גסיה ואמר: ״אין מילים שיביעו את מלוא התודה על הבית החם והמחבק שהענקת לי״
בקיבוץ עין גב שעל שפת הכנרת, חגגו לסבתא גסיה נון יום הולדת 100. גסיה, המזוהה בקיבוץ עם מתפרת הווילונות, שבה עבדה במסירות מעל 60 שנה, שכלה את בעלה יעקב ז״ל במלחמת העצמאות, בקרב הקשה על עין גב ומאז, השקיעה את כל אהבתה ומרצה בטיפול בילדי הקיבוץ, כמטפלת האולטימטיבית.

פרק מיוחד בחייה, בו היא גאה במיוחד, היה בתחילת שנות ה-50 של המאה הקודמת, כשטיפלה בקבוצת ילדי עליית הנוער מצפון אפריקה שהגיעו לקיבוץ. ילדי קבוצת ירדן, שזכו לטיפול המסור של סבתא גסיה. אלה ילדים שהגיעו לישראל בדרך יוצאת דופן. בשנת 1949, החל פרויקט גדול של העלאת ילדים יהודים ממרוקו לארץ. במסגרת המבצע הועברו הילדים לצרפת ומשם לבית חולים לחולי שחפת בנורבגיה. בתום שהות של שנה במקום עלו 200 הילדים ארצה והשתלבו בחברות ילדים שונות ברחבי הארץ.
הסבתא המיתולוגית חגגה יומולדת 100
״הילדים״ של שנת 1951 עם סבתא גסיה ביום הולדתה ה-100. עמיקם אטיאס(קיצוני משמאל) אוחז בידה של גסיה צילום: אריאל צור
אחת מקבוצות המבצע, ילדים בגילאים 9 עד 12, הגיעה לקיבוץ עין גב והשתלבה במסגרת פרויקט עליית הנוער. בני הקבוצה התחנכו בקיבוץ ולאחר מספר שנים התגייסו לנח"ל. הילדים של אז, היום כבר בסביבות גיל ה-80, הגיעו לפני מספר ימים מכל קצוות הארץ לברך את סבתא גסיה. וגסיה, אם לשלוש בנות, שבעה נכדים ושישה נינים אמרה להם, כי הם גאווה למדינה.
הסבתא המיתולוגית חגגה יומולדת 100
נוסטלגיה. כך הם נראו אז. ילדי קבוצת ירדן עם המטפלת שלהם גסיה נון, בתחילת שנות ה-50 של המאה הקודמת  צילום: ארכיון קיבוץ עין גב
עמיקם אטיאס(80) ממושב רם און שבחבל תענך, אחד מילדי הקבוצה שאומץ על ידי סבתא גסיה כשהיה בן 12, בא לברך אותה ליום הולדתה: "הייתי בן 12, כשהגענו לקיבוץ עין גב בינואר 1950, 25 נערים ונערות וקיבלנו את השם קבוצת ירדן. בצוות החינוך הזכור לטובה היו עזרא ז"ל שהיה מורה ומנהל הקבוצה, אסתר פיין ז"ל שהיתה מורה לתנ"ך וגסיה נון שהיתה מטפלת ואם הבית. גסיה דאגה לכל צרכינו: בגדים, כביסה והכל ואני זוכר את קבלות השבת המיוחדות. לאחר מספר חודשים קיבלנו משפחות מאמצות ואני לאושרי הגדול, זכיתי במשפחה של גסיה. בכל ערב פנוי הלכתי בשמחה לבית של גסיה, שיחקתי עם בתה איימי והבית היה לי כבית שלי, חם ונעים. גסיה בשבילי היא אמא שליוותה אותי ודאגה לי מגיל צעיר. לאורך השנים דאגתי לשמור על קשר עם גסיה ומשפחתה. אני נרגש במעמד זה, שגסיה חוגגת 100 שנים ברוכות. אין מילים שיביעו את מלוא התודה על החיבה, החינוך והדאגה בנערותי ועל הבית החם והמחבק שהענקת לי״, אמר עמיקם בהתרגשות.
  כתוב למערכת
עוד כתבות שיכולות לעניין אותך
קבוצת כדורסל לפצועי המלחמה נפתחה בעפולה
   
עפולה: תערוכות ענק לשנת ה-100
   
נחנך מצפה לזכרו של הלוחם גרי זולת ז"ל שנפל במלחמת חרבות ברזל
   
הדור הבא של הדיפלומטיה הישראלית צומח בעמק
   
עפולה: קפיצה חדה באכיפת גללי הכלבים וחניות שלא כחוק
   
עיריית עפולה תבנה בקרוב בניין חדש לאגף הרווחה
   
מקרה שפעת עופות ראשון לעונת החורף
   
חדש בעפולה: מנוי תאטרון לילדים
   
אלקבץ פנה לשר לביטחון פנים: יש לאשר רכישת נשק אישי ליוצאי צבא מעפולה
כתבות ארכיון
 
 האימייל האדום
בואו לבקר בדף
הפייסבוק של היום בעמק
אייל בצר והמכושפות    אייל בצר והמכושפות
אייל בצר בפרלמנט העמק    אייל בצר בפרלמנט העמק
מסיבת פורים מטורפת לצעירים    מסיבת פורים מטורפת לצעירים
שלום כתה א׳    שלום כתה א׳
עמק יזרעאל חוגג את חנוכת עין עדעד המחודש
פנינת טבע ששוקמה ונפתחה מחדש לציבור הרחב...

מאסיה באהבה
מחפשים מסעדה בסגנון אסייתי? אוהבים סושי ומנות מוקפצות ע...


© כל הזכויות שמורות להיום בעמק 2017            אודות האתר | כתבו לנו | תנאי שימוש | פרסמו אצלנו |