בעיריית נצרת עילית מצאו דרך מקורית להכיר לדור הוואטסאפ את הבול שהיה פופולארי לפני עידן האינטרנט ואפילו כיכב באלבומי אספנות של ילדים: ילדי העיר העולים לכיתה א' יקבלו בול אמיתי עליו מתנוסס שמו של הילד וחותמת דואר ישראל עם התאריך ההיסטורי בחייו של הילד אחד בספטמבר 2017
אם תשאלו ילדים שעולים לכיתה א' מה זה בול, סביר להניח שהרוב לא ידע לקשר בין המילה למכתב. הילדים שכבר בגיל צעיר מאוד משתמשים בהודעות טקסט קצרות בלבד ומכירים רק תקשורת מידית בוואטסאפ וסנאפצ'אט לא מבינים איך פעם, לפני המהפכה הדיגיטאלית, אנשים לא היו שולחים דואר בסמס או במייל אלא באמצעות שורה של פעולות שמצריכות זמן, חשיבה וכסף.
"אמא סיפרה לי שאנשים היו יושבים כותבים מכתב, מכניסים לתוך מעטפה ובשביל שהיא תגיע היו הולכים לקנות בול מהדואר ומדביקים בצד ימין של המעטפה , זה ממש לא הגיוני לעשות כל כך הרבה דברים בשביל מכתב", הסבירו התאומות מאי ושלי אביב העולות לכיתה א' בבי"ס "כרמל" בנצרת עילית.
בול נא להכיר צילום: דוברות העירייה
"הילדים מתקשרים היום רק באמצעות הטלפונים הסלולאריים, הם לא יודעים מה זה בול . בתקופה שאני הייתי ילדה היה לבולים ערך חברתי, חינוכי והם אפילו היו שווים כסף, בולים נדירים היו עולים המון כסף ואספנים היו מוכנים לשלם", הסבירה ולריה אמא של התאומות מאי ושלי.
על מנת להכיר לילדים את הבול העירייה החליטה להעניק להם אותו במתנה לכבוד התאריך ההיסטורי בחייהם, יום העלייה לכיתה א. כל ילד שעולה לכיתה א' בנצרת עילית יקבל בול שהונפק במיוחד בשבילו על ידי רשות הדואר . הבול מופיע על דף מזכרת כולל שמו של הילד, כולל ברכה וסמלי העיר נצרת עילית החוגגת השנה 60 להיווסדה.
"בול זה אמצעי נהדר להעביר מסר וגם ללמד ולהעשיר ידע. באמצעות הבול אנחנו מסבירים לילד את התאריך ההיסטורי המשותף לו ולעיר שחוגגת 60, בולים שלא כמו מוצרים אחרי שעברו מן העולם עדיין משמשים דברי דואר כך שבהחלט ייתכן שהילדים יגלו עניין ואפילו יחזרו לאסוף בולים" אמר ראש העיר רונן פלוט. שוהם סויסה ויהב שריקי שקיבלו את הבולים מסכימים :"זה דווקא מאוד יפה " סיכמו והעלו לאינסטוש סלפי עם הבול.