המהפך של מעין - היום בעמק חדשות -
יום ראשון, 14 בספטמבר 2025
חדשות   ספורט   בריאות   חינוך   תרבות   דעות   צרכנות    רכילות
המהפך של מעין
מאת: דני ברנר 
יום שלישי, 24 במאי 2022, 21:15

איך הפך הילד מכפר רופין שחווה קשיים חברתיים ורצה לעזוב את בית הספר לאיש חינוך שחולם להיות מורה ומנהל במוסד חינוכי. "היום אני לא מצליח לדמיין את עצמי בעבודה שאין בה ילדים"
כשמעין כהן היה ילד בקיבוץ כפר רופין בעמק המעיינות, הוא חווה קשיים חברתיים ואישיים משמעותיים. הוא לא הצליח להשתלב חברתית עם ילדים בני גילו, התקשה להתמודד עם בעיות רגשיות ולעיתים קרובות היה משתולל, מתפרק בבכי ואף נהיה אלים. המצוקה של מעין הייתה כל כך גדולה שהוא רצה לעזוב את בית הספר. בעקבות הקשיים שחווה, שולב מעין בתוכנית של עמותת "פותחים עתיד" כשעלה לכיתה ה'. במסגרת התוכנית, הוצמדה לו נאמנה, מנטורית רגשית וחברתית שליוותה אותו במשך 3 שנים בבית הספר ואחר הצהריים, כדי לתת לו את הכלים והבטחון לממש את הפוטנציאל שלו ולהצליח.

"המטרה של הנאמנה שלי סוזאנה הייתה לחבר אותי מבחינה חברתית לילדים אחרים באזור, בשכבה ובכיתה שלי וללמד אותי כיצד להשתלב בחברה. היו חסרים לי אז המון כלים והצד החברתי שלי היה לא מאוזן, מה שגרם לי לצאת מכליי לעיתים תכופות", מספר מעין.
המהפך של מעין
מעין כהן וארוסתו יעל יפה צילום: אלבום פרטי
הכניסה לתוכנית של פותחים עתיד הייתה בשביל מעין מתנה לחיים. הנאמנה אפשרה לו להבין שיש דברים בחיים שלו שניתן לשפר, היא סייעה לו להאמין מחדש שהוא לא פגום, שהוא אכן מסוגל ליצור קשרים חברתיים ולהתמודד עם הקשיים שלו. בעקבות הליווי הצמוד של הנאמנה, מעיין מצא את מקומו בלימודים ובחברה וסיים את בית הספר בהצלחה ועם בגרות מלאה ואף מורחבת (בערבית, ביולוגיה ותיאטרון).

באמצעות פותחים עתיד, שהינה חברת בת של הסוכנות היהודית, אף התנדב לשנת שירות בקהילה היהודית בקליבלנד ארצות הברית. מעין שיתף את הילדים והמדריכים בקהילה שהוא בוגר תוכנית פותחים עתיד וכמה קיבל והתחזק מליווי הנאמנה כילד. בשנת השירות העצים את הילדים שהדריך בכלים שקיבל בעצמו בפותחים עתיד. מעין המשיך לפרוח ובשרותו הצבאי הצליח להשתלב היטב והגיע לתפקיד מפקד ביחידת חילוץ והצלה של פיקוד העורף וסמ"ר מחלקה. לאחר שירותו הצבאי, עבד במשך שנה כמדריך נוער לילדים בקבוצות סיכון.
כיום, מעין בן 26, מתגורר בקיבוץ כפר רופין עם ארוסתו ועובד במערכת החינוך של הקיבוץ, כמדריך של כיתות א'- ג'. מעין מאמין בחינוך הבלתי פורמלי בקיבוץ, אחרי שעות בית הספר. הוא חושב שעצם זה שילדים יורדים מהאוטובוס ומגיעים לבית הילדים למשך שעה-שעתיים ויש להם שלל פעילויות יצירה וגיבוש, קושר אותם לקיבוץ, לערכי הקיבוץ ומחבר אותם לקהילה. "היום אני לא מצליח לדמיין את עצמי בעבודה שאין בה ילדים. אני יכול לראות את עצמי כמורה, עובד במוסד חינוכי כזה או אחר ובהמשך גם בתפקיד ניהולי בתחום החינוך" אומר מעין.

'פותחים עתיד' הינה עמותה, הפועלת משנת 2006, ב-36 ישובים בפריפריה החברתית והגיאוגרפית של ישראל למען ילדים ומשפחות המצויים במצבי סיכון. פותחים עתיד פועלת להעניק לילדים ומשפחותיהם בטחון, כלים והזדמנות שווה לממש את הפוטנציאל האישי הטמון בהם תוך הנגשת השירותים החברתיים, עידוד מעורבות משפחתית ויצירת סביבה חינוכית תומכת.
  כתוב למערכת
עוד כתבות שיכולות לעניין אותך
עפולה: פתיחה חגיגית לשנת הלימודים
   
עפולה: מונתה מ"מ לתפקיד ראש מינהל חינוך
   
16,878 אלף תלמידים ייפתחו את שנת הלימודים בעפולה
   
ראש העיר עפולה ויו״ר ההסתדרות סיכמו על הקמתו מחדש של היכל האירועים ההיסטורי
   
עפולה: השירות הווטרינרי העירוני מנעו הפצת 120 ק"ג מוצרי מזון המסוכנים לבריאות הציבור
   
השיר הרשמי לשנת ה-100 של העיר עפולה נחשף באופן רשמי
   
בעפולה מתכוננים: שלושה פסטיבלים תוך עשרה ימים
   
עפולה: החייל רפאל גדז'ייב שנפצע קשה בפיגוע בצומת התישבי ביקר בלשכתו של ראש העיר
   
הילד עופרי כידרא צרפתי מעפולה הוא הראשון לקבל את ספר הילדים שהופק לציון שנת ה-100
כתבות ארכיון
 
 האימייל האדום
בואו לבקר בדף
הפייסבוק של היום בעמק
אייל בצר והמכושפות    אייל בצר והמכושפות
אייל בצר בפרלמנט העמק    אייל בצר בפרלמנט העמק
מסיבת פורים מטורפת לצעירים    מסיבת פורים מטורפת לצעירים
שלום כתה א׳    שלום כתה א׳
שבוע שימור אתרים יוצא לדרך
עשרות סיורים, ערבי תרבות, ימי עיון ופעילויות בכל רחבי ה...

מאסיה באהבה
מחפשים מסעדה בסגנון אסייתי? אוהבים סושי ומנות מוקפצות ע...

מסעדת מרינדו ביקנעם עילית - כל ביס חוויה
לא קל היום למצוא מסעדת בשרים, שתספק לכם הנאה מושלמת ממנ...


© כל הזכויות שמורות להיום בעמק 2017            אודות האתר | כתבו לנו | תנאי שימוש | פרסמו אצלנו |