וועדה מקצועית בחרה השבוע את 12 יקירי העיר לשנת תשפ"א וביניהם תושבים מתחומי הרפואה, פוליטיקה, ספורט ופנאי, אנשי דת וחסד, עליה וקליטה ועוד
הוועדה המקצועית של עיריית עפולה בראשותו של היו"ר מ"מ ראש העיר חביב פרץ בחרה להעניק ל-12 תושבים את התואר יקיר העיר לשנת תשפ"א, 2021 למניינם. כזכור, בשנה הראשונה לכהונתו של אלקבץ חולק תואר 'יקיר העיר' לארגונים ואילו בשנה שעברה לא התקיים הטקס בעקבות התפרצות נגיף הקורונה. לפני כחודש פרסמה עיריית עפולה 'קול קורא' שכלל את הקריטריונים וקרא לתושבי העיר להמליץ על תושבים הראויים לדעתם לזכות בתואר יקיר העיר. למשרדי אגף התרבות נשלחו המלצות של למעלה מעשרים שמות שונים של תושבים שתרמו בתחומים שונים ובדרכים מגוונות לקהילה ולעיר עפולה לאורך השנים. השבוע התכנסה הוועדה ושמות הנבחרים הועברו לראש העיר אבי אלקבץ שהתקשר אליהם באופן אישי ובישר להם על הבחירה בהם כיקירי העיר לשנה הנוכחית.
ארגון הבוגרים אילן צילום: דוברות העירייה
בין הזוכים אפשר לציין את השר לשעבר אלי אפללו על תרומתו רבת השנים בהיותו חבר כנסת וכשר הראשון והיחיד שיצא מהעיר עפולה. עוד נבחרו אלי בין מנכ"ל מד"א ותושב העיר על תרומתו הרבה לעיר בפרט ולמדינת ישראל בכלל במהלך שנות כהונתו כמנכ"ל ובמיוחד בשנה האחרונה בעת המאבק נגד נגיף הקורונה. זוכה נוסף הוא מרדכי ויינפלד שחצה את גיל 90 ועדיין מקפיד להתנדב מדי יום במרכז רפואי "העמק" וב"יד שרה".
בתחומי העלייה והקליטה זכתה אורה צ'רקסוב על תרומתה רבת השנים במחלקת הקליטה של העירייה ועל תרומתה לטיפול בילדים ונוער בעלי צרכים מיוחדים וכן פנטה וורקה מתנדב בסיירת ההורים העירונית ופעיל חברתי שתרם ותורם רבות לקהילת "ביתא ישראל" בפרט ולקהילה בעפולה בכלל.
ארגון לב פתוח צילום: דוברות העירייה
בתחום הדת, החסד והתרומה לקהילות השונות זכו הרבנית יהודית רוזנברג על פעילותה הרבה במסגרת "בית המעשים הטובים", הסיוע לנזקקים, "סלון כלות" למעוטות יכולת ועוד וכן משה דיסלר מתנדב מנהיג הקהילה הליטאית בגבעת המורה ומתנדב בארגוני 'הצלה מד"א', 'עזר מציון' ו'נפש יהודי' המקדמים מפגשים ושיח בין חילונים לאברכים. בתחום הספורט והפנאי זכו אמנון הירשברג על תרומתו רבת השנים לפיתוח תחום הכדורסל בעיר עפולה ודני אסולין על תרומתו רבת השנים לקידום ענף הכדורגל וכן הגברת דניס פרי על תרומתו הרבה בתחום הריקוד והמחול בעיר עפולה.
שני הזוכים שחתמו את הרשימה הם דוד בן דוד על סיפור חיים מיוחד במסגרתו עלה בגיל 7 לבדו ממרוקו לישראל במסגרת "עליית הנוער", הקים משפחה והיה בין הראשונים שהקים בית ספר לנהיגה שלימד אלפים מתושבי העיר נהיגה נכונה ובטוחה וזכה רק השנה, בגיל 80, לחגוג את בר המצווה שלו ואחרונה חביבה אורה חזי על מפעל חיים מרגש במסגרתו שימשה עם בעלה כמשפחה אומנת ללא פחות מ-60 ילדים לאורך חייהם ועד עצם היום הזה בעיר עפולה.