איך הפך הילד מכפר רופין שחווה קשיים חברתיים ורצה לעזוב את בית הספר לאיש חינוך שחולם להיות מורה ומנהל במוסד חינוכי. "היום אני לא מצליח לדמיין את עצמי בעבודה שאין בה ילדים"
כשמעין כהן היה ילד בקיבוץ כפר רופין בעמק המעיינות, הוא חווה קשיים חברתיים ואישיים משמעותיים. הוא לא הצליח להשתלב חברתית עם ילדים בני גילו, התקשה להתמודד עם בעיות רגשיות ולעיתים קרובות היה משתולל, מתפרק בבכי ואף נהיה אלים. המצוקה של מעין הייתה כל כך גדולה שהוא רצה לעזוב את בית הספר. בעקבות הקשיים שחווה, שולב מעין בתוכנית של עמותת "פותחים עתיד" כשעלה לכיתה ה'. במסגרת התוכנית, הוצמדה לו נאמנה, מנטורית רגשית וחברתית שליוותה אותו במשך 3 שנים בבית הספר ואחר הצהריים, כדי לתת לו את הכלים והבטחון לממש את הפוטנציאל שלו ולהצליח.
"המטרה של הנאמנה שלי סוזאנה הייתה לחבר אותי מבחינה חברתית לילדים אחרים באזור, בשכבה ובכיתה שלי וללמד אותי כיצד להשתלב בחברה. היו חסרים לי אז המון כלים והצד החברתי שלי היה לא מאוזן, מה שגרם לי לצאת מכליי לעיתים תכופות", מספר מעין.
מעין כהן וארוסתו יעל יפה צילום: אלבום פרטי
הכניסה לתוכנית של פותחים עתיד הייתה בשביל מעין מתנה לחיים. הנאמנה אפשרה לו להבין שיש דברים בחיים שלו שניתן לשפר, היא סייעה לו להאמין מחדש שהוא לא פגום, שהוא אכן מסוגל ליצור קשרים חברתיים ולהתמודד עם הקשיים שלו. בעקבות הליווי הצמוד של הנאמנה, מעיין מצא את מקומו בלימודים ובחברה וסיים את בית הספר בהצלחה ועם בגרות מלאה ואף מורחבת (בערבית, ביולוגיה ותיאטרון).
באמצעות פותחים עתיד, שהינה חברת בת של הסוכנות היהודית, אף התנדב לשנת שירות בקהילה היהודית בקליבלנד ארצות הברית. מעין שיתף את הילדים והמדריכים בקהילה שהוא בוגר תוכנית פותחים עתיד וכמה קיבל והתחזק מליווי הנאמנה כילד. בשנת השירות העצים את הילדים שהדריך בכלים שקיבל בעצמו בפותחים עתיד. מעין המשיך לפרוח ובשרותו הצבאי הצליח להשתלב היטב והגיע לתפקיד מפקד ביחידת חילוץ והצלה של פיקוד העורף וסמ"ר מחלקה. לאחר שירותו הצבאי, עבד במשך שנה כמדריך נוער לילדים בקבוצות סיכון.
כיום, מעין בן 26, מתגורר בקיבוץ כפר רופין עם ארוסתו ועובד במערכת החינוך של הקיבוץ, כמדריך של כיתות א'- ג'. מעין מאמין בחינוך הבלתי פורמלי בקיבוץ, אחרי שעות בית הספר. הוא חושב שעצם זה שילדים יורדים מהאוטובוס ומגיעים לבית הילדים למשך שעה-שעתיים ויש להם שלל פעילויות יצירה וגיבוש, קושר אותם לקיבוץ, לערכי הקיבוץ ומחבר אותם לקהילה. "היום אני לא מצליח לדמיין את עצמי בעבודה שאין בה ילדים. אני יכול לראות את עצמי כמורה, עובד במוסד חינוכי כזה או אחר ובהמשך גם בתפקיד ניהולי בתחום החינוך" אומר מעין.
'פותחים עתיד' הינה עמותה, הפועלת משנת 2006, ב-36 ישובים בפריפריה החברתית והגיאוגרפית של ישראל למען ילדים ומשפחות המצויים במצבי סיכון. פותחים עתיד פועלת להעניק לילדים ומשפחותיהם בטחון, כלים והזדמנות שווה לממש את הפוטנציאל האישי הטמון בהם תוך הנגשת השירותים החברתיים, עידוד מעורבות משפחתית ויצירת סביבה חינוכית תומכת.